Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hejhulka25 píše:
děkuju, uvidím co kde zmůžu, už se pomalu smiřuju s tím, že nic
Ještě bych neházela flintu do žita, ještě je tu ta empatie.
@Nina Filipi píše:
Já nevím no, vidím že je zde hodně příznivkyň císaře… Já jen nevím, co je lepší na tom nechat si rozřezat břicho, svaly, podkoží…a ta dlouhá rekonvalescence…
Příjde mi že je to IN a moderní a to je celé..Pokud někdo k tomu má opravdové a pádné důvody, pochopím. Jinak asi ne
hele, ja mam za sebou akutni cisar, na ktery me odeslali v posledni fazi porodu, kdy uz jsem mela tlacit (takze bolesti jsem si zazila), druhy porod jsem mela mit planovany cisar pro prilis maly rozestup od prvniho cisare. muj gynekolog mi ho jasne predepsal a mel ho i provest. ale v mi se spontanne rozjel porod driv a v porodnici usoudili, ze muzu porodit „prirozene“.
jo, porodila jsem a pak me sili 2 chirurgove, lezela jsem pul dne na jipce, miminko jsem videla az za spoustu hodin, rekonvalescence desna. hojeni po cisari byla proti tomu prochazka ruzovym sadem. nemluve o tom, ze po cisari jsem mela bezproblemovou jizvu na brise, o ktere jsem ani nevedela. ted mam tak sesity spodek, ze predstava, ze se me tam nekdo dotkne mi nahani hruzu.
po tomhle zazitku, kdybych mela rodit potreti, tak do porodnice jedu s balikem penez a uplatim tam kohokoliv… ![]()
@Ali-Ali píše:
hele, ja mam za sebou akutni cisar, na ktery me odeslali v posledni fazi porodu, kdy uz jsem mela tlacit (takze bolesti jsem si zazila), druhy porod jsem mela mit planovany cisar pro prilis maly rozestup od prvniho cisare. muj gynekolog mi ho jasne predepsal a mel ho i provest. ale v mi se spontanne rozjel porod driv a v porodnici usoudili, ze muzu porodit „prirozene“.
jo, porodila jsem a pak me sili 2 chirurgove, lezela jsem pul dne na jipce, miminko jsem videla az za spoustu hodin, rekonvalescence desna. hojeni po cisari byla proti tomu prochazka ruzovym sadem. nemluve o tom, ze po cisari jsem mela bezproblemovou jizvu na brise, o ktere jsem ani nevedela. ted mam tak sesity spodek, ze predstava, ze se me tam nekdo dotkne mi nahani hruzu.
po tomhle zazitku, kdybych mela rodit potreti, tak do porodnice jedu s balikem penez a uplatim tam kohokoliv…
Chápu, souhlasím.
@Nina Filipi píše:
Nechci být zlá, ale tolik ženských to přežilo![]()
![]()
i já…a to jsem měla obrovský strach!!!
Kolik generací před námi…a kolik generací po nás…![]()
P. S: po císaři je rekonvalescence delší, bolestivější…
Příspěvek upraven 28.12.13 v 20:16
ale jdi někam, napsala bych to rázněji…
já se klidně pomazlím s hadem, babičce se dělá fyzicky špatně i když ho vidí na obrázku. Pokud nechápeš, tak googli a nepoučuj.
Délka rekonvalescence a bolestivos záleží na míře poranění, není dáno, že je po CS delší.
@Burj Chalifa
on nebyl,,motivovaný,, ani ten gynekolog. ale pan primář by asi býval chtěl být,,motivovaný,, ![]()
hlavně že nakonec ten den porodila ![]()
No a v který porodnici jsi registrovaná? ![]()
Jinak já po CS byla na jipce jen pár hodin, večer mě už převezli na šestinedělí, neměli místo. Druhou noc jsem už měla malýho u sebe.Byla tam s náma holka, co byla dole celá sešitá a ještě pátý den po porodu chodila hůř než já druhý den po císaři - takže to jak se kdo hojí nezáleží na způsobu porodu. Já si osobně císaře moc chválím, taky mě každý odrazoval, i tady na emiminu a jsem příjemně překvapená
@Ali-Ali píše:
po tomhle zazitku, kdybych mela rodit potreti, tak do porodnice jedu s balikem penez a uplatim tam kohokoliv…
to je hrozné…upřímně s tebu soucítím.
