Jak na únavu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
682
8.1.07 13:48

Jak na ÚNAVU???

Snad od dětsví bojuji s únavou. Bez kávy bych se ráno skoro neprobudila , snažím se držet 1-2 kávy denně. Jakmile efekt zkončí opět dlouhodobý pocit únavy. Nízký tlak a bůhví co nade mnou zvítězí.PROSÍM: NAPIŠTE, PORADTĚ JAK BOJUJETE, NEBO JAK JSTE ZVÍTĚZLI NA ÚNAVOU.( a podle mě to chronický unavový syndrom není)

Děkuji moc

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
8.1.07 14:02

Doporučuji nechat si přeměřit hodnoty hormonu štítné žlázy, jeho nedostatek se projevuje mimo jiné i chronickou únavou.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
8.1.07 14:36

Děkuji Petti za připomínku, to mi měřili asi před 10 lety a tehdy to bylo ještě v normě, ale sestra měla potíže.

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
8.1.07 15:16

Vzhledem k tomu, že jsi těhotná, tak to je také asi jedna z příčin tvé únavy. Já jsem v těhotenství byla šíleně unavená a usínala jsem i v práci na stole :lol: A teď jsem zase unavená z nedostatku spánku. Já prostě musím spát. A dlouuuuuho. Což se mi vůbec nedaří :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
8.1.07 15:18

Aha. Jéžiš já jsem blbá. Promiň. Už ani nevidím pořádně na metřík. 8O Ale aspoň vidíš, že vím o čem mluvím. Málo spánku :lol: Promiň ještě jednou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.1.07 16:07

Jsem na tom stejně, nejhorší je, že teď když už nekojím si tak třikrát týdně vezme malého taťka a já spím třeba do půl desáte, ale stejně mám pořád ten strašný pocit nepřekonatelné únavy.
Tak leda začít brát drogy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
8.1.07 16:12

Hmm, to máš fajn. Já mám ten spánek už tak narušený (z kojení po 2 hod.), že už se budím sama, i když malej spí :evil: A nejvíc mě štve to, když se vzbudím, a nemůžu pak třeba hodku usnout a všichni kolem mě sladce spí. A když zase usnu, tak ten malej se probudí … 8O Ale už se pomalu smiřuju s tím, že už do konce života se nevyspím. za chvíli přijde škola, puberta, důchod … :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
8.1.07 21:23

Ahojky Biny,
ty stádia s vstáváním jsem už prodělala, ale málá už snad rok spí skoro celou noc, a to mě zaráží že únava je pořád. Jinak je fakt že vstávát co dvě hodiny,tak nakonec má člověk problém i usnout. Přišla jsem na to tehdá , že člověk nutně potřebuje minimálně 3 hodiny v kuse spánku, jinak je to zlé. Teď se jenom děsím, až zapadnu a co bude dál, když unavená jsem pořád. Pomáhá mi na chvíli cvičení, jít ven, nebo nějaké vzrůšo ( nemyslím hysterie a sex)Spíše např. pokec s holkami, ale … Jakmile si hraju s malou 5 minut ,tak pak mě bere spaní. Tak hodnou holku mám :D .
tož taková já jsem máma

pište prosím co dál ( nějaký čaj… ,mulťas konkrétní,…)

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
8.1.07 22:27

Ahojda Lime,

ja jsem taky hodne spaci typ - dokud to slo, byla jsem schopna spat i 16hodin denne. Ted uz to nejde, ale kupodivu mi nechybi kvantita spanku, ale jeho kvalita. Ale dost kecu, chces vedet, co mi zabira - pomaha mi jednak nechat jednu noc tydne Pidalku tatkovi a spat v jine mistnosti - nemusim se x-krat za noc budit kvuli vypadnutemu dudliku a spat jen melkym spankem citlivym na kazde sustnuti. Na kojeni me manzel prozvoni a ja dorazim, nakojim a neresim, jestli a jak usnou. Proste jdu spat a spim.
A druha rada je: caj Mate - kupuju ho sypany. Nikdy mi nezabiralo kafe na udrzeni vicek, ale mate je fakt bajecny. Navic mam po nem lepsi naladu. Je trosku trpce nahorkle, ale sladim si ho medem a chutna mi.
Tolik me rady…
Unave zmar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
9.1.07 14:57

