Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny
Možná mě tu někdo nazve hloupou, že řeším toto téma apod. Našla jsem tu „podobná“ témata, ale ne přesně to co myslím.
Hledám někoho, kdo to zažil a ví jaké to je. Samozřejmě, že každý se s tím vypořádá po svém… Ale kdo to prožil, budu ráda když se ozve. Jestli je tu někdo, kdo to má čerstvé jako já, můžeme se zároveň podporovat a poradit si
![]()
@vickykaranysi ahoj ja jsem po jednom spontalnim potratu s revizí v 6 nebo 7 tydnu, a po zamlklém těhoteství ve 12 tt. Ted jsem znovu v 8 tt těhoteství. Psychicky jsem na tom po druhém nepodařeném těhu byla dost blbe, hodne dlouho jsem se vzpamatovávala. Všichni mi o prvním nepovedeném těhu říkali, že to je jen nahoda, že se to nebude opakovat a bum bác bylo to tu znova a jeste horší v tom, že to bylo později…co potkalo tebe SP nebo ZT?
Ahoj..já jsem po dvou ZT.. První po IVF duben 2014.. Druhé přirozeně a neplánovaně leden 2015..
@phu ja to bohužel beru tak, že ještě vyhranáno nemám. Zatím čekám co bude do toho 12 tt jestli se srdíčko udrží. Ale tentokrát z toho těhoteství mám dobrý pocit, což jsem nikdy před tím neměla, takže věřím, že do třetice všeho dobrého. Píchám si injekce na ředení krve, beru utrogestan, takže víc pro to asi udelat nemůžu… nám se nastestí vzdy podařilo otěhotnět hned, nevím co bych delala, a kdybych musela podstoupit IVF atd…
@Kamcca já vím, ale i tak je to pozitivní.. Jinak mě ani po IVF ani podruhé vůbec nic nebylo..bylo mi skvěle.. Ale nikdo neřekl, proč se to tak stalo..první 8.týden, druhé 9.týden..
@phu tak předpokladam, že kdyz jsi po IVF mas vsechny testy provedené? Myslim tim hematologii (ta srazlivost krve), genetika atd? Mě našli na genetice, že v 5 procentech mi chybí v tom posledním chromozonu to x… takze to muze za první potrat asi a za druhý leidenská mutace
Ahoj holky, ja jsem byla minuly tyden na revizi v 11tydnu a psychicky jsem na tom hodne blbe, kazdy den me tresti hlava ![]()
@Kamcca při IVF nám řekli, že vše je v pořádku.. Ani na histologii nic nenašli.. To samé u druhého ZT.. Teď mě po šestinedělí čeká kontrola a dál se uvidí.. Znova testy..možná i kontrolní laparoskopie..
@kelynka nenmůžu udelat nic jiného než popřát hodne sil… dej tomu čas.
Já jdu na kontrolu zítra, tak doufam, že bude vse OK
Psychicky jsem na tom hůř.. Ale snažím se..teď po šestinedělí půjdu zpátky do práce a směňovat, tak budu mít i jiné myšlenky..
@Kamcca určitě a děkuji.. Do třetice
možná je to i věkem.. Mě je 38 a manžovi 37..ale nevzdavame se.. ![]()
@Kamcca ahoj tak ja jsem mela prvni sp zhruba v 11tt ve finale s revizi a ten druhy to same bez revize. Ty jsi predpokladam asi pak prosla vysetrenima…? Jinak gratuluju, hlavne at se to udrzi! ![]()
@phu ja uz nejsem taky mic mladice, ale me by po dvou ani nikdo nikam neposlal, ale vydupala jsem si to. Muze to byt nahoda… ale sla jsi na vysetreni stitny zlazy, vysetreni na infekce…
@phu do třetice všeho dobrého… věřím v to, jinak bych se z toho zblaznila. Protože psychika byla dost na dne a ted je to někdy příšerný strach…
@vickykaranysi jojo prošli jsme s manželem všema vyšetřeníma. Ted mám injekce na ředení krve, tak věřím, že to pomůže, ale před zítrejší kontrolou nervíky pracují. Čekají tebe nejaké vyšetření? Jak je to dlouho co jsi po tom druhém neuspechu?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.