Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@z92 takže když si brala víc, tak se mu to líbilo a když méně, tak pindá…no on asi žádná výhra nebude…
…uvidíš teď…jak bude vyvádět kvůli tomu baráku…bude tě do toho nutit…
@kavenka píše:
Nenech se do toho natlačita proč vůbec pozvali jeho a tebe ne?
Přesně to první, co mě cinklo do očí. Napadlo mě spousta možných důvodu a ani jeden nebyl moc dobrý. Já si teda nemyslím, že to tcháni mysleli dobře s nabídkou. Teda jo, ale pro koho. Pro zakladatelku asi moc ne 😕
@z92 no tvl…tak to ani náhodou…řekni, že tohle si ale nepřeješ ty…budeš tam cpát peníze a nic tvého nebude…to snad není ani možný… ![]()
Jakože vyplatite tři čtvrtiny domu, postavíte nový a vám zbyde starý barák před rekonstrukcí s tchánovcema za krkem?
ať si dá přítel studenou sprchu a vytáhne si hlavu z perdele. Nikdy bych na to nepřistoupila, ani za cenu rozchodu. Ty tam narveš všechny prachy, budeš tam pořád jako nezvaný host a už nikdy se odsud nehneš. Ne, v žádném případě.
@jannina1 @Beckyttine5 @brisco jo, je to naprosto finančně nevýhodné, to byla první věc co jsem mu taky řekla, že za to všechno máme krásnou novostavbu… Odhadována cena nemovitosti rodičů je necelých pět mil. Mají k tomu neskutečněoc hektarů polí, dřív se živili zemědělstvím…
@z92 píše:
@Angry_birds ano, s tím i přišel, že dům by byl napsaný na partnera, ať se prý nezlobím, ale oni si to tak přeji…
Pak ať se oni nezlobí, ale do toho by šel pouze magor. Pěkně synáčka zpracovali. To mi spíš přijde sobecké od partnera. Jsem opravdu ráda, že takto uvažuješ. ![]()
@z92 píše:
@werajsik s těmi financemi je to taky oříšek, jako museli bychom si vzít hypotéku to bez debaty, my se zmůžeme akorát tak na koupi pozemku, nikoli už na celou stavbu… Partner je v tomhle moc hrr chtěl by všechno hned, aktuálně moje finanční situace není dvakrát příznivá, jsem OSVČ a mám cukrarničku, která se teď sotva drží, to je další věc co mě od něj mrzí, předhazuje mi, že kdybych si našla klasickou práci, byli bychom na tom lépe, ale hledejte si teď nějakou práci to zaprvé a zadruhé nemůžu přeci jen tak ze dne na den nechat něčeho, co jsem si tak dlouho budovala, tohle mě od něj mrzí, že mě v tomhle nepodpoří a jsem na to „sama“ dohodli jsme se ale, že půjd- li to tak dál, s podzimem končím, jsem schopná se domluvit i když mě to teda dost mrzí. Když Corona nebyla cukrárna si vedla velmi dobře, to ani nepipl, že moje příjmy byly trojnásobně vyšší než jeho a teď, když je situace opačná, tak mi to vyčítá, že díky mě a mému „snu“ se nemáme zrovna nejlíp, že je primárně on, kdo to teď táhne… A není partnerství právě o tomhle? „Každý chvilku tahá pilku“…??
No vidím že těch problémů máte víc, tvůj partner se zrovna ne je v dobrém světle.
@z92 píše:
@Angry_birds ano, s tím i přišel, že dům by byl napsaný na partnera, ať se prý nezlobím, ale oni si to tak přeji…
To jako myslí vážně?
@stín katedrál výhra v loterii tohle
jako já to vidím racionálně a tak jak píšete, ale partner bohužel, jemu se to zdá výhodné i když mu všechny důsledky tohohle návrhu řeknu
@z92 píše:
Hele z pohledu rodiče to i chápu, ale v tom případě by na partnera zůstalo i všechno ostatní. Adios amigos. Jestli na tohle kývneš, zkazíš si život.
Nikdy! Nebude to dělat dobrotu, vydržela jsem to 4 roky, stalo nas to teda,,jen'' milion na přestavbu půdy. Platili jsme služby napůl, starali se o zvěř, když byli pryč, ale pak to začalo. Dnes jdeme kopat brambory, zítra se sadi obilí atd… Když jsme si pozvali návštěvu, tak poslouchali za dveřmi. A když přišly děti, tak nastalo peklo. Mohla bych vydat román čeho všeho byli schopni lidi, které jsem do te doby měla upřímně ráda. Už nikdy bych toto neudělala.
