Psi a potrhané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4399
28.8.14 21:56

Majitel psa ma povinnost zajistit, aby pes nikomu neublizil, at uz jinemu psu, cloveku a uz vubec ne malemu diteti, ktere se neumi branit a je zranitelne. Potrestala bych majitele a to nekompromisne, kdyz neumi zajistit sva zvirata, tak bych mu nepovolila zadna mit!
Jako majitel psa jsem se setkala se situaci, kdy chodilo dite provokovat psa pres plot a pes ho nesnasel, ja taky, ale NEMUZE SE STAT, ze mi pes v takovem pripada zdrhne a dite prizabije!
Lito je mi ditete a vlastne i psa, ze ma tak tupeho pana, ktery tohle dopustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
28.8.14 21:58
@asha píše:
Presne, kdyby mu bylo 15… Tady si asi nektery diskutujici neuvedomujou, ze 6ti lety dite je fakt maly, s malym mozeckem, ktery nedomysli za roh :roll:

potom 6 lete dite nemuze litat a skodit bez dozoru

Příspěvek upraven 28.08.14 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.8.14 21:58
@kočička Evička píše:
ano, to máš pravdu, já jen vyjadřuju názor na to, koho je mi v této kaude líto a líto je mi vždy obětí, nikoliv útočníků, ty děcka byly v tomto případě útočníci, tak ať jdou k čertu

Preju ti za vsech okolnosti to nejvzornejsi dite! Aby neslo taky jednou k certu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
28.8.14 22:00

@neumisa četla jsem článek na fb a viděla reportáž na primě. zmínka o tom, že by předtím někoho napadli nikde nebyla.ale ty děcka tam jasně říkaly, že po nich házely plechovky a kameny. a taky není jasný, jak se vůbec dostali ti psi z kotce. pokud je děcka pustily nebo něčím náhodou trefily otvírání, tak za to snad majitel nemůže ne?! a tady sem četla, že snad údajně měli ti psi někdy napadnout jiný psy.ale to rozhodně nevypovídá o tom, že jsou automaticky agresivní na lidi. a co sem viděla v reportáži, tak lidi z okolí si na majitele nikterak nestěžovali. v tomhle případě za to prostě můžou děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
28.8.14 22:01

Líto mi je psů a majtele..jestli je teda pravda že dětí po nich házeli kameny, plechovky a štouchali je klackem.fena má prý štěnata, takže je jen a pouze branila. Když jsme se šli před x lety kouknout na štěnata, které byli pád dnů staré (ještě nelítali sami po zahradě) tak jsme se jen sklonili a fena po nás vyjela..takže ji chápu že je branila. Ale co mě kousnul pes a bylo mi řečeno že cití ze mě psa tak na to jsem alergická..V dnešní době psu je naprosto jasné že psi má skoro každý takže cizí psi cití u lidí pach cizího psa. A ohaři ještě myslivecky vedení by neměli ani na cizí psi zautočít takže bych jsem spíš řešíla proč utočili na cizí psi..je nepřípustné aby takový psi šli na hon, kde je x lidí a x psů, myslivecký vedení mají být vycepování k tomu že nenapadnou psi ani lidí (jestli jim teda neublížují) takže bych jsem řešila spíš minulé útoky na cizí psi

• Citovat
  • Upravit
11439

Fracka mi líto není (je x svědků, kteří říkají, že psy provokovali a pro mě takto staré dítě prostě není automaticky svaté), ale vina je na straně majitele psů, neexistuje, aby jakýkoliv pes byl sám na pozemku, ze kterého se takto jednoduše a opakovaně dostane. Pokud je pes sám, musí být pozemek zabezpečen. Není-li zabezpečen, může tam pes být jedině pod dozorem majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@ulice píše: Majitel psa ma povinnost zajistit, aby pes nikomu neublizil, at uz jinemu psu, cloveku a uz vubec ne malemu diteti, ktere se neumi branit a je zranitelne. Potrestala bych majitele a to nekompromisne, kdyz neumi zajistit sva zvirata, tak bych mu nepovolila zadna mit!
Jako majitel psa jsem se setkala se situaci, kdy chodilo dite provokovat psa pres plot a pes ho nesnasel, ja taky, ale NEMUZE SE STAT, ze mi pes v takovem pripada zdrhne a dite prizabije!
Lito je mi ditete a vlastne i psa, ze ma tak tupeho pana, ktery tohle dopustil.

