Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@midlajs Tak třeba přítel už byl dlouhodobě hodně unavený. A šel k dr ta mu udělala krevní testy a nedostatek vitaminu D. Bere D a je mu líp. A naše doktorka řikala, že v dnešní době to takhle vychází v zimě skoro každému
@annaei myslíš, že by nebylo na škodu zajít k doktorce???
Aby jen neprotočila oči ![]()
@BlueFairy Zkus si zažádat at ti udělá krevní testy na všechno za to nic nedáš. At si klidně tuká na čelo. Pozná se právě vitamin D a železo z toho.
@BlueFairy píše:
@mafie jakobys mi mluvila z dušednes jsem ho přemlouvala půl hodiny aby se mnou v pondělí oběhal doktory s děckama… Na sebe čas vůbec nemám. A když už, tak stejně za hodinu zavolá, že je něco špatně ať se vrátím
Tak to mame asi dost podobny problem… pritel ted ma naordinovanou dost prisnou dietu, ja se tu babram uz asi podesate s zitnym kvaskovym chlebem a on mi ve finale do oci rekne, ze jsem ho udelala jen dvakrat?!?!? Dela ze me debila, nebo ma poruchu pameti (to bych asi tezko mela pytlik se susenym kvaskem prazdny, ehmhm…)? Pak se babram s jidlem bez mleka, vajec, psenice, soli a vubec vseho pozivatelneho a on me pomlouva u pratel, ze nevarim… cili jsem si prave stanovila diagnozu sama: splin z nedoceneni
![]()
No a ted vazne: dokazalo by tohle prebit treba to mate??
@BlueFairy ja Te i docela chapu, ja jsem to mela takhle od narozeni druheho meho robatka az to vyustilo tak, ze jsem si musela priznat, ze me deti nijak nenaplnujou. Cim vic se blizi moje materska ke konci, tim me je lepe, ale samozrejme pomohly mi antidepresiva…
@midlajs no ale pro mě jsou děti vším, hrozně mě bavilo si s nima hrát, mucikat se s nima, chodit do přírody a poznávat svět okolo, prostě klasika.
Jenže teď mi malý řve z ložnice, že chce televizi, fňuká už hodinu, pořád mami mami mami mami, po dobrém to nejde. Už jsem z něho na prášky, sedím v koupelně a počítám.
Mám sto chutí ho propleskat
![]()
Prostě děsný skok.
@midlajs píše:
@mafie @BlueFairy a nestacilo by si dupnout, damy?
On by si dupl ještě víc
je to sobecký ignorant… Jenom já já já.
@midlajs píše:
@mafie @BlueFairy a nestacilo by si dupnout, damy?
Na sobečka a lakomce moc dupani neplati, proste je nevnima…
@BlueFairy ne, kvasek jsem tady neresila, mam kupovanej a susenej (jeden smrdutej pokus s vlastnim mi stacil
)
@BlueFairy píše:
@mafie jo to byla tvoje ta diskuze s žitným kváskem?
Jako ted dite zazracne uz asi cely dve hodiny v kuse spi, ale jinak zas tolik casu na zvaneni tady nemam, cili kvaskova diskuze mi unikla
![]()
@BlueFairy byt tebou, zkusim dat nejdriv do poradku pitny rezim. Je to nejlevnejsi a muze opravdu hodne pomoct. ![]()
Ostatni rady uz tu padly - horcik, vitaminy B, C a D. Nechat si u doktorky nabrat krev - krevni obraz, stitnou zlazu. Tam by se objevil i pripadny nedostatek zeleza.
Na povzbuzeni je dobre jiz zminovane Mate.
No a pokud to jde, tak pravidelny pohyb venku na vzduchu. Jeste kdyby tak chtelo obcas vylezt slunicko!
@BlueFairy píše:
@midlajs no ale pro mě jsou děti vším, hrozně mě bavilo si s nima hrát, mucikat se s nima, chodit do přírody a poznávat svět okolo, prostě klasika.Jenže teď mi malý řve z ložnice, že chce televizi, fňuká už hodinu, pořád mami mami mami mami, po dobrém to nejde. Už jsem z něho na prášky, sedím v koupelně a počítám.
Prostě děsný skok.
Mám sto chutí ho propleskat![]()
Zajimave, deprese jakmile trva dele jak deset dni, mela by si s tim neco udelat, ale asi je dobre pred tim si udelat dovoleniu jak potrebujes a uvidis… Sobeckej ignorant? Takoveho cloveka lze milovat a sdilet s nim zivot? Nevysava Te ten vztah?
Ja si furt myslim, ze to nespravi zadne vitamny…