Tak to je divné. Když už bych šla do nějakého soužití, tak jedině postavit si nový domek malý pro sebe. Ve „vašem“ starém si budou tchánovci pořád připadat jako doma a v novém budete trnout, co vše si tam vaše peníze pořídí. Vy jste ti, co mají budovat nové zázemí po rodinu. Já bych do toho nešla a to tu možnost mam taky (ale my žijeme na druhé straně republiky). Nikdy, děkuji.
@z92 Partnerství o tomhle určitě je.
Na druhou stranu tohle lpění na podnikání, když to nefunguje, je trošku kontraproduktivní. Já bych taky nebyla úplně nadšená, ono hodně záleží, o jaké podnikání jde, kamarádka takhle položila malou prodejnu už v létě, protože viděla, jak je na tom Itálie a jakmile se to uklidní, zase to založí (vybavení si nechala uskladnit, prostory najde za rok možná lepší a díky tomu, že to udělala včas, má dané bokem peníze na rozjezd a navíc už je hodně poučená, takže už neudělá některé chyby). Je na tom lépe, než by prodlužovala to utrpení. Ale jak říkám, hodně záleží na tom, o co jde a zda lze ukončit a začít s určitými náklady.
Což teda neomlouvá partnera, pokud jde o ten dům.
Fakt totální vyčůránci, vy se budete starat a ještě budete vyplácet a stavět barák. Pokud se mám o někoho starat, tak bych nehodlala vyplácet vůbec nikoho.
@z92 píše:
@anahry defacto něco podobného jsme mu řekla, teda už ne ten závěr o polovině domu… A reakce? Rozlítil se, že jeho rodiče srovnávám s rodinou od ex, pak se sbalil a šel ven… Dětinské chováníi když se snažím s ním cokoli problat v klidu,je vztahovačný a urážlivý jak malé dítě
Už dočítám.. No tak po dobrém to už asi nepůjde.. Tak ti asi nezbývá nic jiného, než přejít do protiútoku.
V nejkrajnějším případě (ale až opravdu ta poslední možnost) rozchod…
@z92 píše:
Díky za všechny vaše reakce. Jen jsem si potvrdila, že moje reakce, potažmo rozhodnutí nebylo špatné… Teď mě dorazila další věc, na botníku jsme našla nakreslený plánek domku, jak si to „tchán“představuje aby to bylo… Nevím jestli se tomu zasmát nebo ne, nic jsme neprobrali do definitivního rozhodnutí, už vůbec ne společně, jak řada z vás psala, proč jsem u toho nebyla taky… A on si už kreslí plánek domku, který bychom jim měli postavit… Je to zlý sen? Nespím ještě náhodou?… Neskutečný… Jako nejsem a nebyla jsem ten, co by dával ultimáta, ale tady asi není zbytí, buď náš společný život někde a nebo jeho samostatný život u rodičů…
![]()
Hele já jsem kdysi řešila něco podobného. Jen s tím rozdílem, že tchyně chtěla, ať jdeme bydlet do jejího bytu, že to napíše na mého manžela (jejího syna a tehdy zatím jen přítele) a ona půjde bydlet do vedlejšího bytu k jejímu přítelovi. Takže tchyně by bydlela přes zeď… No s tím sem zásadně nesouhlasila. On zase nesouhlasil s hypo se slovy „Já mám támhle byt“. Tak jsme vedli „boj“, až jsem jednoho dne řekla, že já tam prostě bydlet nepůjdu, že bych se za 14 dnů stěhovala zpátky. A pokud se chce se mnou rozejít ať to udělá alespoň důstojně. V chvíli pochopil, že tam opravdu nepůjdu. Bydlení máme vyřešeno sice bez hypo (prodal se byt tchyně a zbytek jsme dali v hotovosti), ale s odstupem času vím, že to dobré řešení taky není. Co se financí týče, nemovitost je placena z drtivé většiny z manželových peněz a dům je tak psaný jen na něj, mě tu nepatří ani ta klika u dveří. No dnes vím že to byla hloupost, ale co už…
Ale tehdy jsem byla mladá a hloupá a myslela si, že tímto gestem dokážu manželové rodině, že nejsem žádná zlatokopka.
No, že se to minulo účinkem, snad ani dodávat nemusím ![]()
Jenže jsem byla mladá a zamilovaná a věřila na pohádky, že láska hory přenáší
![]()
@z92 píše:
Vychcanost a vypočítavost. Takže ty to všechno zaplatíš jim a synovi a běda jak něco budeš chtít mít. Když už tě chce do toho natlačit. Tak jedině půl domu na sebe. Nový dům taky budete mít napůl. A domek ať spolufinancují ostatní sourozenci, když chci vyplácet z domu. Všechno ostatní je pro tebe těžce nevýhodné.