Psi a potrhané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
29.8.14 17:09
@lucenka píše:
a napadlo tě, že okolo mohl jít někdo normální a příplíst se tomu čoklovi do cesty a odnýst to on?

To je hypotetická otázka. V konkrétním případě nevychovaný fakan házel kameny. Šestiletý není batole. A jsem si jistá, že řada slušných šestiletých vychovaných a dobře vedených dětí po zvířatech prostě kameny nehází.

Příspěvek upraven 29.08.14 v 17:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
29.8.14 17:09
@lucenka píše:
a napadlo tě, že okolo mohl jít někdo normální a příplíst se tomu čoklovi do cesty a odnýst to on?

Ja bych rekla, ze z toho tady delate az moc kovbojku, nikdy se tam nic nestalo, aspon o tom nikdy nic nikde nikdo nepsal, ze by se tam neco podobneho stalo, protoze se ostatni normalni lidi a deti chovaj slusne, kvuli tomu, ze se tam opakovani nejaky parchanti bavi tim, ze hazou po psech co se jinak neumej branit sutry se bude majitel co je ma na svym pozemku a ve svym kotci jeste dal nejak omezovat? co tam maj o ni k tomu co lezt..co si to oni vubec dovolujou hazet na pozemek nekoho cizihi sutry plechovky a jinej bordel, a verim i tomu, ze tam stourali klackama apod. Kdyby si hrali nekde na louce a vsimali si svyho a ne ciziho nemuselo se nic stat, nemuselo se nic dramatizovat v TV a tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.14 17:10
@BarunkaB píše:
Je mi líto toho psa, kterýho policie postřelila :? To dítě si za to mohlo samo a taky si to bude do konce života pamatovat, že se nemá zvířatům ubližovat a provokovat je. A pokud jde o to, že si je majitel nezajistil, tak byli na jeho pozemku, byl tam i plot a když pes chce tak neni pro něj žádnej plot překážkou. Někteří si asi myslí, že psi musejí být stále v kotci nebo na řetězu (upřímně lituji vaše psy, teda pokud nějaké máte). Prosím abyste se vžili do situace majitele psů ;)

psa máme za plotem přes který se zatím nikdy nedostal (narozdíl od majitele daných psů, kteří mu opakovaně utíkali) a pokud by ho někdo opakovaně terorizoval, tak bych ho přemístila dál od plotu, aby měl pes svůj klid.

• Citovat
  • Upravit
26093
29.8.14 17:11
@lucenka píše:

Jenže to je stejný „kdyby“ jako říct, že kdyby si děcka rodiče hlídali a vysvětlili jim, že psi se neprovokujou, neměli by psi důvod zaútočit… :nevim:

Podle mě prostě psi dostatečně zajištění byli. Osobně nevěřím tomu, že by tentokrát šly děti jen v klidu okolo a psi na ně vystartovali. A doufám, že majitele za tohle nikdo neodsoudí, pro mě to je prostě proti zdravýmu rozumu… :nevim: On měl ty psy zajištěný tak, jako je má zajištěný jen málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
29.8.14 17:11

Mně je líto rodičů dítěte a psů ale přeji, ať se z toho chlapec dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
29.8.14 17:12
@lucenka píše:
@BarunkaB a 6 letý dítě je ještě poměrně dost „blbý“ a nedomýšlí následky svých činů

V tom případě se ale nemá co potloukat samotný po vesnici. Myslím, že ani 15letý smrádata ani neznají důsledky svého chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130

@lucenka No muj názor je, že 6 leté dítě by už mělo vědět co se má a co nemá (jinak nevim proč je povinná školní docházka od 6 let kdyby děti byli tak,,blbý"). Jinak nejsem rasistka, ale v reportáži bylo vidět že ty děcka byli romové, takže možná i odsuď vítr vane. Jinak mě překvapilo, že se vůbec přiznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Hanka79 píše:
Ja bych rekla, ze z toho tady delate az moc kovbojku, nikdy se tam nic nestalo, aspon o tom nikdy nic nikde nikdo nepsal, ze by se tam neco podobneho stalo, protoze se ostatni normalni lidi a deti chovaj slusne, kvuli tomu, ze se tam opakovani nejaky parchanti bavi tim, ze hazou po psech co se jinak neumej branit sutry se bude majitel co je ma na svym pozemku a ve svym kotci jeste dal nejak omezovat? co tam maj o ni k tomu co lezt..co si to oni vubec dovolujou hazet na pozemek nekoho cizihi sutry plechovky a jinej bordel, a verim i tomu, ze tam stourali klackama apod. Kdyby si hrali nekde na louce a vsimali si svyho a ne ciziho nemuselo se nic stat, nemuselo se nic dramatizovat v TV a tady…

před tím se tam nestal žádný mediálně zajímavý průser. Ale i sám majitel přiznal, že mu utíkali a šli po jiných psech. Což pro mě znamená jednoznačně nezvládnutou výchovu a zabezpečení pozemku.

• Citovat
  • Upravit
18259
29.8.14 17:13
@lucenka píše:
vinu nese majitel, že si psy dostatečně nezabezpečil

Boze muj, vzdyt je mel v zavrenem kotci, to ze psy se proste uz vytocili a vynalozili vic sily nez obvykle a rozmlatili dvirka od konce uz neni podle me vina majitele, on je mel zavreny, smradi je nemeli co provokovat.
To jako misto toho aby si ty svoje smrady rodice vychovali a hlidali, si ma jako majitel ten kotec jako prestehovat jinam? nehlede na to, ze to taky neni levna zalezitost pokud mel vybetonovany spodek…on se me omezovat a nevychovany deti ne? vtipny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.14 17:14
@BarunkaB píše:
@lucenka No muj názor je, že 6 leté dítě by už mělo vědět co se má a co nemá (jinak nevim proč je povinná školní docházka od 6 let kdyby děti byli tak,,blbý"). Jinak nejsem rasistka, ale v reportáži bylo vidět že ty děcka byli romové, takže možná i odsuď vítr vane. Jinak mě překvapilo, že se vůbec přiznali.

no tohle dítě mělo odklad, takže asi tak chytrý nebyli. A dřív bylo naprosto běžné, že v tomhle věku děti chodili po vesnici. Jenom dneska se z toho dělá kovbojka a něco nenormálního.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.8.14 17:16
@Hanka79 píše:
Boze muj, vzdyt je mel v zavrenem kotci, to ze psy se proste uz vytocili a vynalozili vic sily nez obvykle a rozmlatili dvirka od konce uz neni podle me vina majitele, on je mel zavreny, smradi je nemeli co provokovat.
To jako misto toho aby si ty svoje smrady rodice vychovali a hlidali, si ma jako majitel ten kotec jako prestehovat jinam? nehlede na to, ze to taky neni levna zalezitost pokud mel vybetonovany spodek…on se me omezovat a nevychovany deti ne? vtipny

vzhledem k tomu, že mu tam dělali bodrel zřejmě opakovaně, tak je to v mých očích naprosto blbý majitel, že nechá fenku se štěňaty vystavenou takovému stresu. Pokud by trochu přemýšlel, tak by ji vzal domů.

• Citovat
  • Upravit
26093
29.8.14 17:17
@lucenka píše:
psa máme za plotem přes který se zatím nikdy nedostal (narozdíl od majitele daných psů, kteří mu opakovaně utíkali) a pokud by ho někdo opakovaně terorizoval, tak bych ho přemístila dál od plotu, aby měl pes svůj klid.

Je zajímavý, že většina lidí, se kterejma jsem rozhovor viděla, tvrdila, že psi nikdy volně nelítali… :nevim: Ty kotce mi přijdou od plotu vzdálený docela dost (rozhodně nejsou na něm přímo nalepený. A nějak mi schází fantazie, kam by je v rámci toho pozemku, kterej je všude na fotkách, mohl přestěhovat dál (když teda pominu finanční náročnost).

Spousta lidí tady bude furt dokola házet vinu jen na majitele psů. Ale podle mě za tohle nesou plnou zodpovědnost rodiče těch dětí… :nevim: Výchova a i starost o to, kde jim jejich děti lítají a co dělají je jejich povinnost… To, že 6 letýho prcka pustí ven se starším (byť teda osmiletým) báchou bych zas tak neřešila. Ale jen do doby, kdy bych věděla, že děcka ví, jak se mají chovat… :nevim:
To byl v tomhle případě hlavní problém, ne to, že majitel psů má kotce cca 3 - 4 metry od plotu. Nejspíš by měl postavit 5timetrovou zeď s ostnatým drátem a kolem pozemku místo chodníku udělat vodní příkop… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.8.14 17:17

@lucenka Máš docela hodně informací :palec: Opravdu se to moc řeší, mě jako dítě taky napadl pes (vlčák) co se potuloval po městě a kdybych neměla zimní bundu tak mi ukousne ruku. Zachránil mě soused s týčí. My jsme nic nedělali a jen tak nás napadl. To si myslim že je teprve průser. Ne pes kterýho někdo schválně provokuje a pak se diví, že mu natrh zadek :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.8.14 17:18
@lucenka píše:
před tím se tam nestal žádný mediálně zajímavý průser. Ale i sám majitel přiznal, že mu utíkali a šli po jiných psech. Což pro mě znamená jednoznačně nezvládnutou výchovu a zabezpečení pozemku.

A co když dalším krokem zabezpečení pozemku po tom, co ti psi šli po jiných psech, bylo právě zbudování těch kotců? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.14 17:18
@Burj Chalifa píše:
Zkrátím to a zopakuji - tohoto zlýho fakana mi líto není. Ti psi jsou možná jediní, kdo mu udělili výchovnou lekci, když to neuměli rodiče.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný