Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@midlajs Jinak deprese je dneska tak široký pojem, že to v dnešnídobě si projde každý
@annaei urcite AD nejsou resenim…a radim se jim vyhnout. Jen me mrzi, ze kazdej hleda na vsechno lek…a pritom by stacilo zapracovat sam na sobe. Dlouho jsem byla proti AD a jsem do dnes, jen zadnou cestu zatim nenachazim, tak me nic nezbyvalo…
@midlajs píše:
@annaei urcite AD nejsou resenim…a radim se jim vyhnout. Jen me mrzi, ze kazdej hleda na vsechno lek…a pritom by stacilo zapracovat sam na sobe. Dlouho jsem byla proti AD a jsem do dnes, jen zadnou cestu zatim nenachazim, tak me nic nezbyvalo…
Pokud je nekdo napr. chudokrevny nebo ma problemy se stitnou zlazou, muze na sobe pracovat, jak chce, a nebude mu to nic platne. ![]()
@Titty píše:
Pokud je nekdo napr. chudokrevny nebo ma problemy se stitnou zlazou, muze na sobe pracovat, jak chce, a nebude mu to nic platne.
Jasny, to jsou stavy tela…ja to takhle nemyslim…
Psychická únava z jednotvárnosti a velmi často dlouhodobý deficit spánku. Není tady příčina?
@Burj Chalifa je to tez mozne… Jenze me se proste spat nechce ![]()
Holky lupla jsem rano Actiferrin, Celaskon a Betakaroten, zapila to tim Magneosolvem a normalne jsem opravdu nejaka svezejsi
mozna je to autosugesce ale je mi fakt dobre.
Jen me chytl prujem ![]()
@BlueFairy píše:
@Burj Chalifa je to tez mozne… Jenze me se proste spat nechceHolky lupla jsem rano Actiferrin, Celaskon a Betakaroten, zapila to tim Magneosolvem a normalne jsem opravdu nejaka svezejsi
mozna je to autosugesce ale je mi fakt dobre.
Jen me chytl prujem
Pokud je Ti dobře, tak jen dobře.
Běhavku neřeš, přejde.
@Burj Chalifa no doufam. Vratila se po dvou dnech. Predtim asi tyden v kuse jen voda… ![]()
I muj beha jak splaseny… Neradi nejaka strevni chripajzna???
Ahoj,
chtěla bych vás poprosit o radu. Každé odpoledne jsem šíleně unavená a nevím, čím se nabudit. Dám si kafe, ale pořád nefunguji. Nedonutím se k domácím pracím, jsem jak vypnutá. Až když přijde manžel, přemůžu se, ale stejně je to bez nálady a energie. Nevíte, čím dobít baterky?
Nemáte zkušenost třeba s dobrým čajíkem, s vitamíny? Nebo třeba nějaký olejíček do aromalampy? Prostě cokoliv, co by mě nabudilo?
Do niceho bych se nenutila a klidne bych klimbala na knizkou. kdyz ses unavena, tak odpocivej. je to i podzimem.telo se chysta na zimu. pekne vecer vana, svicky, knizka. jinak ja pouzivam citronovej olej od saloos do aromalampy, nebo jen nakapu na papirovej kapesnik. ale to chce ocichat. co ti bude delat dobre po cichu, to kup. n a netu taky pisou par kapek kapnout do vany se lzici medu nebo deci mlika. a taky pomaha cerstvej vzduch. klidne jen otevrit okno a hluboce vdechovat.
@Bůča díky za typy, ten olejíček zkusím. Už jsem dlouho nezapalovala aromalampičku, tak zase obnovím podzimní rituál. Asi to opravdu dělá i to počasí, taky jsem se vrátila do práce, i to mi bere sílu. Tak zkusím ten klídek. A třeba nějaký čajík, nevíš? Co by mi trošičku zvedlo náladu?
Jinak díky a hezký večer ![]()
1. pořádně spát. Hlídat si spánkovou hygienu. http://www.dobry-spanek.cz/desatero
2. zajít si nechat vyšetřit štítnou žlázu a jestli máte dostatek železa, b-vitamínů a podobně. Podle potřeby doplňte pomocí doplňků a mezi tím proměňte stravování tak, abyste jedla vyváženě a nemusela nic doplňovat tabletkama
3. dostatečně a vhodně snídat a obědvat. Složité škroby, dostatek bílkovin, ovoce a zeleninu a zdravé tuky
4. pravidelně cvičit a vybudovat si lepší fyzičku - s tou je spojená i odolnost, delší výdrž a lepší hospodaření s energií - tzv. stamina.
jako doplněk k výše uvedeným změnám ve fungování (sama od sebe nic moc nezmůže)užívejte rozchodnici růžovou.
@Ou díky za informace.
Spaní mám v pohodě. Tu štítnou žlázu - to nevím, ale poptám se svého lékaře. Jinak s jídlem, to si hlídám, snídám opravdu poctivě a kvalitně. Oběd už je horší, jsem v práci a většinou si beru jen svačinu. Tak zkusím třeba krabičkovat.
A vitamíny zatím neberu. Tak jsem právě myslela, jestli někdo neví třeba o potravinách, které dodají energii. A náladu. Jsem taková uvadlá. Asi začnu i cvičit. Někam chodit. Ale teď prostě ani nemám sílu se k něčemu dokopat. A jsem si toho vědomá.
Ale moc děkuji ![]()
@VeruBorůvka jeeej cajik nevim.ale ja miluju medunkovej, ale ten je na spani a zklidneni
napriklad sypany caje nemuzu, jsou na me moc silny. ja m am opravdu vyzkouseny proste zvolnit. joga je skvela. rozproudi a doda energii, ale i uvolni a zrelaxuje.