Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
nejsou, a le tenhle to evidentně udělal. A lovečtí psi jsou podle mého laického pohledu cvičeni tak, že bez povele páníčka nesmí nikomu a ničemu ublížit, vzdálit se z vymezeného prostoru, apod.
ani když brání sebe a štěňata, to by se mohli klidně nechat i zabít, ale nesmí nic udělat?
Příspěvek upraven 29.08.14 v 18:16
@Rolin píše:
A kdo to má naučit dítě, jehož rodiče toho nejsou schopni? Takže jasně, má blbý rodiče, dobře mu tak? Nebo jak tomu mám rozumět?
To je otázka… A měli by se tím zabývat v tomhle případě i policajti…
Protože je potřeba hledat vinu právě u nich, ne u majitele těch psů… ![]()
@Catus píše:
Jakékoliv dítě, které vědomě trápí zvíře, by mělo už od malička pocítit následek a ubylo by podobných případů
Tvrdě trestám jakýkoliv náznak nadřazenosti ke zvířeti a pokud dojde ke kousnutí, dobře mu tak.
Stejně tak už můj čtyřleťák ví, co má dělat když by k němu běžel pes. Opakuju do zblbnutí, trénujeme na vycházkách.
U nás se stalo, že utekl velký pes a pokousal dvouletou do obličeje, tak proto.A opravdu nemám kapku soucitu vůči komukoliv, kdo trápí zvířata, neb je to dle mě narušený psychopat společensky nebezpečný
@Rolin píše:
Jo, o lítosti… k psovi jsem se tu dočetla hodně.
a o té tvé nenávisti, co jsi řekla, jsi se dočetla kde?
@lucenka píše:
nejsou, a le tenhle to evidentně udělal. A lovečtí psi jsou podle mého laického pohledu cvičeni tak, že bez povele páníčka nesmí nikomu a ničemu ublížit, vzdálit se z vymezeného prostoru, apod.
Hele, ty jseš taky určitě naučená a vychovaná k tomu, že lidi se běžně nenapadají atd. Ale teď si představ, že na tebe a tvoje dítě bude někdo útočit pořád dokola… A ty to překousneš jednou, dvakrát, desetkrát… Pak najednou ti bude připadat, že tebe nebo tvoje dítě chce zabít… Co uděláš? Budeš pořád stejně kultivovaná? Nebo se budeš bít za život svůj a svýho dítěte?
V čem je ten pes jinej? V tom, že on je ještě víc řízenej pudama než my lidi… Co když pravidelně majitel těch psů ty děcka od psů odháněl? A psy bránil, ale tentokrát tam prostě jen nebyl, protože musel něco vyřídit?
@Rolin píše:
Jo, o lítosti… k psovi jsem se tu dočetla hodně.
jako líto někoho kdo tyranizuje zvíře ať už jakékoliv mi líto není.. |Chodím venčit do útulku, viděla jsem následky chování těchto skvělých dítek.. Ať už napůl upálenou kočku bo psy v takovém stavu že tohle normální člověk nedokáže..
@kočička Evička píše:
např. děcák, když nejsou schopni základní výchovy
V tom případě by v „děcáku“ skončilo tak 70% VŠECH dětí, protože skoro každé dítě udělá v životě nějakou blbost, jen se náhodou nic nestane. Jen pro vysvětlenou: řečem o tom, jak tu všechny mají skvěěěěle vychované děti, nevěřím ani za mák. Nespadla jsem z Marsu, takže vím, co chodí po ulicích.
@sissi79 píše:
učí se to ve školkách.. obraná pozice při napadnutí psem.. Ale kdyby ho nedráždil tak by ju nepotřeboval.. Tohle není plemeno na canisterapii kdy si se psem může dítě dělat cokoliv.
teorie je hezká, ale chtěla bych většinu lidí vidět, jak by zareagovala v praxi (to je stejné jako v jekékoliv jiné stresové situaci).
@lucenka píše:
Ta fena to ale nedělala pro svou radost. Byla v ohrožení, bránila svá mláďata a sebe.
Když někdo bude útočit ne Tebe a Tvé děti, tak také neuděláš nic? Nebudeš se bránit?
Fena evidentně neměla možnost utéct a schovat se se štěňaty do bezpečí.
@sissi79 píše:
jako líto někoho kdo tyranizuje zvíře ať už jakékoliv mi líto není.. |Chodím venčit do útulku, viděla jsem následky chování těchto skvělých dítek.. Ať už napůl upálenou kočku bo psy v takovém stavu že tohle normální člověk nedokáže..
Ten chlapeček toho psa chtěl upálit?
@kate02 píše:
Hele, ty jseš taky určitě naučená a vychovaná k tomu, že lidi se běžně nenapadají atd. Ale teď si představ, že na tebe a tvoje dítě bude někdo útočit pořád dokola… A ty to překousneš jednou, dvakrát, desetkrát… Pak najednou ti bude připadat, že tebe nebo tvoje dítě chce zabít… Co uděláš? Budeš pořád stejně kultivovaná? Nebo se budeš bít za život svůj a svýho dítěte?V čem je ten pes jinej? V tom, že on je ještě víc řízenej pudama než my lidi… Co když pravidelně majitel těch psů ty děcka od psů odháněl? A psy bránil, ale tentokrát tam prostě jen nebyl, protože musel něco vyřídit?
tak si měl tu fenu zabezpečit… měl ji vzít domů, když měla štěňata.
A já bych se snažila těm napadajícím vyhnout, řešila bych to s příslušnými orgány, v krajním případě přestěhováním.
@lucenka píše:
teorie je hezká, ale chtěla bych většinu lidí vidět, jak by zareagovala v praxi (to je stejné jako v jekékoliv jiné stresové situaci).
Tak to není třeba učit, bude lepší nechat házet po psech kamení a pak se divit..
@lucenka píše:
Takže dítě má právo ve stresové situaci „selhat“, ale pes ne?
Ten se musí nechat umlátit? ![]()
@Rolin píše:
Ten chlapeček toho psa chtěl upálit?
nemluvím o tomto konkrétním případu.. Říkám co jsem viděla.. A ty bys po sobě nechala házet dlouhodobě kamení a nebránila se??
@kate02 píše:
Hele, ty jseš taky určitě naučená a vychovaná k tomu, že lidi se běžně nenapadají atd. Ale teď si představ, že na tebe a tvoje dítě bude někdo útočit pořád dokola… A ty to překousneš jednou, dvakrát, desetkrát… Pak najednou ti bude připadat, že tebe nebo tvoje dítě chce zabít… Co uděláš? Budeš pořád stejně kultivovaná? Nebo se budeš bít za život svůj a svýho dítěte?V čem je ten pes jinej? V tom, že on je ještě víc řízenej pudama než my lidi… Co když pravidelně majitel těch psů ty děcka od psů odháněl? A psy bránil, ale tentokrát tam prostě jen nebyl, protože musel něco vyřídit?
hlavně člověk se má jak bránit, zavolá policii, cokoliv, v případě ohrožení, ale co má dělat ohrožovanej pes? Jedině si to jít vyřídit, jinou možnost nemá.