Psychický blok, koupit novou výbavičku pro druhé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak to prodej a kup si nové, teď nenakoupíš věci navíc, jak to člověk nadělá u prvního dítěte, tak to bude stát trochu míň. Malý miminko má člověk párkrát za život, proč si to období kazit ošklivými vzpomínkami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prodej nebo je dej a kup si nové, pokud ti připomínají špatné vzpomínky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych všechno vyházela, oblečení je všude fůra za pár kaček. Proč si zbytečně přivolávat nehezké vzpomínky? Udělej co ti radí intuice a ta ti evidentně radí oblečení znovu nepoužít.
- Citovat
- Upravit
Taky nechápu, proč by ses měla s něčím „vypořádávat“ - oblečení daruj nebo prodej, podle finanční situace, a pořiď si nové. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prodej a kup nové. nebo vyměň na fb je spousta skupin kde se oblečení dá vyměnit. nekaz si krásné období s miminkem ošklivými vzpomínkami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože to neni jenom pár kousků, ale vlastně období dítěte od novorozence do jeho zhruba půl roku,, neni to pár věcí..
nevím, co říct, manželovi, bude se na mě dívat jak na blázna
kdyby se jednalo o pár kousků, ale takto právě nevím
- Citovat
- Upravit
Všechno prodej, a kup fakt nový manžel to bude muset pochopit, nenechávej si to, bude ti to připomínat ty smutné chvíle a to přece nechceš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych prodala, darovala…zbytečně bych se netrápila…třeba to prober a ty kousky u kterých tě vysloveně píchne u srdce tak prostě dej pryč…možná najdeš i nějaké věci co ti vadit nebudou tak si je necháš a doplníš jen to co bude chybět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas, než se psychicky týrat a přenášet pak pocity na druhé mimi, radši prodat, koupit nové (nebo z bazárku), přesně jak píše Gladys, už máš i zkušenost, co je opravdu třeba, tak toho bude míň (já alespoň napoprvé určitě nakoupila i pár kusů, které se pak ukázaly jako naprosto nepraktický a nepoužitelný). Manželovi bych to řekla na rovinu, on to určitě pochopí, nakonec jste to prožili spolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka, mě to jednou čeká taky, mám tu kočár, postýlku, deky…Ale já vyřadila ty nejbolestivějsí věci azbytek bude mít další prostě po bráškovi. Mám pocit, že bych se tím snažila vymazat vzpomínky a podvědomě bych si to vyčítala…Ale každá to máme jinak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla stejné pocity, když jsem oblečení prala a připravovala pro druhé miminko. Vzala jsem dupačky do ruky a viděla jsem Motol
. Ale teď mám krásnou zdravou holčičku a úzkosti jsou pryč. Jen to, co synek nosil v půl roce, je nám v 6ti týdnech těsné. Tak mám radost, jak zlatíčko hezky roste a prospívá. Držím palce, ať ti dělá mimi jen radost a hlavně je zdravé
Pár nových oblečků jsem si pro radost koupila, to je jasný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky přede mnou, poptala bych kamarádky-věci bych prodala a koupila nové, manželovi bych to oznámila jako hotovou věc. Je přece nejdůležitější abys byla ty v pohodě a užila si druhé miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za anonymitu, ale můj dotaz je trochu zvláštní.
První dítě jsem měla velmi těžce nemocné od novorozence až do jeho půl roku, kdy jsme veškerý čas trávily v nemocnicích..
Veškeré oblečení jsem si schovala, ale nevím jak se vypořádat s pocitem, že se jakoby bojím tohle oblečení znovu použít na naše druhé dítě co plánujem.
Manželovi jsem zatím nic neřekla, ale mám to pořád v sobě, že mi to vadí.
Myslíte, že mám zkusit překovat tento blok? Bohužel opravdu mám z nějakých kousků oblečení vzpomínky nepěkné, kdy jsme ležely v kritickém stavu po operacích..