Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vidíš, to mám úplně stejné. Taky se mi některé věci vrací, melu pořád dokola o tom, co bylo. Takže je třeba se odpoutat od minulosti? Udělat za ní čáru? A nastartovat nanovo? A začít se mít ráda, to je dobrá myšlenka, s tím mám taky problém.
Děkuji
Veronika
Zkusíme to postupně, pokud budeš spolupracovat, ano? 1) Udělej tu soupis všeho, co ti na sobě vadí, nemáš ráda, trápí tě, včetně situací, které nezvládáš. Nijak to nerovnej, prostě piš, jak ti to myšlenky přivanou. Co trápí ostatní, to nezkoumej, to musí jít z tebe, nebuď jako malá holka, co chce opsat úkol, to by ti nepomohlo.
@Swami Harashimi moc děkuji
Co mě trápí? - jsem stažená, bojím se nahlas říct svůj názor, pořád se ptám: řekla jsem to dobře? - nedokážu se dokopat k činnostem, všechno mi trvá moc dlouho - nemám žádný režim dne - připadám si méněcenná - místo kvalitních činností trávím většinu času nicneděláním, čučím do tabletu,…
A nerozumím sama sobě, nevěnuji se sama sobě, vím, že mám v hlavě chaos…
Veronika
@Anonymní píše:
@Swami Harashimi moc děkuji
Co mě trápí? - jsem stažená, bojím se nahlas říct svůj názor, pořád se ptám: řekla jsem to dobře? - nedokážu se dokopat k činnostem, všechno mi trvá moc dlouho - nemám žádný režim dne - připadám si méněcenná - místo kvalitních činností trávím většinu času nicneděláním, čučím do tabletu,…
A nerozumím sama sobě, nevěnuji se sama sobě, vím, že mám v hlavě chaos…
Veronika
No, výborně. Zkusme pokročit dál. Byla jsi taková vždy? Zlepšuje či zhoršuje se to nějakými vnějšími vlivy?
@Swami Harashimi nebyla jsem taková. Až po nemoci se to změnilo. A jak se chci vrátit do původních kolejí, tak se to zhoršuje. Tím, že chci být stejně výkonná jako dřív. Už tak nefunguji…
Veronika
@Anonymní píše:
@Swami Harashimi nebyla jsem taková. Až po nemoci se to změnilo. A jak se chci vrátit do původních kolejí, tak se to zhoršuje. Tím, že chci být stejně výkonná jako dřív. Už tak nefunguji…
Veronika
Co všechno se u tebe tou nemocí změnilo?
Oživuji diskuzi.
Nechci doporučení na psychologa, protože svojí psycholožku jsem našla, která mi vyhovuje. Před rokem jsem u ní byla třikrát, ale protože za ní platím 500 za jedno sezení a já se v té době rozešla se svým ex, našla novou lásku, přestěhovala jsem se, k tomu miliarda placení, poplatků a vybavování bytu, plus další finanční problémy, musela jsem to přerušit do chvíle, než se to všechno ustálilo.
Protože nejsem úplně psychicky v pořádku, ale lékama svoje problémy nevyřeším, tak psychiatr odpadá a je na čase opět navštěvovat svojí psycholožku.
A tak se ptám vás těch, co pravidelně docházíte - jak máte naplánovaná témata, o kterých se bavíte? Máte v tom nějaký systém, nebo prostě mluvíte, co vás napadne? Ta moje mě nechává, abych si témata řídila sama, ale mám pocit, že nedokážu plně vyjádřit, co všechno se mi honí hlavou a tak plácám pátý přes devátý. Děláte si doma nějaké zápisky nebo poznámky, když jdete na sezení? Ležíte jako v těch filmech
nebo sedíte na pohodlném gauči?
u mojí mi vyhovuje její příjemné prostředí a že její pozornost jde stoprocentně ke mně.
Předtím jsem jednou navštívila psycholožku, u které to vypadalo jako v nemocnici a ťukala do počítače, když jsem jí mezitím vyprávěla o svých starostech. Stejně mi nakonec řekla, že jsem nezralá a že mám jít na psychiatrii.
Zdravím všechny, vím že to sem nepatří ale rád bych zjistil odpověď a díky tomu že je tu více žen tak doufám že tu naleznu pomoc, vím, že někoho napadne napsat, že to je jenom hormonama nebo tak něco, ale chtěl bych trošku rozsáhlejší odpověď. Už nějakou dobu se mi stává, že se mi líbí nějaké ženy. Ano dříve se mi líbili také, ale teď sei líbí jinak. Např. Když jsem se díval (prosím nenarážejte na to, je to jen příklad) na Haryho Pottera tak se mi samozřejmě líbila Emma Watson, ale líbila se mi tak (je to docela těžké popsat) jak kdybych já chtěl vypadat jako ona, vím může to znít divně, ale nějak tak to cítím. Když vidím třeba hezkou ženu tak se mi líbí ale někdy bych chtěl být třeba ta žena, ještě jak jsem psal o té E. Watson tak mě by se třeba líbilo mít dlouhý vlasy bavit se jako žena s klukama ale třeba zároveň tu ženu(tím myslím třeba tu E. W.) ale zároveň ji znát jako kamarádku či přítelkyni, doufám že mě někdo pochopí
, prosím poraďte mi co si o tom myslíte, díky za odpověď
ps omlouvám se že tu je to dvakrát ale já prostě nevím co si o tom myslet
@gabinka Dobrý den:) Chci se jen zeptat.. Já na tohle moc nevěřím.. Ale pomáhá Vám hodně doktor?
@gabinka Dobrý den:) Chci se jen zeptat.. Já na tohle moc nevěřím.. Ale pomáhá Vám hodně doktor?
Začít se mít ráda? Začít vidět věci pozitivním pohledem?
Já si měla připravit odpověď na otázku, proč se mi některé věci stále vrací…no nevymyslela jsem to.