Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Martina321 píše:
Jako úplně nechápu, co tady jako kdo koho musí nutně hnát k zodpovědnosti. Dědovi evidentně nic není, ať je rád, že žije bože. Jako vas by vážně napadlo si vymyslet že vás něco bolí. To je teda fakt khnus co fakt dokáže Čech vymyslet. Zakladatelka je z toho dost špatná, kdyby nepřiznala mikrospánek, tak byste se na ni pravděpodobně takhle nevrhly. Pokud řídí z povolání, tak je obdivuhodný, že to je první taková záležitost. Já jezdím 15 let tak 20 tisíc ročně, což mi nepřijde nějak moc a taky už jsem jednou ťukla no, to se prostě stane. Takový chytračky, co vozí akorát dítě za roh do školky, fakt miluju. Zakladatelko klid, to bude dobrý, jen se modli, aby neměl nějakou vychytralou vnučku.
To jsou prostě Češi. Čekala jsem, ze se tu najdou takový chytrolinky. ![]()
@Anonymní píše:
Skutečně jsem neflamovala az do rána. Na ten den jsem spala cca 9h, jen síly byly nějak na dně.nejsem stroj..
Věřím, ze to bude v pořádku. Zítra si zavolej na policii a informuj se. Nebo je dost mozny, ze te budou kontaktovat oni sami kvůli vypovedi.
@LVLucie a @Nafrněná Nerada vam vstupuji do diskuse, ale vas spor je ryze akademicky, jelikoz pokud vyloucili na miste alkohol pripadne jinou OPL, tak bude vsem (OCTR ci spravnimu organu) uplne sumak, jestli to byl mikrospanek, nebo koukala na zadek chlapovi vedle na chodniku
To opravdu mate troslu nadsazene mineni o osobach, ktere tohle budou setrit - jak uz jsem napsala, tak pokud ten dedula cirou nahodou neutrzil nejake silene vnitrni zraneni, kteremu uz podlehl, tak je to marginalie a podle toho ji bude venovana pozornost - tedy naprosto minimalni, asi desetkrat mensi nez zde na diskusi ![]()
@wendy Mas pravdu, ale nám tady šlo asi spis o míru viny zakladatelky. Ona s tím bude žít.
@wendy píše:
@LVLucie a @Nafrněná Nerada vam vstupuji do diskuse, ale vas spor je ryze akademicky, jelikoz pokud vyloucili na miste alkohol pripadne jinou OPL, tak bude vsem (OCTR ci spravnimu organu) uplne sumak, jestli to byl mikrospanek, nebo koukala na zadek chlapovi vedle na chodnikuTo opravdu mate troslu nadsazene mineni o osobach, ktere tohle budou setrit - jak uz jsem napsala, tak pokud ten dedula cirou nahodou neutrzil nejake silene vnitrni zraneni, kteremu uz podlehl, tak je to marginalie a podle toho ji bude venovana pozornost - tedy naprosto minimalni, asi desetkrat mensi nez zde na diskusi
A co mi z toho tedy hrozí? ![]()
Uz tu bylo řečeno, ze pokud pan nic nemá - a nejspíše ne, tak nehrozí nic = pokuta a přestupek.
@Anonymní píše:
A co mi z toho tedy hrozí?
Ano pokuta, a v tom nejhorsim pripade, ze by skutecne dedula byl vic jak tyden tak rikajic na neschopence, tak by to nejspis skoncilo necim jako to podminene zastaveni tr. stihani, to znamena, ze bys dostala nejakou zkusebni lhutu po kterou bys musela sekat latinu a pak by se to zastavilo nadobro. Narozdil od podmineneho odsouzeni to vsak neni v rejstriku, jelikoz to k soudu vubec nedoputuje. PS: cim vic o tom premyslim, tak tim vic si rikam, ze i kdyby tam to zraneni bylo, tak to beztak nebude asi trestnej cin, jelikoz tam nevycucam poruseni dulezite povinnosti v doprave, on ten pojem neni uplne presne vymezen, ale judikatorne se za to bere treba nedani prednosti v jizde, hruby nedodtreni rychlosti atd, ale u tebe to je spis neco jako malej rozestup, a to by nejspis nestacilo jako poruseni dulezite povinnosti.
@wendy píše:
Ano pokuta, a v tom nejhorsim pripade, ze by skutecne dedula byl vic jak tyden tak rikajic na neschopence, tak by to nejspis skoncilo necim jako to podminene zastaveni tr. stihani, to znamena, ze bys dostala nejakou zkusebni lhutu po kterou bys musela sekat latinu a pak by se to zastavilo nadobro. Narozdil od podmineneho odsouzeni to vsak neni v rejstriku, jelikoz to k soudu vubec nedoputuje. PS: cim vic o tom premyslim, tak tim vic si rikam, ze i kdyby tam to zraneni bylo, tak to beztak nebude asi trestnej cin, jelikoz tam nevycucam poruseni dulezite povinnosti v doprave, on ten pojem neni uplne presne vymezen, ale judikatorne se za to bere treba nedani prednosti v jizde, hruby nedodtreni rychlosti atd, ale u tebe to je spis neco jako malej rozestup, a to by nejspis nestacilo jako poruseni dulezite povinnosti.
