Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@neumisa píše:
tak omluva, ne bydlet, jen vysvětlovat tam mám jít… na výsledku to nic nemění.
@Lively píše:
Diskuzi jsem nečetla celou, jen začátek a plně souhlasím s @kočička Evička a @Burj Chalifa. Naše podivné zákony často trestají ty, kteří se jen bránía je jedno, jestli se jedná o lidi nebo o psy. OK, vinu nese majitel, má průšvih jak Brno, protože si měl psy zajistit, ale když vemu v úvahu čirou spravedlnost a ne zákony, tak to vidím takhle - kluk provokoval, tak dostal o co si řekl. V 6 letech je dost starý na to, aby věděl, co se má a co ne, takže to musel dělat naprosto cíleně a je mimo tohle srovnávat s dvouletým dítětem, které sbírá šutry a NĚKAM (tedy ne cíleně po psovi) je hodí. 6letý děcko prostě není „jen malé dítě“, které netuší co dělá.
Též se podepisuji pod příspěvek od @ZItu který byl napsán v 22:13, opravdu výstižně napsáno.![]()
a právě tohle mě štve, že mezi zákony a spravedlností není společnost schopná najít a vytvořit co nejmenší rozdíl, anebo je pokud možno dostat do souladu.
@sissi79 píše:
Co srabi.. Já takhle šla jednou ze střelnice a musela jsem kolem jeich super obydlí.. A pod mostem stahovali pesana z kože na žrádlo..![]()
![]()
TAkže víte proč se morgoni bojí psů? Protože je žerou a ti psi to vycítí
![]()
![]()
http://plzen.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
Tohle je zajímavej článek… Nejvíc zajímavý je, že kluka, kterej stál na místě (takže pro ty psy neznamenal žádný nebezpečí) si ti psi ani nevšimli…
Respektive zajímavý mi to ani moc nepřipadá, ale je to o tom, že to asi fakt nebylo o tom, že by jim najednou „ruplo v kouli“, ale byli vyprovokovaní… ![]()
Další věc je ta, že majitel má psy zajistit, aby nezdrhli, ale zas pokud byli zavření v kotci a v „nas. anosti“ se z něj nějakým způsobem zvládli dostat, tak těžko řít, jak jinak je ještě zajistit…
Stejně vidím hlavní vinu na rodičích těch dětí… ![]()
Moje kluky taky kolikrát napadaj telecí věci, ale vysvětluju, vysvětluju, vysvětluju, starší to v cca 5 letech už snad docela chápe. ![]()
No nevim, ale o jaky spravedlnosti tady mluvite? O spravedlnosti, kdy pes roztrha dite, ktery po nem hazi kameny? Vam to prijde pro to dite jako odpovidajici trest?
A opakuju, uvedomte si, ze muze nastat i tohle: pujdete jednou se svym ditetem kolem zahrady, kde bude pes, po kterym jiny deti hazi kameny a klacky. Vase dite nic netusic hodi kamenem o zem, protoze proste kameny sbira a hazi, nic zvlastniho v urcitym veku. Ovsem pes tohle nerozlisi, pro nej je to hrozba a je mu uplne jedno, ze kamen miril jinam. Vy taky nebudete nic tusit. A najednou ma vase dite za krkem psa a vy nejste schopny udelat nic. Taky k tomu budete pristupovat tak, ze majitel je v pravu a psa mel dostatecne zajistenyho, protoze ho mel v kotci?
@kate02 Ale to je uplne bezny, ze pes utoci na toho, kdo utika!
@lucenka píše:
Stejně tak je běžný, že se člověk bude snažit utýct před cizím psem, který se na něj bude hnát.
Coz je chyba podobna, jako snazit se utyct pred medvedem. Ale poruc si…
Pisu to proto, ze z toho se neda nic vyvodit.
@asha píše:
@kate02 Ale to je uplne bezny, ze pes utoci na toho, kdo utika!
A já píšu něco jinýho?
Prostě je to i o výchově… Já třeba kluky učím, že když prochází kolem psa, tak mu nemaj mávat klackem před čumákem, maj procházet pomalu a ne lítat jak střelení… ![]()
Nepřijde mi jako adekvátní „trest“ pro toho kluka, co se mu stalo. Ale podle mě tady primárně na celé čáře prostě selhali rodiče a jejich (ne)výchova…
Chovateli ti psi primárně neběhali volně po vesnici, ale byli zavření v kotcích a za plotem…
On je měl proti normálně se chovajícím lidem zajištěný víc, než dost… ![]()
@kate02 Tak nekdo by z toho klidne vyvodil, ze ten kluk mel duvod, proc utikat… ![]()
A ja si rozhodne nemyslim, ze je mel zajisteny vic nez dost, kdyby mel, nemohlo se to stat. Taky jsme meli psa na zahrade, taky po nem semtam nekdo hazel (jednak ten vzduchovkar a pak jeden mistni ozrala), nepochybuju, ze by si to s nima nas pes vyridil, stacilo slyset ten rev, kdyz sli okolo, ale proste nemel sanci. Tohle je zajisteny pes!
