Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sissi79 píše:
chceš slyšet moji první reakci?A ubylo by jich??
Ne, teď vážně.. Řešit to přímo s fakanama, chytit při činu.
no moje první reakce byla „jen aby těm chudinkám nebylo špatně od žaludku“
a ano, souhlasím s tvým řešením - ale k tomu bych přidala to zabezpečení. Minimálně fenu se štěňaty bych přestěhovala do bezpečí.
@Vertiline Tak ono je to vicemene jedno, ja verim tomu, ze haranti psy drazdili a ty si to s nima vyridili. Ale at to bylo jak chce, prusvih ma proste majitel. Z toho duvodu je mi lito psu, ktery zijou ve stresujicich podminkach a je mi lito i toho hloupyho nevychovanyho smradete, protoze to sakra zle odneslo.
@sissi79 píše:
chceš slyšet moji první reakci?A ubylo by jich??
Ne, teď vážně.. Řešit to přímo s fakanama, chytit při činu.
Ne…množej se dělením ![]()
@neumisa Chytit pri cinu…no pokud ma chlap dva metry a vazi aspon metrak, tak by to mozna vyslo. Ja bych je ale mohla chytat pri cinu, jak bych chtela dlouho a pochybuju, ze by si z toho neco delaly. Spis bych to nakonec odnesla ja, protoze by si to se mnou vyridili jejich rodicove ![]()
@neumisa píše:
no moje první reakce byla „jen aby těm chudinkám nebylo špatně od žaludku“a ano, souhlasím s tvým řešením - ale k tomu bych přidala to zabezpečení. Minimálně fenu se štěňaty bych přestěhovala do bezpečí.
tak fenu se štěňatama určitě, jen vím z vlastní zkušenosti že čím víc se těm hajzlíkům ustupuje tím jsou horší.. a zas by si našli jiné psy apod.. není správné házet vinu na psy, sama vím jak reagují když jim smradi hází schválně petardy k nim apod…
nemám 2 metry ani metrák živé váhy a přesto to jde. Asi šířím nějakou auru
![]()
@sissi79 píše: Řešit napadání stejnou bo podobnou formou?A víš co udělaj tyto orgány se stížnostmi?
![]()
vůbec nic, nejsou svědci, nechce se jim do sporu s „menšinama“ apod.. výsledek žádnej.. Ale ty kvůli jejich nevychování budeš stěhovat kotce jinam kde si taky najdou cestu.. né každej má takovou možnost prostoru..
Měl by dneska zápis o tom, že se to dělo a minimálně by to byl důkaz o tom, že dítě provokovalo.
Prostor se většinou najde, když má zahradu
Je to první řešení, které by mělo každýho napadnout.
To není napadání…nebo možná je…slovní vysvětlení drsné reality…Nedělali jsme to jen kvůli psovi, ale z velké části kvůli tomu dítěti. I jeho rodiče dostali drsnou přednášku o tom co se stane, jestli to takhle bude pokračovat a pes náhodou uteče (mmch. neutekl, to byla pro nás priorita-než řešit takovýhle prů. ser)…Po dobrém to nešlo, šlo to trochu po zlém…ale šlo. Lepší než přihlížet a pak všechno svádět na děcko, které je blbě vychované a nechat si šikanovat psa.
Prostě nesouhlasím s tím sedět na zadku a pak se divit, že pes někoho napadne(a třeba uplně jiné dítě než které mu ubližovalo)…pak to odnese napadený, pes i majitel.
@asha píše:
@neumisa Chytit pri cinu…no pokud ma chlap dva metry a vazi aspon metrak, tak by to mozna vyslo. Ja bych je ale mohla chytat pri cinu, jak bych chtela dlouho a pochybuju, ze by si z toho neco delaly. Spis bych to nakonec odnesla ja, protoze by si to se mnou vyridili jejich rodicove
mám pudla s vrozenou agresivitou.. Dlouho si hajzlíci frkali.. dokud nepotřebovali kolem něho projít v mé přítomnosti.. Seděl na rohožce, cenil zuby a vrčel.. Stačil můj sebemenší pohyb.. Už si na něho nikdy netroufli.. POdotýkám že můj pes nikdy nevydrží ani chvilku sedět a rozhodně mě nikdy takhle neposlechl
a je to mazel ![]()
@sissi79 Podle mne nejde o ustupovani. Ustupovani by to bylo, kdyby chodili curat na muj zivy plot a ja bych kvuli tomu vysazela nejaky odolnejsi. Tady jde o zvirata, ktery by nemeli trpet jen proto, ze ja nechci „ustoupit“. Nejde o ustupovani, jde o zajisteni jejich bezpeci.
@sissi79 píše:
tak fenu se štěňatama určitě, jen vím z vlastní zkušenosti že čím víc se těm hajzlíkům ustupuje tím jsou horší.. a zas by si našli jiné psy apod.. není správné házet vinu na psy, sama vím jak reagují když jim smradi hází schválně petardy k nim apod…
Bohužel, čím více se jim ustupuje, tím více oni přitvrzují.
S petardama nás taky místní haranti sej. í. Feny se toho bojí, pes by jim s chutí natrhl pozadí. Řešení neznám - vyhýbáme se jim seč můžeme, ale nelze to dělat pořád ( nemohli bychom vystrčit nos ).
Fenu se štěňaty bych také tedy nenechávala venku, o tom žádná. Potřebuje klid, ticho a stabilní teplotu ( alespoň v prvních týdnech ).
Příspěvek upraven 28.08.14 v 23:11
@neumisa píše:
@ashanemám 2 metry ani metrák živé váhy a přesto to jde. Asi šířím nějakou auru![]()
Tak to jsi dobra. Ja bych se rodicu bala a na svoji auru bych se asi rychle prestala spolihat. Ale nemam zkusenost, treba by mi to taky slo ![]()
@asha píše:
@neumisa Chytit pri cinu…no pokud ma chlap dva metry a vazi aspon metrak, tak by to mozna vyslo. Ja bych je ale mohla chytat pri cinu, jak bych chtela dlouho a pochybuju, ze by si z toho neco delaly. Spis bych to nakonec odnesla ja, protoze by si to se mnou vyridili jejich rodicove
Proto jsem psala, pozvat kamaráda, syna, známého…velkého, silného, který umí zapůsobit na dětskou představivost…Jasně, že jim neublíží, ale vysvětlí jim to.Pro jejich vlastní dobro a ochranu.
chodím se psem, co by sežral každou menšinu v dohledu
a svého času, když jsem byla ještě mladší, procházela jsem jejich sídlištěm 2× týdně s baseballovou pálkou (naprosto nevinně, musela jsem tamtudy domů a když trenér zjistil, kde bydlím, tak mi tu pálku dal příkazem).
Mám klid, stačí se podívat do očí, oni vycítí strach a jak jsou ve skupině, tak mají silné stádní pudy. Sami o sobě jsou srabi.
@sissi79 píše:
mám pudla s vrozenou agresivitou.. Dlouho si hajzlíci frkali.. dokud nepotřebovali kolem něho projít v mé přítomnosti.. Seděl na rohožce, cenil zuby a vrčel.. Stačil můj sebemenší pohyb.. Už si na něho nikdy netroufli.. POdotýkám že můj pes nikdy nevydrží ani chvilku sedět a rozhodně mě nikdy takhle neposlechl![]()
![]()
a je to mazel
No ja nevim, a to chodis vsude se psem?
Ja si takhle troufala v noci do rokle, pes mel pres 35 kilo a budil hruzu. A pak jsem jednou vencila cubu, ktera mela sotva 20 a s kazdym byla kamos nejvetsi. A ja si to uvedomila az v rokli, tesne pred pulnoci. Asi nemusim rikat, ze jsem trhla rekord a uz jsem ji pak vzdycky vencila jen za svetla lamp a na dohled baraku…on to byl sakra rozdil ![]()