Jak na únavu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7250
10.10.16 22:32

@Ou ty jsi lekarka? nebo delas do bylinek a alternativni mediciny? vsimla jsem si tvych prispevku, vypadas ze se v tom pohybujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
10.10.16 22:33

@Bůča vidíš, tak já zkusím jógu ;-) vím, že jsme prvky z jógy zkoušeli ve škole, ale jinak jsem jí necvičila. Tak zkusím. Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
10.10.16 22:35

@VeruBorůvka neni zac :palec: at ti je lip a pomuze to. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.10.16 22:50

@VeruBorůvka potřebujete zjistit co je příčina té únavy a buď ji odstranit a nebo proměnit svůj režim tak, aby se to kompenzovalo.

pokud budete stimulanty (třebas přírodními, jako je např. káva) jen přebíjet únavu, bez toho aby tělo mělo čas regenerovat a únava se nehromadila, tak to povede do pekel, tedy ke chronickým onemocněním.

Jinak spolehlivý je na to třeba pervitin, nebo kokain, žejo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
10.10.16 22:55

@Ou no, asi to souvisí i s prací, dělám toho hodně a to mě bere sílu. Ale musím si naordinovat odpoledne ten relax :)
Jo a kokain, pervitin - díky bohu, že jsem se s tím setkala jen teoreticky, v tisku, v TV. Opravdu nemám zájem tím svoje schopnosti podpořit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
11.10.16 09:40

@VeruBorůvka A piješ přes den hodně čisté vody? Já když nějaký den skoro nic nevypiju, tak jsem úplně nepoužitelná a strašně unavená. A také si dávám každý den rakytníkovou šťávu a poté jsem také víc fit :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
12.10.16 12:15

Hodně pít čisté vody. Pravidelně cvičit. Vynechat pečivo, cukr… To mi pomohlo nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
12.10.16 21:21

Muzes zkusit doplnit horcik, mne to jednu dobu zachranovalo. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 15:12

Pěknou neděli přeji.

Jak bojujete s únavou? Pracuji na dohodu zhruba 20 hodin týdně, starám se o dvě děti, pak klasika úklid bytu, nákupy atd, měla bych mít dost času na regeneraci, ale cítím se stále unavenější. Hlídání na děti nemáme, manžel je samozřejmě většinu dne v práci, vodí ráno mladší do školky, já starší do školy, přivádím obě děti ze školy/školky, pracuji z domu, protože bych jinak časově vůbec nestíhala to skloubit. K doktorům apod vodím děti prakticky jen já. O víkendu bych chtěla jezdit na víkendy, no většinou dělám do práce, co hoří, uklízím a podobně. Dovolenou jsme neměli deset let… Cítím se vyšťavená.

Samozřejmě málo spím, víc spánku není reálné, ale těch 6 hodin pořád není tak hrozné.

• Citovat
  • Upravit
607
11.6.23 15:25
@Anonymní píše:
Pěknou neděli přeji.

Jak bojujete s únavou? Pracuji na dohodu zhruba 20 hodin týdně, starám se o dvě děti, pak klasika úklid bytu, nákupy atd, měla bych mít dost času na regeneraci, ale cítím se stále unavenější. Hlídání na děti nemáme, manžel je samozřejmě většinu dne v práci, vodí ráno mladší do školky, já starší do školy, přivádím obě děti ze školy/školky, pracuji z domu, protože bych jinak časově vůbec nestíhala to skloubit. K doktorům apod vodím děti prakticky jen já. O víkendu bych chtěla jezdit na víkendy, no většinou dělám do práce, co hoří, uklízím a podobně. Dovolenou jsme neměli deset let… Cítím se vyšťavená.

Samozřejmě málo spím, víc spánku není reálné, ale těch 6 hodin pořád není tak hrozné.

Nemáš jen špatný time management? Práci na 4 h denně bys měla stíhat, když jsou děti v zařízeních a ne ještě pracovat o víkendu. Vyzvedávej školkové po spaní a pak pro starší do družiny a mělo by ti vzniknout více času na domácnost nebo regeneraci pro sebe (běh, procházka, cvičení, seriál…). Dovolenou taky potřebujete, aspoň změnit prostředí. Já osobně si tedy na dovolené neodpočinu fyzicky (dovolenou trávíme aktivně a máme náročnější děti a nejezdíme do all-in), ale psychicky mě nabíjí zážitky. A čas od času nech děti manželovi a jeď někam na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
11.6.23 15:29
@Anonymní píše:
Pěknou neděli přeji.

Nechavat deti dele ve skole, skolce.
Ted budou prazdniny, spolecne je prihlas na primestske tabory, muzou tam jit spolecne.
Co dela manzel s dovolenou? Nebo je osvc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 15:36
@iriass píše:
Nemáš jen špatný time management? Práci na 4 h denně bys měla stíhat, když jsou děti v zařízeních a ne ještě pracovat o víkendu. Vyzvedávej školkové po spaní a pak pro starší do družiny a mělo by ti vzniknout více času na domácnost nebo regeneraci pro sebe (běh, procházka, cvičení, seriál…). Dovolenou taky potřebujete, aspoň změnit prostředí. Já osobně si tedy na dovolené neodpočinu fyzicky (dovolenou trávíme aktivně a máme náročnější děti a nejezdíme do all-in), ale psychicky mě nabíjí zážitky. A čas od času nech děti manželovi a jeď někam na víkend.

Nelze. Vodím starší dítě do školy, takže jsem doma nejdřív v osm, o půl deváté po snídani zasednu k práci a do půl dvanácté pracuju, pak musím jet do školky. Dítě nezvládá celodenní docházku, pouze do oběda a to ještě max třikrát týdně, zbytek týdne s ním (někdy s oběma) jezdím po terapiích nebo doktorech (děti mají PAS).

Tím pádem mám zabité (s nákupem) zhruba dvě hodiny v poledne a půlhodinu až hodinu ještě odpoledne. Děti potřebují trvalý dohled, když jsme doma (i venku), takže je musím hlídat i na oploceném hřišti, aby nepředváděly něco nevhodného…

Změny prostředí jsou taky kvůli autismu náročné, oba jsou alergici, takže řešíme neustále stravu, denně musím vařit, ve školních zařízeních se nestravují.

Odjet na víkend je fajn nápad, jen to mladší beze mě stále dost vyvádí, takže to ještě musí počkat :/ cvičit cvičím, procházku mám cestou do školky, jiný relax s nimi zatím moc nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.23 15:41
@Bambule33 píše:
Nechavat deti dele ve skole, skolce.
Ted budou prazdniny, spolecne je prihlas na primestske tabory, muzou tam jit spolecne.
Co dela manzel s dovolenou? Nebo je osvc?

Na příměstský tábor staršího nevzali, protože potřebuje asistenta, v rozumném dojezdu za rozumné peníze žádný není (13 tisíc na týden za oba dávat opravdu nemůžu). Hlavně kvůli většímu věkovému rozptylu nevezmou oba dva na stejný.

Manžel má dovolenou většinou, když je potřeba pohlídat děti, abych např mohla k zubaři, když jdou obě děti souběžně k dr a podobně. Letos už to není tak hrozné, ale stejně ta dovolená mizí hrozně. Já dovolenou nemám, takže si svoje odpracovat musím…

• Citovat
  • Upravit
2587
11.6.23 17:50

Máš to prostě hrozně náročné! Já v nejhorších chvílích razila heslo: „Nikdy nedělej nic bez dětí!“ a jakmile dcera vytáhla paty z domu, šla jsem spát. Pokud by to nešlo, na práci bych se vykašlala a zažádala o příspěvek na péči, nebo tak něco. Školka tři dopoledne týdně a ještě bez jídla, to je jak kdyby nebyla. Starší dítě bez asistenta nemůže ani na tábor. To je zlé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
11.6.23 20:43
@Anonymní píše:
Nelze. Vodím starší dítě do školy, takže jsem doma nejdřív v osm, o půl deváté po snídani zasednu k práci a do půl dvanácté pracuju, pak musím jet do školky. Dítě nezvládá celodenní docházku, pouze do oběda a to ještě max třikrát týdně, zbytek týdne s ním (někdy s oběma) jezdím po terapiích nebo doktorech (děti mají PAS).

Tím pádem mám zabité (s nákupem) zhruba dvě hodiny v poledne a půlhodinu až hodinu ještě odpoledne. Děti potřebují trvalý dohled, když jsme doma (i venku), takže je musím hlídat i na oploceném hřišti, aby nepředváděly něco nevhodného…

Změny prostředí jsou taky kvůli autismu náročné, oba jsou alergici, takže řešíme neustále stravu, denně musím vařit, ve školních zařízeních se nestravují.

Odjet na víkend je fajn nápad, jen to mladší beze mě stále dost vyvádí, takže to ještě musí počkat :/ cvičit cvičím, procházku mám cestou do školky, jiný relax s nimi zatím moc nejde.

Nedivim se, ze jsi unavena. Mas toho nalozeno dost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex