Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kočička Evička píše:
pokud jde o klasickej plot drátěnej, pes jej přeleze - přešplhá bez ohledu na výšku, tudíž by si každej majite psa měl asi pořídit kamenej či betonovej plot, aby se na teroristy a hajzlíky pes nedostal.
Tak ale v tom případě mám psa už jen okrasu
Primárně si ho pořídím k hlídání pozemku a ostraze, což s x metrovým zděným plotem nepotřebuju ![]()
@Burj Chalifa píše:
Možná mu tato životní lekce i následky v budoucnosti připomenou, že ubližovat komukoli se nemá a nevyplácí. Ať dělám co dělám, empatii a soucit v tomto případě ze sebe nevydoluji.
já právě taky ne, bohužel ![]()
@kočička Evička píše:
tady nikdy nikdo neřekl, že je rád, co se klukovi stalo
dobře… tak ty kterým není líto kluka. Je jim jedno, jaký strach a bolest musel zažít. A co všechno si ještě v budoucnu prožije.
@Catus píše:
Tak ale v tom případě mám psa už jen okrasuPrimárně si ho pořídím k hlídání pozemku a ostraze, což s x metrovým zděným plotem nepotřebuju
tak pokud mám hlídacího psa, tak ho mám mít adekvátně vycvičenýho… což potrhání malého dítěte není (i kdyby to dítě vlezlo na pozemek, tak mu pes nesmí takto ublížit).
@kočička Evička píše:
pokud jde o klasickej plot drátěnej, pes jej přeleze - přešplhá bez ohledu na výšku, tudíž by si každej majite psa měl asi pořídit kamenej či betonovej plot, aby se na teroristy a hajzlíky pes nedostal.
Ano, všichni, co máme psy, pořiďme si třímetrovou betonovou zeď, elektrický ohradník, ostnatý drát, vodní příkop a pokud možno ještě nad celý pozemek natáhněme síť. Jen tak budeme mít dostatečně zabezpečené psy proti nezodpovědným hajzlíkům. Jo a nezapomeňme na cedulky a piktogramy na každém půl metru.
Berte toto jako nadsázku. Ale dle vyjádření některých by opravdu po nás chtěli asi toto. ![]()
@lucenka píše:
dobře… tak ty kterým není líto kluka. Je jim jedno, jaký strach a bolest musel zažít.A co všechno si ještě v budoucnu prožije.
a myslíš, že ti psi žádnej strach necítili, když je opětovně ti čmoudi terorizovali?
@lucenka píše:
ano mimo ohrožení života, ale v umělým spánku. A jaké následky si odnese do budoucna.
Ale na tohle měli myslet jeho rodiče…
Mně je líto toho kluka, toho, co se mu stalo, je mi líto těch psů, je mi líto majitele těch psů… Jedinej, koho mi líto není jsou jeho rodiče…
Protože kvůli jejich (ne)výchově a (ne)zájmu to došlo tam, kam to došlo…
@lucenka píše:
tak pokud mám hlídacího psa, tak ho mám mít adekvátně vycvičenýho… což potrhání malého dítěte není (i kdyby to dítě vlezlo na pozemek, tak mu pes nesmí takto ublížit).
Já teda psímu myšlení moc nerozumím, ale reálně si nedokážu představit psa, byť vycvičeného sebelíp, který by nereagoval na tak stresující teror, jako měli ti psi co zaútočili ![]()
@kočička Evička píše:
a myslíš, že ti psi žádnej strach necítili, když je opětovně ti čmoudi terorizovali?
jenom by mě zajímalo, jaké by byly reakce, pokud by dítě bylo bílé
Budu se opakovat, tak to měl majitel řešit (a i naší spoluobčané dětského věku se dají vychovat, když se chce, aby neotravovali).
@Catus píše:
Já teda psímu myšlení moc nerozumím, ale reálně si nedokážu představit psa, byť vycvičeného sebelíp, který by nereagoval na tak stresující teror, jako měli ti psi co zaútočili
když dokáží psovodi vycvičit psa, kterýho agresor bije, tak aby ho nezakousl, tak to zřejmě jde. Jenom to chce hodně práce.
@kočička Evička píše:
Jsem tu za bojové plemeno vyhraněných názorů, takže zvedám rukavici a řeknu otevřeně, ano, zasloužil si oplatit a stalo se.Bez ohledu na barvu a původ. Oko za oko.
Příspěvek upraven 29.08.14 v 17:46
@ZItu píše:přesně tak…proč se mají slušní lidé preventivně „zařizovat“ s tím, že kdyby jej náhodou někdo napadl, aby se chudáčkovi teroristovi něco nestalo, to je prostě šílený. Vím o případu, kdy firmu hlídala ostraha s dvěma vlčáky, vysokej plot, vše zabezpečený, na každým metru cedule jako kráva že objekt je hlídanej psy atd atd, čmoudíci tam přesto vlezli krást a dostali od psisek těžce na prddel a paradoxně to odbnesl kdo asi? Tne, komu patřil hlídanej pozemek a psi
Ano, všichni, co máme psy, pořiďme si třímetrovou betonovou zeď, elektrický ohradník, ostnatý drát, vodní příkop a pokud možno ještě nad celý pozemek natáhněme síť. Jen tak budeme mít dostatečně zabezpečené psy proti nezodpovědným hajzlíkům. Jo a nezapomeňme na cedulky a piktogramy na každém půl metru.
Berte toto jako nadsázku. Ale dle vyjádření některých by opravdu po nás chtěli asi toto.
@lucenka píše:
@lucenka píše:
jenom by mě zajímalo, jaké by byly reakce, pokud by dítě bylo bílé![]()
Budu se opakovat, tak to měl majitel řešit (a i naší spoluobčané dětského věku se dají vychovat, když se chce, aby neotravovali).
A jak víš, že to neřešil? Očividně spousta lidí okolo věděla, co tam ty „hodný děti, který pejskům nic nikdy neudělaly“ dělaj. Myslíš, že on to řešit nezkoušel?
A myslíš, že pokud to řešil, tak to padlo na úrodnou půdu? Nevěřím tomu…
A pokud by tohleto udělalo dítě bílý, žlutý, oranžový, zelený, fialový, je to fuk. Pořád to je selhání jeho rodičů a nikoho jinýho… ![]()
@Burj Chalifa píše:
A jsem si jistá, že řada slušných šestiletých vychovaných a dobře vedených dětí po zvířatech prostě kameny nehází.Příspěvek upraven 29.08.14 v 17:11
Tak to jsi hodně naivní… Když si vzpomenu, co dělali kluci u nás na základce. „Vychovaní“, „dobře vedení“…, ovšem jen tehdy, když byli přítomni jejich rodiče. Jinak to byli pěkný parchanti.