Psi a potrhané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
29.8.14 18:05
@kate02 píše:
8o víš vůbec o čem je loveckej výcvik ohaře? 8o

Bylas rychlejší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.8.14 18:06
@anubis25 píše:
lovecký vycvik nemá nic společného s pokousaní hajzlíka..jedine co mě udivuje, že prý ten pes napadal ostatní psi..to si lovecký vedenej pes nemá co dovolit a nemá si co dovolit napadnout jen tak člověka..v případě že ho hajzlík provokuje je to něco jiného a aspoň si to hajzlík zapamatuje

Jo, ale když bylo prezentovaný, že „hlídací vycvičenej pes“ musí reagovat tak a tak, protože ho to někdo naučil, tak loveckej pes takovej výcvik určitě nemá, hlavně je neměl beztak jako hlídací psy, takže ta argumentace je v tomhle případě prostě mimo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
29.8.14 18:06
@ZItu píše:
Věř, že barva pleti v tom fakt roli nehraje. Ale máš-li ten pocit, vyvracet Ti to nebudu. Zpovykaným a nevychovaným frackem bych nazvala jakékoliv dítě, které by se takto chovalo. Protože pokud se toto bere jako norma v chování dnešních šestiletých dětí, děsím se toho, co z nich vyroste.

Budu se opakovat, ale když si vzpomenu, co dělali kluci u nás na základce… Dnes to jsou skvělí tátové od rodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.8.14 18:07
@kate02 píše:
Hlavně obrany ve sportovní kynologii jsou o něčem jiným, než o skutečné obraně majitele… Psi jsou vyloženě po tom rukávu… Ne po tom člověku, kterej ho má na sobě… :nevim:Nám takhle u jedné předváděčky právě říkal figurant, že tam svého služebního psa s sebou nemá, ale ten že nekouše na rukáv, ale musí mít na sobě ten figurant celotělovej oblek, protože ten pes už do toho nejde tak, jak ti sportovní „obranáři“, ale zakousne se tam, kam zrovna dosáhne… :nevim:

Ano - to je rozdíl naučená obrana vs. užití v krizových situacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@ZItu píše:
Tušíš vůbec, jakým způsobem používají myslivci psy?

rozhodně ne k tomu, aby utíkal z pozemku a napadal bez jeho svolení jiná zvířata.

• Citovat
  • Upravit
19609

Jakékoliv dítě, které vědomě trápí zvíře, by mělo už od malička pocítit následek a ubylo by podobných případů :cert:
Tvrdě trestám jakýkoliv náznak nadřazenosti ke zvířeti a pokud dojde ke kousnutí, dobře mu tak.
Stejně tak už můj čtyřleťák ví, co má dělat když by k němu běžel pes. Opakuju do zblbnutí, trénujeme na vycházkách.
U nás se stalo, že utekl velký pes a pokousal dvouletou do obličeje, tak proto.

A opravdu nemám kapku soucitu vůči komukoliv, kdo trápí zvířata, neb je to dle mě narušený psychopat společensky nebezpečný :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.14 18:08
@Rolin píše:
Budu se opakovat, ale když si vzpomenu, co dělali kluci u nás na základce… Dnes to jsou skvělí tátové od rodin.

ale jo, kde kdo kde co vyvádí, ale taky musí počítat s následkama, o tom to je, nejde o to, že jiní jsou jen hohní, klidní a nic neprovádějí, ale pokud se jim pak něco stane, musí si následky nést sami za své chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
29.8.14 18:08
@Rolin píše:
Ano, barva pleti nemá s tím, co on dělal co společnýho… Ale jak tak koukám, má co do činění s tím, jak se tu o něm některé vyjadřujete, jak na celou situaci nahlížíte a s tím, že vůči tomuto chlapečkovi postrádáte i mizernou kapku soucitu. Takovou snůšku nenávisti jsem tu už dlouho nečetla.

nenávist?? A co takhle lítost?? Vůči zvířeti?? Protože to děcko mělo být vychováno a vedeno tak aby se tohle nestalo.. Má víc rozumu než ten pes, kterej jinou možnost bránění nemá.. Skor s loveckým výcvikem. A to je hodně velkej rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
4341
29.8.14 18:12
@lucenka píše:
rozhodně ne k tomu, aby utíkal z pozemku a napadal bez jeho svolení jiná zvířata.

Tohle je ale jedna paní povídala to, druhá zase něco jiného.
Samozřejmě souhlasím, že pes nesmí sám bez majitele opustit vymezený pozemek a napadat jiná zvířata.
Ale ptala jsem se, zda tušíš, o čem je lovecký výcvik? Dle Tvé věty, na kterou jsem reagovala, o tom nemáš ani tucha.
Lovečtí psi nejsou cvičeni na napadání a trhání hlava nehlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
29.8.14 18:12
@Catus píše:
Stejně tak už můj čtyřleťák ví, co má dělat když by k němu běžel pes. Opakuju do zblbnutí, trénujeme na vycházkách.

A kdo to má naučit dítě, jehož rodiče toho nejsou schopni? Takže jasně, má blbý rodiče, dobře mu tak? Nebo jak tomu mám rozumět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.8.14 18:13
@Rolin píše:
A kdo to má naučit dítě, jehož rodiče toho nejsou schopni? Takže jasně, má blbý rodiče, dobře mu tak? Nebo jak tomu mám rozumět?

A kdo může za to, že ho rodiče nedokážou nebo nechtějí vychovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Rolin píše:
kdo to má naučit dítě, jehož rodiče toho nejsou schopni? Takže jasně, má blbý rodiče, dobře mu tak? Nebo jak tomu mám rozumět?

např. děcák, když nejsou schopni základní výchovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@ZItu píše:
Tohle je ale jedna paní povídala to, druhá zase něco jiného.
Samozřejmě souhlasím, že pes nesmí sám bez majitele opustit vymezený pozemek a napadat jiná zvířata.
Ale ptala jsem se, zda tušíš, o čem je lovecký výcvik? Dle Tvé věty, na kterou jsem reagovala, o tom nemáš ani tucha.
Lovečtí psi nejsou cvičeni na napadání a trhání hlava nehlava.

nejsou, a le tenhle to evidentně udělal. A lovečtí psi jsou podle mého laického pohledu cvičeni tak, že bez povele páníčka nesmí nikomu a ničemu ublížit, vzdálit se z vymezeného prostoru, apod.

• Citovat
  • Upravit
1986
29.8.14 18:14
@sissi79 píše:
nenávist?? A co takhle lítost?? Vůči zvířeti?? Protože to děcko mělo být vychováno a vedeno tak aby se tohle nestalo.. Má víc rozumu než ten pes, kterej jinou možnost bránění nemá.. Skor s loveckým výcvikem. A to je hodně velkej rozdíl.

Jo, o lítosti… k psovi jsem se tu dočetla hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
29.8.14 18:14
@Rolin píše:

učí se to ve školkách.. obraná pozice při napadnutí psem.. Ale kdyby ho nedráždil tak by ju nepotřeboval.. Tohle není plemeno na canisterapii kdy si se psem může dítě dělat cokoliv.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný