Psi a potrhané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
29.8.14 17:47
@BarunkaB píše:
No tak tohle je o výchově. Já zrovna do slušný party nepatřila, ale nikdy jsem se nepřipojila do těch,,akciček" mých kamarádů jelikož jsem měla svůj rozum. Asi jsem dobře vychovaná. :)

A bylo Ti v té době taky 6 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.8.14 17:48
@Burj Chalifa píše:
Možná mu tato životní lekce i následky v budoucnosti připomenou, že ubližovat komukoli se nemá a nevyplácí. Ať dělám co dělám, empatii a soucit v tomto případě ze sebe nevydoluji.

Tak nějak. Empatii a lítost bych cítila vůči někomu, kdo si za to sám nemohl. Ale vůči zpovykanému a nevychovanému frackovi ( je mi jedno, zda byl bílý, černý, puntíkatý nebo fialový ), který si myslí, že si může dělat co chce a opakovaně nebezpečně provokuje a dráždí psy - nezlobte se na mě, ale to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
29.8.14 17:48
@lucenka píše:
vzhledem k tomu, že mu tam dělali bodrel zřejmě opakovaně, tak je to v mých očích naprosto blbý majitel, že nechá fenku se štěňaty vystavenou takovému stresu. Pokud by trochu přemýšlel, tak by ji vzal domů.

a proč má za to nest vinu majtel (nevinný) proč ne ty fakani a rodiče, proč je nevychovají..přijde mi naprosto nerozumné aby zas za to pikal nevinnej…hajzli dětí nemají co dělat, otravujou psi, ale místo toho než by je rodiče potrestali (byli by potrestani vinní) tak ne haže se tady vina na majtele že si měl zajistít psi..co jsem viděla v tv a na fotkach tak ohrada i plot byli dost vysoké

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.8.14 17:49
@kočička Evička píše:

což je logické, že to odnesl majitel… pes měl vyštěkávat, ale nepokousat (tak by měl být vycvičen hlídací pes - nedávno jsme byli s klukem na ukázce). Pak by to odnesli ti, co se vloupali. Takové jsou naše zákony. A pokud se nám něco nelíbí, tak máme možnost buď se odstěhovat jinam nebo se dostat do politika/ zvolit vhodnou stranu a snažit se změnit zákony.

• Citovat
  • Upravit
sissi79
@lucenka píše:
jenom by mě zajímalo, jaké by byly reakce, pokud by dítě bylo bílé :think: :think: Budu se opakovat, tak to měl majitel řešit (a i naší spoluobčané dětského věku se dají vychovat, když se chce, aby neotravovali).

což v tomhle případě nebylo.. a za mě, zasloužil si to.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36504
@anubis25 píše:
a proč má za to nest vinu majtel (nevinný) proč ne ty fakani a rodiče, proč je nevychovají..přijde mi naprosto nerozumné aby zas za to pikal nevinnej…hajzli dětí nemají co dělat, otravujou psi, ale místo toho než by je rodiče potrestali (byli by potrestani vinní) tak ne haže se tady vina na majtele že si měl zajistít psi..co jsem viděla v tv a na fotkach tak ohrada i plot byli dost vysoké

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.8.14 17:50
@panenka87 píše:
A bylo Ti v té době taky 6 let?

Ne bylo mi 7 let když moje partička podpálila stoh. A měla jsem dost rozumu abych se toho nezůčastnila. Jak říkám, asi jsem dobře vychovaná a strach mi nedovolil udělat nějakej průser. Natož terorizovat zvířata.

Příspěvek upraven 29.08.14 v 17:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.14 17:50
@ZItu píše:
Tak nějak. Empatii a lítost bych cítila vůči někomu, kdo si za to sám nemohl. Ale vůči zpovykanému a nevychovanému frackovi ( je mi jedno, zda byl bílý, černý, puntíkatý nebo fialový ), který si myslí, že si může dělat co chce a opakovaně nebezpečně provokuje a dráždí psy - nezlobte se na mě, ale to fakt ne.

přesně, přesně, přesně…tak to je a mně to nikdo nevymluví též :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.8.14 17:51

Teta tam bydlí, toho kluka zná od vidění, a sama říkala, ze se diví ze ho někdo nezákousl už dřív, trápil je co mohl. Takhle to odnesl chudák pes a odnesou to i majitele, ačkoli měli psy za dostačujícím oplocením na svým pozemku, ach jo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.14 17:52
@BarunkaB píše:
Ne bylo mi 7 let když moje partička podpálila stoh. A měla jsem dost rozumu abych se toho nezůčastnila. Jak říkám, asi jsem dobře vychovaná a strach mi nedovolil udělat nějakej průser. Natož terorizovat zvířata.Příspěvek upraven 29.08.14 v 17:50

ale nevíš, jestli by ses nenechala zlákat v 6 letehc… navíc nikde není jasně řečeno, že i ten kluk házel kameny. Třeba stejně jako ty jenom chodil s povedenou partičkou, protože ho měl starší bratr na starost. A protože byl nejmladší, tak to odnesl.

• Citovat
  • Upravit
36504
29.8.14 17:53
@Koblížek21 píše:
Teta tam bydlí, toho kluka zná od vidění, a sama říkala, ze se diví ze ho někdo nezákousl už dřív, trápil je co mohl. Takhle to odnesl chudák pes a odnesou to i majitele, ačkoli měli psy za dostačujícím oplocením na svým pozemku, ach jo :,(

a proto to fakanovi patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.8.14 17:54

@lucenka pořád ses nějak nevyjádřila k tomu, jak si teda představuješ adekvátní zabezpečení psa? Drátěnej plot - k ničemu, dvoumetrová zeď - k ničemu u velkýho plemene určitě (a když teda přihlídnu k tomu, že i můj podvraťák, kterej má nějakejch 38cm v kohoutku, zvládne přelízt překážku metr a půl vysokou jen na povel a i když se mu vlastně ani moc „nechce“…), tak jak máte pozemek zabezpečenej vy? :think:

Tady jde totiž o to, že to nebylo určitě poprvé, co tam děcka otravovaly, k tomu se přidaly ještě štěňata, který ta fena (pochopitelně) chtěla chránit. Tohleto jsou podle mě pudy, který ani sebelepším výcvikem neovlivníš…

Hlavně tam chybí jeden docela důležitej faktor. Ten pes, kterej je vycvičenej k tomu, aby někoho vyloženě nezabil, když jde ten člověk proti němu natvrdo, má za sebou v té situaci psovoda, kterýmu důvěřuje a ve velké většině případů jsou ti psi naučení prostě tak, že si to bez povelu udělat nedovolí. Protože člověk je šéf. V té situaci, která nastala tady to bylo tak, že majitel údajně nebyl doma… (a zbytek už všichni známe)

Moje psisko taky bylo vycvičený, aby v případě, kdy na něj cizí pes zaútočí, nešlo do konfliktu, ale schovalo se za mě, protože já jsem byla ten článek, kterej problémy v té naší „smečce“ řeší. Jak by se ale v takové situaci chovala beze mě… Těžko říct… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130

Já nevim, ale některé z Vás dělají z 6letého děcka blbý dítě bez rozumu. Panebože 6leté dítě má už dávno rozum co je a co není dobré. Chtěla bych vidět vaše 6 leté děti, asi bych se bála pustit i z baráku aby náhodou neudělali nějakej průser když nemaj ten rozum :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986

Nemůžu uvěřit tomu, co tu někteří lidé píšou. To vám vážně není toho chlapečka ani trochu líto?

Proč mám pořád neodbytný pocit, že tu hlavní roli hraje barva pleti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@lucenka píše:
což je logické, že to odnesl majitel… pes měl vyštěkávat, ale nepokousat (tak by měl být vycvičen hlídací pes- nedávno jsme byli s klukem na ukázce). Pak by to odnesli ti, co se vloupali. Takové jsou naše zákony. A pokud se nám něco nelíbí, tak máme možnost buď se odstěhovat jinam nebo se dostat do politika/ zvolit vhodnou stranu a snažit se změnit zákony.

a to chceš teda říct, ž všichni kdo mají psy by mělimít u nich tak specifickej výcvik jenom proto, aby až k nim někdo vleze přes plot domů, tomu tak bylo? Panenkomarja, nikdo nemá co dělat na soukromém pozemku, oploceném, nikdo nemá co týrat a dráždit cizí psy, tak proč by měl mít někdo takový výcvik, na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný