Prý trápím dítě, říká kamarádka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
19.3.20 15:15

Tak vstan v 6 a vytři :nevim: Nevím, mě to torchu přijde, zase jak jsou takové ty co pořád chovají a, promlouvají, a pak je zase druhá strana, co se bojí trochu projevít víc cit, aby náhodou dítě nebylo rozmazlené, tak mi trochu působíš..
Jako když jsem jezdila s kamarádkou a viděla jsem, jak se chová ona a pak já, tak taky v té chvili jsem si nic neuvědomila, až pak. Třeba, dkyž se díte vztekalo, tak ho vzalo, a prostě klidně promluvila, co je, bolí tě neco, nelíbí se ti, prostě nějaký cit, někdy řvalo, někdy ukázalo co ho bolí, nežo, že je horko atd. já hned, ale co plášeš, a posadila jsem ho pak píšeš ty.. taky zpětně u durhého jsem to dělala jinak..
S jídlem to u vám nikdo neni, ale nějaká pravidla být musí,..
Dělej tak, s rozmyslem, abys pak zpětně za pár let si neřekla, měla jsem to dělat jinak..

Příspěvek upraven 19.03.20 v 15:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
19.3.20 15:16
@Anonymní píše:
Prosím o názor, protože toto nedovedu objektivně posoudit.

Mám 10 měsíčního chlapečka a je to moje všechno, nicméně, asi jsem moc přísná (možná po vzoru babičky, která mě vychovávala).

Když se začne vztekat před jídlem (takový ten opravdu vzteklý jekot, kdy se až zalyká), tak prostě chvíli počkám a jídlo mu nepodám, dokud se neuklidní, pak ihned dostane, další věc - obyčejně vstává kolem půl sedmé ráno, ale protože potřebuju ještě rychle vytřít, než ho nechám plazit v prostoru, musí v postýlce prostě ještě 20 minut vydržet, což zapřičiní, že se opětovně vzteká, venku vylézá z kočárku, houknu na něj, aby nespadl, a do kočárku ho zpátky posadím, což se mu nelíbí= rozpláče se, během dvou minut se uklidní.

Kamarádka říká, že s ním jeho stres vůbec neprožívám, že jsem děti mít žádné neměla, a že ho v podstatě takto týrám. Tak prosím o názory, mě to doteď přišlo normální, nejsem ten typ, co hnedka za prckem běhá, klidně ho nechám spadnout (řízeně a bezpečně!), aby věděl, že musí být přeci jen trochu opatrnější. Je pravda, že ho na rukou moc nenosím, kvůli operovanému koleni, ale to snad emocionálně přežije :nevim:

Fakt nevím jestli ho opravdu netrápím …. :oops:

Podívej, tvoje kamarádka by mi nejspíš moje děti rovnou odebrala… Sluníčková a prožívací jako fakt nejsem. Na druhou stranu, moji puboši jsou fajn, vztahy máme super a jsem na ně nezřízeně pyšná, na spráťata jedny. :)

Kdybychom byli všichni stejní, na světě by byla nuda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.3.20 15:44

1. týrání vypadá jinak.
2. netuším proč by matka měla prožívat stres z toho, že dítě nechce jogurt, ale kaši a ještě navíc by to z ní mělo dělat lepší matku. Nechávat se zaplavovat emocema které chytnu od dítěte není žádoucí stav a zejména až dorazá období prvního vzdoru… Je více než žádoucí rozumět a rozlišovat emoce svého dítěte, jakkoliv se to může jevit jen jako pláč.

To co není dobré je nechat je plakat dlouho, zoufale až to vzdají - 2 minuty uklidnění frustrace dobrý, ale chce si to být jistá že rozeznáš vztek od zoufalství. Tam se pak narušuje - (zejména mezi 6-10 měsícem) primární vazba a může to pak dělat ošklivé věci do budoucna.

Ale obecně matka salámsitka je lepší než hypersenzitivní ochranářský vrtulník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
19.3.20 16:04

10m dítě myslíš že chápe když na něj houkneš aby nespadlo? je to takový studený odchov no ;) Vytírala jsem raději večer když jsem věděla že dítě bude spát nebo ho měl u sebe manžel, vyřvávat jsem nenechávala. neběžela jsme hned ale 20 minut bych taky nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 16:11
@AnneElliot píše:
Po ránu má asi taky hlad ne, dostane aspoň mlíko?

na mléko se budí v šest hodin, takže to vytáhne 240 ml. Pak ještě usne, ale to už já vstanu a jdu makat.

• Citovat
  • Upravit
26747
19.3.20 16:15
@Anonymní píše:
má děti dvě, zase na druhou stranu taky dělá věci, se kterými já nesouhlasím a prostě jí to nevyčítám a myslím si v duchu své (3 a 5 letý stále s nimi spí v posteli - oba! apod.). Je trochu úzkostlivější, ale ten tón jakým to řekla, mě donutil se zamyslet nad tím, jestli nemá přeci jen pravdu.

Všude se říká, že děti se nemají nechávat „vyvztekat“ apod.

Další věc je, že malej třeba spadne při horolezeckých pokusech, žďuchne se do tykvičky a brečí a já k něm prostě hned neletím, když je to málo vážný, nechám to být, on se většinu do pár vteřin uklidní, když je to vážnější, pokonejším. Ale teďka fakt nevim jestli ho citově netrápím, jestli nejsem studenej čumák … :oops:

Za mě to poslední studenej čumák je, tam bych se zamyslela. Vytřít a dítě rve, Ok když to musí být, ale třeba pít v klidu kafe by bylo opět čumákovstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
19.3.20 16:16
@Anonymní píše:
na mléko se budí v šest hodin, takže to vytáhne 240 ml. Pak ještě usne, ale to už já vstanu a jdu makat.

tak teda vytíráš když spí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.3.20 16:28
@Markéta80 píše:
10m dítě myslíš že chápe když na něj houkneš aby nespadlo? je to takový studený odchov no ;) Vytírala jsem raději večer když jsem věděla že dítě bude spát nebo ho měl u sebe manžel, vyřvávat jsem nenechávala. neběžela jsme hned ale 20 minut bych taky nenechala.

hele, mam znamou, ktera decko nijak zvlast nehlidala, kdyz delalo skopiciny v kocarku a kdyz zacalo padat, tak mu nastavila akorat nohu, aby nespadlo celou tu vysku z kocaru na beton, ale cestou se majzlo o tu nohu, coz ten pad napul zabrzdilo. Ja na to koukala uplne v soku a ona mi klidne vysvetlila, ze takto si to alespon bude pamatovat, ze tohle nema delat.

Ja jsem matka nauroticka, takze ja furt Leonecko, davej pozor, Leonecko, sedni si pekne. Leonko tu, Leonko tam. Jo a taky jsem na ni obcas houkla, at si kouka sednout. Nedelejme z 10m deti blbecky. Oni sice neumi mluvit, ale uz dost rozumi. A na houknuti docela reagovala. Na tom zase nevidim nic chladneho.

Mi prijde stale lepsi na dite houknout, nez ho nechat spadnout a jenom nastavit nohu na zabrzdeni padu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2438
19.3.20 16:37

Tezko posoudit jen podle popisu, ale asi na kamaradku pusobis holt jako chladna matka. Na mne spise taky.
Nedavno prijela do prace na navstevu kolegyne s asi 4-mesicnim synem, predcasne narozeny, drobecek 4 kilovy. Tak nejak se k miminkum chovaly sestry na novorozeneckem v porodnici, kdyz predvadely jak s ditetem zachazet, jak koupat apod. - bez emoci, proste prace… Ona ho urcite miluje, byl chteny, urcite se o nej bala, kdyz se narodil o 2 mesice driv, ale proste studeny cumak, tezko se mi to vysvetluje. Ja z toho mela uplne neprijemny pocit. Ona je teda celkove trosku zvlastni, trochu rysy Aspergera u ni vidim. A nedokazala bych se s ni kamaradit byt vim, ze to mysli dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
19.3.20 17:05
@peta1003 píše:
Ja bych kamaradku poslala do p*dele takovym zpusobem, ze by si to za klobouk nedala :D uplne miluju ty prechytraceny matky, ktery si mysli, ze maj patent na materstvi. Ja se jednou od jedny trubky dozvedela, ze si mame s partnerem radsi koupit psa nez si porizovat dite a to proto, ze jsem rekla, ze bude mit mimi vlastni pokojik :lol: a co jako. Nekdo da dite do vlastniho a nekdo s detma chrape asi az do puberty. Myslim, ze je uplne kazdyho vec, jak svoje dite vychovava.
Ja treba jednou na plazi videla, jak moje kamoska vytahla prso a dala ho 3 lety holce. Malem to semnou svihlo, ale byla sem ticho, protoze je to kamosky vec…i kdyz je to vazne uchylny podle me :lol:

Jeee, já jsem tak ráda, že tu někdo jede na stejné vlně 👍 👍Malý měl svůj pokoj od mimina, měli jsme monitor dechu a pootevrene dveře, slyšela jsem každé zamrceni, cokoliv.Ale prostě pohodička. Od mala si zvykal na ostatní lidi, nebyl na nás závislý a dneska je to velký, skoro 7 letý a samostatný kluk. Je rád s námi, ale umí i sám třeba něco tvořit. Nemela jsem žádné šátky, nositka..A vše bylo v naprosté pohodě. On věděl, že tu pro něj jsme oba, když potřebuje a s tímto pocitem funguje dodnes.Jsem ráda za to, jak jsme to nastavili a nelitujeme. S druhým mimčem to bude stejně. Takze dík za to, že jsem si mohla přečíst názor, který je mi blízký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
19.3.20 17:26

Tak za mě (je to jen můj názor) jste obě extrémy. Nevím proč bych měla prožívat a nervovat se ze vzteku malého dítěte. Každé batole si prostě občas pobrečí. A s tím jídlem to dělám taky tak, počkám až přestanou a snažím se jejich pozornost přetočit jinam, to většinou zabere a přestanou plakat okamžitě, když ne, klidně je chvilinku nechám. Když spadnou a nebrečí, také k nim hned neběžím, pokud pláčou, utiším je, to bych je brečet nenechala. A co mi přijde hodně mimo, je to nechat ho 20 minut ráno po probuzení nechat řvát v postýlce, to by mě teda nenapadlo. Ale týrání to určitě není, ale sparťanská výchova jo ;). Být Tebou, změním alespoň to vytírání, přece není takový problém vstát o půl hodiny dřív a po probuzení malého se mu ihned věnovat.

• Citovat
  • Upravit
2276
19.3.20 18:04

@Lucylla1 jsem rada, ze jsem vas potesila :) ja tento styl mam odkoukany od kamarada a libi se mi, ze je jejich holka samostatna, neni ubulena, kdyz se jde mamka vycurat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
19.3.20 18:17

@Lucylla1 neni to stejné, píšeš, vždycky věděl, že tu si pro něho jsme. Já to měla jak ty, že jsem se snažila, aby děti byly samostatné, žádné držení láhve, atd., ale taky když začaly děti plakat, tak jsme je rpostě nenechala- a ted nemyslím, takové to, že něco chtějí a nebo si vymrčují. Takže nechat plakat 20 mi a víc mi nepřijde, u zakladatelky říct, že je dítě ví, že je máma pro něj..
Prostě bych šla a pochovala dítě, počkej chvilku kousek setřela, třeba obyvák, a apk až se třeba zabaví, např s hrkávkou v postýlce tak bych dojela třeba chodbu a zbytek..
Ale jak jsem psala, člověk se na to pak divá jinak zpětně, že třeba nějaké běhání z hadrem a nebo, takové, že musí být dítě samostatné, ab y jsme měli víc jakoby pohody- a ono si vystačilo, že pak si člověk řekne, na co to bylo, lepší využít každé chvíle kdy je dítě malé..
Tím samozřejmě nemyslím ho tahat na zhádech, a nebo nevím co..Samozřejmě dítě ujmu mít nebude, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.3.20 18:20

@peta1003 Já si teda myslím, že tohle je spíš o vztahu dítěte a matky a o povaze dítěte, než o tom, zda spí dítě samo v pokojíku nebo u mámy v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
19.3.20 18:34

@Hlaholice jako, ze matka ktera da dite do vlastniho pokoje ho nema rada, kdyz je to o vztahu? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí