Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Nelze. Vodím starší dítě do školy, takže jsem doma nejdřív v osm, o půl deváté po snídani zasednu k práci a do půl dvanácté pracuju, pak musím jet do školky. Dítě nezvládá celodenní docházku, pouze do oběda a to ještě max třikrát týdně, zbytek týdne s ním (někdy s oběma) jezdím po terapiích nebo doktorech (děti mají PAS).Tím pádem mám zabité (s nákupem) zhruba dvě hodiny v poledne a půlhodinu až hodinu ještě odpoledne. Děti potřebují trvalý dohled, když jsme doma (i venku), takže je musím hlídat i na oploceném hřišti, aby nepředváděly něco nevhodného…
Změny prostředí jsou taky kvůli autismu náročné, oba jsou alergici, takže řešíme neustále stravu, denně musím vařit, ve školních zařízeních se nestravují.
Odjet na víkend je fajn nápad, jen to mladší beze mě stále dost vyvádí, takže to ještě musí počkat :/ cvičit cvičím, procházku mám cestou do školky, jiný relax s nimi zatím moc nejde.
PAS a další věci, třeba nepravidelná docházka do MŠ/ZŠ kolem toho jsi v úvodním příspěvku nezmínila. A to jsou naprosto zásadní informace. Soucítím, taky mám jedno z dětí s PAS. PnP máš vyřízené? Co nějaká asistence, placené hlídání? Nebo si snížit objem práce?