a majitel blboně, kterej házel šutry není povinen k ničemu? Proč se pořád musí bránit nevinní lidé proti těm vinným? Nepochopím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
@asha píše:
Preju ti za vsech okolnosti to nejvzornejsi dite! Aby neslo taky jednou k certu…

Kočička Evička tu v jiné diskuzi psala, že dítě nemá a nikdy mít nebude. Takže se do toho asi neumí vcítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.8.14 22:02
@Lette píše:
potom 6 lete dite nemuze litat a skodit bez dozoruPříspěvek upraven 28.08.14 v 21:59

A toho chces dosahnout jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
28.8.14 22:05

@olííva

já to četla už včera. utíkali často, napadali jiné psy, problém měla pošťačka, pokousali paní, co držela nějaké malé plemeno na rukou. Dost odlišné informace od dnešních, které dělají z majitele chudáka.

pokud měl fenu s čerstvými štěňaty, tak ji neměl nechat vystavenou harantům. Když věděl, že mu tam chodí, tak měl zjednat nápravu a nemuselo k ničemu dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.8.14 22:06
@olííva píše:
@neumisa četla jsem článek na fb a viděla reportáž na primě. zmínka o tom, že by předtím někoho napadli nikde nebyla.ale ty děcka tam jasně říkaly, že po nich házely plechovky a kameny. a taky není jasný, jak se vůbec dostali ti psi z kotce. pokud je děcka pustily nebo něčím náhodou trefily otvírání, tak za to snad majitel nemůže ne?! a tady sem četla, že snad údajně měli ti psi někdy napadnout jiný psy.ale to rozhodně nevypovídá o tom, že jsou automaticky agresivní na lidi. a co sem viděla v reportáži, tak lidi z okolí si na majitele nikterak nestěžovali. v tomhle případě za to prostě můžou děcka.

Ano televize vybrala zrovna lidi, kteří se psy neměli špatnou zkušenost. Včera naopak ve všech článcích říkali, že to byla jen otázka času, protože psy utíkali a byli agresivní již před tím. Tak si vyber čemu věřit. Pravda bude někde mezi. Ale pes není na úrovni člověka, i když někteří rádoby pejskaři si to myslí. Takže ačkoliv to kluk vyprovokoval, tak ses.mel být natolik zabezpečený, aby mu neublížil. Případně ho pouze jednou varovné kousl a nepotrhal ho po celém těle.

• Citovat
  • Upravit
@asha píše:

k čertu bylo přirovnání, kdybych napsala do háje, bylo by to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
@Lette píše:
Ja lituju tech psu. Majitel je pred tema harantama dostatecne nebranil. Rodice zase nebranili harantum psi tyrat. Tak se pes rozhodl, ze sebe - svoje stenata - bude branit sam a po svem.Selhanim rodicu je vubec to, ze tak male deti zvirata tyraji. Zvirata se branit nemuzou, a kdyz to udelaji, tak jsou zestreleni.

Souhlasim s tebou, v 6ti letech haze sutry po psovi, v 15ti je bude hazet po duchodcich…strasna vychova tohle to… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.8.14 22:07

@olííva Tak ja cetla, ze si stezovali i lidi, jednu zenskou pes pokousal, kdyz nesla v naruci svyho psa, jak uz jsem tu psala. Neni normalni si nezajistit psa, neni ani normalni, kdyz pes napada jiny psy. Byla jsem na obou stranach barikady, jak jako majitel psu-rvacu, tak ted jako majitel potencionalni obeti. Proste pokud vim, ze muj pes utoci, zajistim ho. Pokud myho psa bude nekdo sikanovat, jako treba kdysi opilci, ktery na naseho psa hazeli kameny, dam si sakra majzla, aby pes nedostal prilezitost si srovnat ucty. Byla by to totiz jen moje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.8.14 22:07
A když vezme důchodce hůl a umlátí ho do bezvědomí, co se stane? Odnese si to stejněm jako ten pesa přes psa majitel, který za něj zodpovídá.
@Hanka79 píše:
Souhlasim s tebou, v 6ti letech haze sutry po psovi, v 15ti je bude hazet po duchodcich…strasna vychova tohle to… :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný