Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To mi připadá tak, že pokud mi někdo opakovaně poleze na pozemek, bude ohrožovat mě i moje děti, mně rupne v bedně a prostřelim mu koleno, tak ve finále bude můj problém, že jsem měla být dostatečně zabezpečena proti útoku?
@kočička Evička píše:
předběhla jsi mě, je to tak…aby tady měl každej málem atomovej bunkr, aby před útočníky měl kam sebe schovat a i zvířata a celkově svůj majetek, vlastně ti bez bunkrů jsou v háji, protože útočníci měli možnost útočit a tímpádem když jim někdo natrhne zadek, může za to obět útoku, no to je na hlavu postavený
Ale to je omyl. Muzes to udelat presne, jako ten majitel. Muzes se na to vykaslat a pockat, co se stane. Jen teda vem na vedomi, ze za psa jsi odpovedna ty.
@Catus píše:
Kdo si dneska může dovolit dvoumetrovou zeď, prosím tě? Běžným lidem stačí klasický plot, on měl ještě kotce.
Copak kvůli tomu, že v dedine udělali ubytovnu, měl děda stavět pevnost? Vždyť to je na hlavu
Když nemám prachy na zabezpečení svých zvířat, tak si jich nepořizuju několik.
@asha píše:
To je fakt, ono je jednodussi nechat svy psy terorizovat a cekat, az si to vyridi sami, co?
Ale chápeš, že starej děda asi dvoumetrovou zeď stavět nebude??? Co měl dělat…házet ty kameny po deckach zpět?
@ZItu píše:
Pak bys byla ve zprávách jako majitel agresivního plemene, které napadlo „nevinné“ a většina lidu by Tě chtěla zlynčovat.
jo. proto jsem jim naložila sama.
@kočička Evička píše:
předběhla jsi mě, je to tak…aby tady měl každej málem atomovej bunkr, aby před útočníky měl kam sebe schovat a i zvířata a celkově svůj majetek, vlastně ti bez bunkrů jsou v háji, protože útočníci měli možnost útočit a tímpádem když jim někdo natrhne zadek, může za to obět útoku, no to je na hlavu postavený
Bohužel takto to chápe i zákon ( pokud ho ještě někdo nepřepsal ). ![]()
@Burj Chalifa píše:
Po zvířatech kameny neházím.
Když majitel dostatečně nezajistí své zvíře, to uteče, tak může napadnout kohokoliv. I tebe nebo tvé zvíře.
@Catus píše:
To mi připadá tak, že pokud mi někdo opakovaně poleze na pozemek, bude ohrožovat mě i moje děti, mně rupne v bedně a prostřelim mu koleno, tak ve finále bude můj problém, že jsem měla být dostatečně zabezpečena proti útoku?
Pokud nebude mít v ruce zbraň a nebude tě ohrožovat, tak to bude nepřiměřená obrana a budeš z toho mít průser.
@Catus píše:
Tak to je sice uplne mimo misu, ale mas pravdu. Podle zakona to tak tusim je porad. Dokonce ani tvuj pes nemuze lupice jen tak roztrhat.
@Catus píše:
Nene, měla ses nechat dobrovolně ohrožovat a na cestu zpět jim zabalit provijant, aby neřekli, žes je ani nepohostila. ![]()
@asha píše:
Ale to je omyl. Muzes to udelat presne, jako ten majitel. Muzes se na to vykaslat a pockat, co se stane. Jen teda vem na vedomi, ze za psa jsi odpovedna ty.
ale proč tady pořád máme čekat až se nám něco stane, proč nikdo neřeší ty, co nám něco udělají, ale řeší se, že jsme se špatně postarali o to, co když nám (zvířatům atd.) bude někdo ubližovat
@Catus píše:
Ale chápeš, že starej děda asi dvoumetrovou zeď stavět nebude??? Co měl dělat…házet ty kameny po deckach zpět?
Dvoumetrova zed byl priklad, ono by to slo urcite i jinak. Nebo ty bys snad nechala po svych psech hazet sutry a nic bys neudelala? To zas nechapu ja.
@Catus píše:
@lucenka píše:
Když nemám prachy na zabezpečení svých zvířat, tak si jich nepořizuju několik.
A co je podle tebe dostatečné zabezpečení?
Nevím co furt řešíte.. Pes se vystresuje opakovanými útoky na něho dřív než člověk.. Ten by měl mít rozum a používat ho.. Psů je mi líto, když už byli k něčemu takovýmu donuceni, určitě to nebylo v reakci na malé kamínky.. Ten pes se jinak nemůže bránit.. To samé i v jiných případech.. Psy mám odmala, ale nikdy nedovolím ať je to sebe větší mazel aby ho děcko tahalo za ocas, za chlupy, pískalo mu imrvére hračkou u ucha.. Kolikrát se dospalej ohradí na děcko už mě nech, nezlob bo cokoliv.. Zvíře jinou možnost nemá když je stresováno, je to jeho obrana.. A že v bulváru psali.. sorry, ale tam nevěřím ani předpovědi počasí!!