Nečetla jsem celou diskuzi ale za výchovu psa zodpovídá majitel a za výchovu ditete rodič
Máme chatu na osadě kde je dost psu a převážně médii propirana bojova plemena.
a přestože jsem si jista že ani jeden by nikdy neublížil nenechám nikdy dite se psem samotného. od mala vedi že cizího psa nesmějí nikdy hladit bez zeptání a nesmějí jim nikdy ublížit a provokovat je a taky se mi nikdo nestalo ze by na deti byt jen pes zavrčel..z reportáže vyplynulo ze kluka pokousala fena ktera tam mela štěňata. Takže pokud ji kluk provokoval a ona mela pocit že je v ohrožení tak ho napadne to je jasný muže to byt sebehodnejsi pes ale pořád je to šelma ktera braní svoje mláďata.
Majitel mel mit na kotci zámek nic ho neomlouvá ze je nemel dostatečne zabezpečene. ale vina taky padá na rodiče že nenaučili kluka jak se ma chovat v 6ti letech urcite vi sam co se smí a co ne.
Omlouvám se za chybu pisu z mobilu ![]()
@adelina3 píše:
Nečetla jsem celou diskuzi ale za výchovu psa zodpovídá majitel a za výchovu ditete rodič
Máme chatu na osadě kde je dost psu a převážně médii propirana bojova plemena.
a přestože jsem si jista že ani jeden by nikdy neublížil nenechám nikdy dite se psem samotného. od mala vedi že cizího psa nesmějí nikdy hladit bez zeptání a nesmějí jim nikdy ublížit a provokovat je a taky se mi nikdo nestalo ze by na deti byt jen pes zavrčel..z reportáže vyplynulo ze kluka pokousala fena ktera tam mela štěňata. Takže pokud ji kluk provokoval a ona mela pocit že je v ohrožení tak ho napadne to je jasný muže to byt sebehodnejsi pes ale pořád je to šelma ktera braní svoje mláďata.
Majitel mel mit na kotci zámek nic ho neomlouvá ze je nemel dostatečne zabezpečene. ale vina taky padá na rodiče že nenaučili kluka jak se ma chovat v 6ti letech urcite vi sam co se smí a co ne.Omlouvám se za chybu pisu z mobilu
Bojová plemena neexistují. Opět je to jen výmysl médií, aby z toho udělaly větší senzaci, protože když se někde řekne boj, atak, útok - tak hned většina lidí zbystří a začnou vnímat, o co jde.
Jinak souhlasím.
@ulice píše:
A ty případ znáš osobně nebo jen z médií?
Já ty články ani nečetla, jen jeden, kde byla citace pána, že psi mu utíkali, byli dva a jednoho PČR zastřelila.
Kdyby utekli poprvé, ok, nemělo by se to stát, ale stalo.
Ale poprvé to nejspíš nebylo, ostatně známe svoje lidi, ti, kterým utíkají psi, to většinou příliš neřeší…
Já uznávám chybu na straně dítěte pokud provokovalo a i vím, jak je to od něj hnusný a od rodičů chujovina, že to dovolili, pokud to věděli…ALE jako majitel psa mám za něj zodpovědnost, když něco provede, jde to na moje bedra, to si musí uvědomit každý majitel zvířete…Nám nedávno krávy od známých poničily majetek a vymlouvali se, že poprvé takhle daleko uteklyJasně, poprvé takhle daleko, ale kolem baráku jim chodí na volno pořád
Prostě pes nemá sám na volno co dělat venku, pán mohl zabránit minimálně téhle situaci a nejspíš i týrání psa, pokud o něm věděl.
no řekl, že zvládli přeskočit plot… o tom, že by si sami otevírali kotec, kde byli tou dobou zajištění neřekl nic… ![]()
@asha píše:
@Gosi Jj, reakce je pochopitelna, ono je jedno, jestli mela stenata nebo ne, proste tohle se stane, kdyz se po psu hazi sutry a on dostane prilezitost si to vyridit.
co se psů, respektive fen, nebo samiček obecně týče, pokud měli vrhnout v zimě tak se pro ně chystalo speciální místo v garáži(ale taky něják dýl dopředu) a tak, ale jinak pokud žily běžně v bytě, nebo právě přes léto tak mám pocit, že se nechávaly kde jsou aby byly v klidu ve svým prostředí který znaj a jsou na něj zvyklý… nevím jestli je to špatnej předpoklad ale docela mi příjde divný řešit to, že mi někdo šikanuje psy, tím, že je vystresuju já sama…jsem holka z města, takže nevím nakolik je tenhle můj předpoklad pravdivej..?
@Gosi píše:
co se psů, respektive fen, nebo samiček obecně týče, pokud měli vrhnout v zimě tak se pro ně chystalo speciální místo v garáži(ale taky něják dýl dopředu) a tak, ale jinak pokud žily běžně v bytě, nebo právě přes léto tak mám pocit, že se nechávaly kde jsou aby byly v klidu ve svým prostředí který znaj a jsou na něj zvyklý… nevím jestli je to špatnej předpoklad ale docela mi příjde divný řešit to, že mi někdo šikanuje psy, tím, že je vystresuju já sama…jsem holka z města, takže nevím nakolik je tenhle můj předpoklad pravdivej..?
Nechapu, jak to myslis ![]()