Co znamená sekání latiny? Jako sebrání ridicskeho oprávnění?
Promiň, ze se ptám, nejsem v tom zbehla. ![]()
@Anonymní píše:
Co znamená sekání latiny? Jako sebrání ridicskeho oprávnění?
Promiň, ze se ptám, nejsem v tom zbehla.
To by zalezelo na statnim zastupci, mohl by ti ho ulozit (respektive pozadovat, aby ses k nemu zavazala) ale povinny to neni. Pripadne by mohl chtit, abys zaplatila nejakou castku obecne na obeti trestny cinnosti do statniho rozpoctu. Ale ani jedno nepredpokladam, jelikoz to je pro nej prace navic, takze se to dela spis vyjimecne ![]()
@hatawai píše:
Buď ráda, že se mu nic nestalo. Může se to stát každému řidiči. Časem ten zážitek vytěsníš.
Tak to asi jak kdo..vytěsní takovýhle zážitek. Mě se ve 20 letech stala nehoda s dítětem, jezdím fakt opatrně a i tehdy jsem jela.Ve vesnici, kde jsem hledala jednu odbočku, takže jsem fakt jela krokem (ještě že tak) a v zatáčce, kdy já jela do kopce mi najednou vylítlo dítě na kole…na té mé straně. Kluk jel pěkně rychle, byl rozjetý z kopce. Já stihla dupnout na brzdu, takže jsem vlastně stála, ale kluk to už neubrzdil a vlítnul mi na auto. Ten dvojitý náraz-nejdřív kola a pak dopadajícího dítěte si budu pamatovat snad na věky. Klukovi se naštěstí nic nestalo, ale ujel mi pryč. volala jsem tehdy policajty, i ho hledali v okolí té vesnice, ale nenašli. Asi se bál průšvihu a mě už pak taky nikdo nekontaktoval, tak snad to bylo v pohodě. ještě, že jsem tehdy měla sebou spolujezdce, protože když to všechno skončilo, tak jsem na chvíli omdlela a vůbec jsem nebyla schopna ničeho, natož jet. Klepala jsem se ještě dalších několik dní a dodnes, když jedu vesnicí nebo nepřehlednou zatáčkou, jedu jak šnek. kolkrát jsem si říkala, jak by to dopadlo, kdybych tehdy tu odbočku nehledala a jen normálně projížděla…brr. Takže úplně tazatelku chápu ![]()
@wendy píše:
To by zalezelo na statnim zastupci, mohl by ti ho ulozit (respektive pozadovat, aby ses k nemu zavazala) ale povinny to neni. Pripadne by mohl chtit, abys zaplatila nejakou castku obecne na obeti trestny cinnosti do statniho rozpoctu. Ale ani jedno nepredpokladam, jelikoz to je pro nej prace navic, takze se to dela spis vyjimecne
@wendy píše:
To by zalezelo na statnim zastupci, mohl by ti ho ulozit (respektive pozadovat, aby ses k nemu zavazala) ale povinny to neni. Pripadne by mohl chtit, abys zaplatila nejakou castku obecne na obeti trestny cinnosti do statniho rozpoctu. Ale ani jedno nepredpokladam, jelikoz to je pro nej prace navic, takze se to dela spis vyjimecne
Samozřejmě s pokutou a body počítám. ![]()
A tak pevně doufám, že nebudu vyjímka. ![]()
@klafina123 píše:
Tak to asi jak kdo..vytěsní takovýhle zážitek. Mě se ve 20 letech stala nehoda s dítětem, jezdím fakt opatrně a i tehdy jsem jela.Ve vesnici, kde jsem hledala jednu odbočku, takže jsem fakt jela krokem (ještě že tak) a v zatáčce, kdy já jela do kopce mi najednou vylítlo dítě na kole…na té mé straně. Kluk jel pěkně rychle, byl rozjetý z kopce. Já stihla dupnout na brzdu, takže jsem vlastně stála, ale kluk to už neubrzdil a vlítnul mi na auto. Ten dvojitý náraz-nejdřív kola a pak dopadajícího dítěte si budu pamatovat snad na věky. Klukovi se naštěstí nic nestalo, ale ujel mi pryč. volala jsem tehdy policajty, i ho hledali v okolí té vesnice, ale nenašli. Asi se bál průšvihu a mě už pak taky nikdo nekontaktoval, tak snad to bylo v pohodě. ještě, že jsem tehdy měla sebou spolujezdce, protože když to všechno skončilo, tak jsem na chvíli omdlela a vůbec jsem nebyla schopna ničeho, natož jet. Klepala jsem se ještě dalších několik dní a dodnes, když jedu vesnicí nebo nepřehlednou zatáčkou, jedu jak šnek. kolkrát jsem si říkala, jak by to dopadlo, kdybych tehdy tu odbočku nehledala a jen normálně projížděla…brr. Takže úplně tazatelku chápu
Já to viděla taky, jak to auto přede mnou ho srazilo a nemůžu to z očí vytěsnit. Samozřejmě na dědulu myslím pořád a hrozně mě mrzí, že nechtěl přijmout mojí aspoň maličkou pomoc.
Skutečně jsem neflamovala az do rána. Na ten den jsem spala cca 9h, jen síly byly nějak na dně.
nejsem stroj..