Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kratkodobe trezalkove draze. Trezalka je přírodní ad a mě teda do týdne dala dokupy. Horcik mám z dm a jim při krizi i 2×ddd. A také pomáhá rychle, holky ještě chválí magnesii lactici
Na trezalku bacha pri uzivani HA. Ja jsem prodelala chronicky unavovy syndrom, bohuzel jsem hrala herecku a nechala to dojit daleko (zmeny v metabolismu, problemy se strevy, nadmira kortizolu,…). Doporucuji najit si cas sama na sebe- sauna, cviceni jogy a Pilatesu. Naucit se rezim dne, kde bude dostatecny spanek. Docasnym pomocnikem muze byt kozlik lekarsky.
@zrzana2 máme doma Magneosolv, pomůže to? ![]()
Holky děkuju, zkusím co půjde, jsem fakt úplně grogy. Chlapa mám na dvě věci, ten nepomůže s ničím. Nohy má nahoře a ruky dozadu ![]()
Taky mě napadlo, docela málo piju, může to být nedostatečným pitným režimem?? ![]()
@BlueFairy Nic Te nenakopne, pouze ty sama…ostatni jsou jenom tahaci penez. A nebo jidlo…mrkev je treba dobra davka energie, ale fyzicka. Dusevne…pouze Tvoje vule a nebo pockat az Ti bude lepe.
Na deprese davej pozor, pokud trvaji 10 a vice dni, mela bys navstiviz psychiatra, ale vzhledem k tomu jak to popisujes, ja takove stavy mam taky a co delam? Nedelam nic. Mozna to Tvoje dokonale podvedomi Te do neceho tlaci…
@midlajs no dokonalost určitě není moje žhavá stránka… Prostě totální nechuť. Místo abych se sebrala a šla to uklidit, tak tady radši datluju s nohama hore a odfukuju.
No jo, nedělat nic, jenže mě obtěžuje už i jen vstát a udělat dětem pití, nebo jim na WC jít utřít zadek… Občas mě chytne nálada, že lítám jak hospodyňka z amerického seriálu, ale to hodně rychle opadne. Vsechno dělám sama a nikdo stejně nic neocení, je to pro ně samozřejmost…
@BlueFairy píše:
@zrzana2 máme doma Magneosolv, pomůže to?Holky děkuju, zkusím co půjde, jsem fakt úplně grogy. Chlapa mám na dvě věci, ten nepomůže s ničím. Nohy má nahoře a ruky dozadu
Ty jo, neporadim, ale mam uplne stejny problem… rocniho prcka, chlap je pryc nebo zavrenej od rana do noci v pracovne, malyho v zivote neprebalil, nesel s nim na prochazku, abych neco v klidu udelala, nedostanu se skoro ani k doktorovi…nebo kdyby ho aspon jednou za mesic vzal dolu a nechal me dospat, aspon jednou vic nez hodinu v kuse… takze jako kdybych s malym byla sama. Nevim, jestli je to unavou, nebo depkou, ale nejsem schopna se k nicemu dokopat a pritom jsem kdysi porad neco vymyslela a vyrabela, byla jsem akcni jak dynamit… ted nejsem schopna pomalu ani uvarit
(i kdyz s tim akcnim mrnetem je vubec nadlidskej ukol udelat cokoliv). Jdu si to tu procist, co na tu unavu a nechut radite.
@mafie jakobys mi mluvila z duše
dnes jsem ho přemlouvala půl hodiny aby se mnou v pondělí oběhal doktory s děckama… Na sebe čas vůbec nemám. A když už, tak stejně za hodinu zavolá, že je něco špatně ať se vrátím ![]()
@BlueFairy a neni tohle kamen urazu? Ze Te proste nikdo neoceni? Neni tohle ten lek, ktery hledas?
Vitaminy - C, D (chybí sluníčko, tady už měsíc nesvítilo
), B komplex, hořčík, železo, dobrý spánek, pravidelná fyzická aktivita ![]()
@midlajs to asi ne, jen mi to vždycky vyplave na mysl. Když třeba chci vyzkoušet něco upéct nového, nebo něco vyrobit, stejně si nikdo ničeho nevšimne. Ale ani úžas druhých by mě asi nějak nenadchl. Spíš kdybych mohla mít aspoň dva týdny dovolenou
jako doma se velice nenadřu, uklízí se spíš jen provozní bordýlek, děti už nejsou mimina, leccos zvládnou sami, ale k ničemu se nemám. Ani když si chtějí se mnou hrát nebo malovat, nic se mi nechce, nemám z toho nic a je mi to líto ![]()
Horcik