Jako mě někdo dneska nutit rodit normálně, poté co jsem už rodila, tak jsem připravena prostě „omdlít“, pokud teda nepřijde předtím hysterie…ale prostě nebudu, i kdyby mi to gyndař nenapsal. Já jsme druhý den po porodu slyšela monitor, a málem jsem omdlela, furt se mi to vybavovalo, a vidím to ještě dnes…víéce jak rok a půl po porodu, takže fakt chápu každého, kdo i uplatí…já na to nemám, a proto zahraju, že kolabuju
Ale to nebude hra, protože to bude fakt ![]()
@Ali-Ali píše:
ach jo… ![]()
@mahdalka píše:
No a v který porodnici jsi registrovaná?
Jinak já po CS byla na jipce jen pár hodin, večer mě už převezli na šestinedělí, neměli místo. Druhou noc jsem už měla malýho u sebe.Byla tam s náma holka, co byla dole celá sešitá a ještě pátý den po porodu chodila hůř než já druhý den po císaři - takže to jak se kdo hojí nezáleží na způsobu porodu. Já si osobně císaře moc chválím, taky mě každý odrazoval, i tady na emiminu a jsem příjemně překvapená
u Apolináře, jdu tam prvně v pondělí, měla jsem jít dřív, ale měli plno, doktor mě objednal pozdě ![]()
@Hejhulka25 píše:
děkuju, uvidím co kde zmůžu, už se pomalu smiřuju s tím, že nic
Kamarádka měla doporučení na cs kvůli špatné poloze mimina a v nemocnici jí řekli, že to je neopodstatněné. Tak na ně prý dost sugestivně vyjela, že jestli jí zaručí, že bude dítě v pořádku, tak klidně porodí, ale jak je tu nějaké riziko a něco se stane, tak bude chtít kompenzaci a kdesi cosi. Asi si mysleli něco o hysterkách, ale císaře jí udělali. Takže se nenech odbýt.
@sad 1
no ja se tam malem rozbrecela, kdyz mi rekli, ze nevidi duvod proc to „nezkusit“…
u me to bylo i hodne o tom, ze proste behem tehotenstvi mi 3 ruzni lekari rekli, ze kazdopadne cisar, ze neni co resit, ze prirozeny porod by byl moc velke riziko. takze ja jsem 8 mesicu zila s tim, ze jdu na cisare. na porod jako takovy jsem vubec nebyla psychicky pripravena a mela jsem pocit, ze me doslova „odrodili“, aniz bych toho byla nejak ucastna. proste zazitek ![]()
@Bertolina11 píše:
ale jdi někam, napsala bych to rázněji…
já se klidně pomazlím s hadem, babičce se dělá fyzicky špatně i když ho vidí na obrázku. Pokud nechápeš, tak googli a nepoučuj.
Délka rekonvalescence a bolestivos záleží na míře poranění, není dáno, že je po CS delší.
já si právě taky myslím, že je to všechno o psychice, když budu mít plánovaného císaře rozhodně to fyzicky zvládnu líp, než rodit, dusit se a strachovat
Moje gynekolozka mi rekla, ze pokzd v porodnici nebudou chtit udelat sekci ( u mne byl pred 9 lety duvod KP jako prvorodicka ), at si od jich necham podepsat papir, ze pres mou zadost o ukonceni tehotenstvi sekci stran obav o zdravi sve a ditete, mi cisare neudelaji. Pry to neriskne nikdo. Ja tedy nakonec sekci rodila bez pronlemu, ale jen pisu, co mi tehdy rekla. Drzim pesti.
@Hejhulka25 píše:
já si právě taky myslím, že je to všechno o psychice, když budu mít plánovaného císaře rozhodně to fyzicky zvládnu líp, než rodit, dusit se a strachovat
a hysteračit u porodu.Jsem téhož názoru.
@Ali-Ali píše:
Jo, tak takový jsem měla první porod. Na jipce 24 hodin, šití v celkové narkóze 3 chirurgové 2 hodiny… Prcka jsem za prvních 24 hodin viděla 1× 5 minut (nic mu nebylo, ale sestrám se nechtěl nosit
)
Gynekolog mi rovnou řekl, že bude císař a jsem rozhodnutá si ho vyběhat včas a budu doufat, že se mi porod nerozběhne příliš brzy.