Mně pomáhá dostatek tekutin a procházka na čerstvém vzduchu. Teď je ta únava horší než v létě, kdy je dlouho světlo. Po porodu jsem byla tak unavená, že jsem se při cestě s kočárkem až zadýchávala. Pomohlo mi (v půlroce od porodu) užívání železa, hned jsem se cítila o moc líp. Takže u mě se pravděpodobně vyčerpaly zásoby železa v důsledku těhotenství a kojení. Takže zkontrolovat hormony štítné žlázy a krevní obraz. Moje kamarádka měla už 5 let od porodu a zjistili jí těžkou chudokrevnost, ale taky brala železo a pomalu se to vrátilo do normy. Pokud je únava z nízkého tlaku, tak někdy, když se mi od nízkého tlaku i hlava točila, tak zabral opravdu prťavý panák něčeho ostřejšího, ale to nejde praktikovat denně, to nedoporučuju. I když..........staří lidé uvádějí jako příčinu své dlouhověkosti každodenní panák slivovice, že.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
9.1.07 17:53

Ahojky holky, čaj Mate určitě zkusím, kde ho koupit v bylinkářství??? Železo: samozdřejmě chudokrevnost, na tu jsem skoro zapoměla, tu taky máme v rodině, a já občas taky trpím. Můj problém s železem je mi způsobuje zácpy a kruté. Nevíte jak na to vyzrát, existuje nějaký přípravek s železem co zácpu neudělá. Jo a těhu se může, že?? Teda popř.

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
10.1.07 23:02

Ahoj Lime, já užívám tohle železo: http://www.finclub.cz/…ukt_info.php?…
je to finský přírodní potravinový doplněk a zácpu nezpůsobuje, ještě mají železo v tekuté formě: http://www.finclub.cz/…ukt_info.php?… tam je i kyselina listová, je už dražší, ale účinný a hlavně ideální pro těhotné nebo děti. Ale možná že i jiné firmy mají podobný preparát, já znám tyhle, v lékárnách se to ale nesežene, jen v jejich distribučních centrech (i v Ostravě) nebo v e-shopu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.1.07 15:08

Jahodo?? A jak se cítíš, jak dlouho to bereš???

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.1.07 19:07

Ahoj Lime, no, cítím se celkem dobře, unavená sice občas jsem, ale to souvisí se zimou, kdy je brzo tma, nedostatek čerstvé zeleniny, sluníčka a tak. Ale loni když jsem měla půl roku po porodu, tak ta únava už byla fakt neúnosná, protože mi dělalo problém někam dojet s kočárkem, byla jsem fakt příšerně unavená, takže jsem začala užívat to železo, napřed jedno balení toho tekutého, potom tabletky. Zlepšení jsem poznala už po 14 dnech, měla jsem víc energie. Od té doby beru tabletky železa, teď jsem chvíli nebrala, ale už zas jo, radši, protože kojím a mívám silnější MS, tak pro jistotu. Já nevěřím na multivitaminové preparáty, kdy do jedné tabletky narvou VŠECHNY vitaminy a minerály. Z toho si organismus moc nevezme. Spíš si kupuju preparáty, které jsou zaměřené cíleně na problém, který člověk má, takže to jsou preparáty, které obsahují jednu, maximálně pět účinných složek. Jinak ani potravinové doplňky nejsou zázračné, ale když je potřeba tak pomůžou. No a mně pomohlo to železo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
14.1.07 17:05

Ahojky Jahudko, v sobotu jsem náhodou zjistila , že Fin club dělá maminka mojí kamarádky, mimo jiné zrovna mi koncí i calibrum baby plan takže přejdu k Finu. Děkuji za radu.

pa LIme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast