Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
před tím se tam nestal žádný mediálně zajímavý průser. Ale i sám majitel přiznal, že mu utíkali a šli po jiných psech. Což pro mě znamená jednoznačně nezvládnutou výchovu a zabezpečení pozemku.
Dobre, ale ted nevime jak jako utikali, zda je mel na zahrade a preskocili plot a nebo s nima nekde byl, aby se vybehali a oni mu pak zdrhli za jinym psem, nebo jo? ja ted nevim.?…A nektery psi takovy jsou, ze pes jde po psovi, fena po fene, malo kdy se stane, ze jde pes po fene a opacne…takhle na sebe vystartujou i psi lidem co s nima jdou a maj je na voditku…
@BarunkaB píše:
@lucenka Máš docela hodně informacíOpravdu se to moc řeší, mě jako dítě taky napadl pes (vlčák) co se potuloval po městě a kdybych neměla zimní bundu tak mi ukousne ruku. Zachránil mě soused s týčí. My jsme nic nedělali a jen tak nás napadl. To si myslim že je teprve průser. Ne pes kterýho někdo schválně provokuje a pak se diví, že mu natrh zadek
Bohužel to vypadá, že čerpá čistě z toho, co jí média naservírujou… ![]()
@kate02 píše:
Je zajímavý, že většina lidí, se kterejma jsem rozhovor viděla, tvrdila, že psi nikdy volně nelítali…Ty kotce mi přijdou od plotu vzdálený docela dost (rozhodně nejsou na něm přímo nalepený. A nějak mi schází fantazie, kam by je v rámci toho pozemku, kterej je všude na fotkách, mohl přestěhovat dál (když teda pominu finanční náročnost).Spousta lidí tady bude furt dokola házet vinu jen na majitele psů. Ale podle mě za tohle nesou plnou zodpovědnost rodiče těch dětí…
Výchova a i starost o to, kde jim jejich děti lítají a co dělají je jejich povinnost… To, že 6 letýho prcka pustí ven se starším (byť teda osmiletým) báchou bych zas tak neřešila. Ale jen do doby, kdy bych věděla, že děcka ví, jak se mají chovat…
To byl v tomhle případě hlavní problém, ne to, že majitel psů má kotce cca 3 - 4 metry od plotu. Nejspíš by měl postavit 5timetrovou zeď s ostnatým drátem a kolem pozemku místo chodníku udělat vodní příkop…
Amen ![]()
To tady řešíme od včerejška a pořád na to jsou protiargumenty…třeba, že pokud na to finančně nemá, neměl si pořizovat psy a pod.
Je to marný, marný, marný… ![]()
edit: Dodám, že ti co na to nemají mentálně, by neměli mít děti ![]()
Příspěvek upraven 29.08.14 v 17:22
@lucenka píše:
vzhledem k tomu, že mu tam dělali bodrel zřejmě opakovaně, tak je to v mých očích naprosto blbý majitel, že nechá fenku se štěňaty vystavenou takovému stresu. Pokud by trochu přemýšlel, tak by ji vzal domů.
Tak treba ji nemel kam doma dat, tohle nevime a nemuzeme nejak resit a soudit…
Mne spis mrzi, ze z malych deti vyrustaji takovy smradata a ted myslim deti celkove…ne jen tyhle…
@Bábrdl píše:
Bojová plemena jsou plemena šlechtěná pro boj (mezi psy), ne? To je jako kdyby někdo začal tvrdit, že žádná lovecká plemena neexistují, protože se mu to označení nelíbí a jeho ohař je mazlík největší, který zbožňuje vše živé, nejvíc zajíce.
Označení „bojové plemeno“ je pouhý výmysl médií a společnosti. Žádná taková skupina oficiálně neexistuje. Psi, kteří jsou do tohoto nesmyslu zahrnuti, jsou teriéři, pracovní plemena, lovecká plemena, pastevci, atp.
@BarunkaB informace mám z netu… prootže nevěřím jenom jedněm zprávám. Tak si hledám různé informace.
A taky jsem si zažila kousnutí psem. Vlastnili ho rádoby pejskaři, kteří jim nechávali naprostou volnost a nevychovávali. Pošťačka k nim odmítala chodit, protože jí jejich pes pokousal. A oni otevřeli vrátka, přes které viděli ven, zrovna když jsem kolem procházel s babičkou a malým bráchou. Hned jsem ho měla zakouslýho v noze. Další rádoby pejskaři otevřeli vrata, když jejich pes přes ně dorážel na babičky malýho pejska (vlčák vs krysařík), samozřejmě se do něj zakousl. Takže proto nesnáším majitele, kteří si nezabezpečí psy.
Neříkám, že ty děti za to nenesou vinu. Ale přijde vám to adekvátní. Hodili po nich kámen, plechovky a kluk bojuje o život? Kdyby ho jednou kousnul, tak neřeknu ani popel. Ale když ho rval jak magor?
@ZItu píše:
Označení „bojové plemeno“ je pouhý výmysl médií a společnosti. Žádná taková skupina oficiálně neexistuje. Psi, kteří jsou do tohoto nesmyslu zahrnuti, jsou teriéři, pracovní plemena, lovecká plemena, pastevci, atp.
Souhlasím stebou
![]()
@kate02 píše:
To byl v tomhle případě hlavní problém, ne to, že majitel psů má kotce cca 3 - 4 metry od plotu. Nejspíš by měl postavit 5timetrovou zeď s ostnatým drátem a kolem pozemku místo chodníku udělat vodní příkop…
@lucenka píše:
@BarunkaB informace mám z netu… prootže nevěřím jenom jedněm zprávám. Tak si hledám různé informace.
A taky jsem si zažila kousnutí psem. Vlastnili ho rádoby pejskaři, kteří jim nechávali naprostou volnost a nevychovávali. Pošťačka k nim odmítala chodit, protože jí jejich pes pokousal. A oni otevřeli vrátka, přes které viděli ven, zrovna když jsem kolem procházel s babičkou a malým bráchou. Hned jsem ho měla zakouslýho v noze. Další rádoby pejskaři otevřeli vrata, když jejich pes přes ně dorážel na babičky malýho pejska (vlčák vs krysařík), samozřejmě se do něj zakousl. Takže proto nesnáším majitele, kteří si nezabezpečí psy.Neříkám, že ty děti za to nenesou vinu. Ale přijde vám to adekvátní. Hodili po nich kámen, plechovky a kluk bojuje o život? Kdyby ho jednou kousnul, tak neřeknu ani popel. Ale když ho rval jak magor?
Zkus zvířeti vysvětlit pojem adekvátnost…
@kate02 píše:
A co když dalším krokem zabezpečení pozemku po tom, co ti psi šli po jiných psech, bylo právě zbudování těch kotců?
evidentně nedostatečně zabezpečené, když se z nich ti psi dostali
Tohle je diskuze na hoooodně dlouho
Každá z nás má svůj názor ![]()
@lucenka píše:
A taky jsem si zažila kousnutí psem. Vlastnili ho rádoby pejskaři, kteří jim nechávali naprostou volnost a nevychovávali. Pošťačka k nim odmítala chodit, protože jí jejich pes pokousal. A oni otevřeli vrátka, přes které viděli ven, zrovna když jsem kolem procházel s babičkou a malým bráchou. Hned jsem ho měla zakouslýho v noze. Další rádoby pejskaři otevřeli vrata, když jejich pes přes ně dorážel na babičky malýho pejska (vlčák vs krysařík), samozřejmě se do něj zakousl. Takže proto nesnáším majitele, kteří si nezabezpečí psy.Neříkám, že ty děti za to nenesou vinu. Ale přijde vám to adekvátní. Hodili po nich kámen, plechovky a kluk bojuje o život? Kdyby ho jednou kousnul, tak neřeknu ani popel. Ale když ho rval jak magor?
Bohužel, je rozdíl když člověka pokouše velkej pes a malej pes. Takže by asi bylo nejlíp kdyby kdyby se všichni velcí psi nechovali nebo pořípadně chovali za 5 metrovou zdí
Ne je fakt, že tohle je diskuze naprd, každej má svuj názor ![]()
@lucenka píše:
Takžes určitě viděla, jak ti „nevychovaní“ psi na jedinej povel všichni zapluli zpátky do kotců, že?
![]()
Taky sis určitě přečetla, že kluk je mimo ohrožení života… ![]()
A určitě i vyjádření právníka k celé situaci. ![]()
@lucenka píše:
A taky jsem si zažila kousnutí psem. Vlastnili ho rádoby pejskaři, kteří jim nechávali naprostou volnost a nevychovávali. Pošťačka k nim odmítala chodit, protože jí jejich pes pokousal. A oni otevřeli vrátka, přes které viděli ven, zrovna když jsem kolem procházel s babičkou a malým bráchou. Hned jsem ho měla zakouslýho v noze. Další rádoby pejskaři otevřeli vrata, když jejich pes přes ně dorážel na babičky malýho pejska (vlčák vs krysařík), samozřejmě se do něj zakousl. Takže proto nesnáším majitele, kteří si nezabezpečí psy.Neříkám, že ty děti za to nenesou vinu. Ale přijde vám to adekvátní. Hodili po nich kámen, plechovkya kluk bojuje o život? Kdyby ho jednou kousnul, tak neřeknu ani popel. Ale když ho rval jak magor?
oni na ně házeli kameny pravidelně a nejenom kameny, tudíž to byla soustavná činnost z jejich strany, žádnej ojedinělej exces
@kate02 píše:
Takžes určitě viděla, jak ti „nevychovaní“ psi na jedinej povel všichni zapluli zpátky do kotců, že?![]()
![]()
Taky sis určitě přečetla, že kluk je mimo ohrožení života…
A určitě i vyjádření právníka k celé situaci.
ano mimo ohrožení života, ale v umělým spánku. A jaké následky si odnese do budoucna.