Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jdu si pro radu ke zkušenějším od fochu ![]()
Neznáte něco opravdu účinného proti únavě?? Abych vysvětlila, jsem na nohou od včera od 7 od rána, v 7 večer jsem šla na noční. Domu jsem přijela dnes o půl 8 ráno. Bohužel se mi nepodařilo usnout. A v 17:00 mi začíná další noční až do 7:00 zítřejšího rána.
A bohužel únava mně dohání, ale usnout nejde. Teď jen přemýšlím, jak vydržet ještě těch dalších cca 17 hodin na nohou??? V práci možnost se natáhnout není- praacuji v baru.
Ocením každou radu!!!
@Pesee23 uf, a nemuzes aspon na hodku se jeste natahnout? Vietnamci pouzivaji nejaky jejich zeleny caj, kdyz u nas pracovali, meli ho navareny po litrech a delali klidne i 24hodinove smeny… Ten jsem zkusila jednou, malem mi vylitlo srdce, musela jsem to rozbehat, ale fungoval dobre. Jinak bych si nakrajela velkou zasobu ovoce a porad bych to uzirala, abych vydrzela vzhuru.
Neni to sice nic zdraveho, ale mi v pripadech nouze opravdu moc pomohly energeticke napoje…Ale jak rikam, jen omezene. Fakt me to nabilo a mela jsem energie na rozdavani. Jinak pak zkusit nejake bylinky, ale to zase musi clovek vypozorovat, co vsechno na nej pusobi a v jakych davkach (na povzbuzujici si ted nevzpomenu, ale na spani je dobra treba medunka).
@AniNevim Což ležela jsem celý den, ale bohužel jsem neusla. Energeťáky na mně moc nefungují a nebývá mi po nich 2×. A bohužel se mnou to není tak lehké. Pokud ty jsi čaj rozdýchávala, se mnou by to kleplo ![]()
Zeleny caj mi taky zabira, kdyz potrebuju neco delat az do noci, normalni zeleny cinsky sypany. Tak ja bych asi prokladala energy drinky tim cajem ![]()
@KlaraBoch Tak já to zkusím… Uvidím. Na mně už nefunguje ani kafe
@KlaraBoch nn, urcite bych neprokladala energy drinkami. To by ji mohlo opravdu klepnout. Energy drinky maj spoustu cukru, coz dodava „falesnou“ kratkodobou energii, dehydratuji a tim padem nasledna unava je mnohem horsi.
@Pesee23 jj, ten caj byl velice osemetny. Snesu hodne, treba za cely tyden naspat jen 9 hodin a podat vykon, ale ten caj… sla bych do toho, ale v mirnem mnozstvi, malymi dousky a ucucavat treba cele odpoledne.
@Pesee23 kdyz delala na baru a mela jsem obcas to samy co ty tak jsem si v lekarne kupovala speed8 ale je to xkrat silnejsi nez energy tak nevim jestli by jsi to zvladla. Hodne vitaminu c a nebo jsem pila ten zeleny caj po nasem se jmenuje strelny prach a po jejich gaut power nevim jak se to pise, ale musi to byt ten kvalitni sypany zadny pytlikac.
@AniNevim U mně je problém ten, že nemám zdravé srdce, tak proto píši, že jestli Tobě bušilo, tak já to asi neustojím ![]()
Je mi jasné, že jsem magor, že riskuju, ale já už to teď odříct nemůžu ![]()
@AniNevim vsak u toho je taky vykuleny smajlik
ty energy jsou svinstvo, ale mi zase treba vubec nezabira kafe, tak je nekdy vezmu na milost
@Pesee23 pokud nic nepomuze, tak budes muset byt dneska asi jako zombie, ale zitra se uz urcite konecne vyspis
unaveny clovek potrebuje aspon cerstvy vzduch, takhle to prostredi baru je na nic, no… ![]()
@KlaraBoch Nu právě. A navíc, poslední dobou je prd kšeft. Takže se toho 60 % prosedí což je ještě horší
@KlaraBoch jj, je mi jasne. Pri velke nahromadene unave u me take nepusobi, take si obcas dam ED, nepohrdam, kdyz padam na hubu, ale snazim se neprehanet. To zobani a voda mi pomaha mnohem vic. Treba meloun, rozkrajej si na kosticky akorat do pusy, k tomu jablko, ta voda a kousani te udrzi pri zivote.
Holky po pravdě, kdybych mohla, tak se na to z vysoka. Už teď je to na mně moc ![]()
Nejvíc se bojím, že to nedá srdce a odvezou mě
@Pesee23 jednou to prezijes, rano do lekarny pro caj na spani, udelej si ho ke konci nocni smeny, pomuze. Znam to dobre. Kdyz me hodili na nocni po X letech, take jsem prvni 3 mesice spala treba jen 2 hodiny. Caj na spani pomohl. Dnes zkus pivo ke konci smeny, pak doma ten caj, snad mas lekarnu po ceste.
Holky, chtěla bych se zeptat, zda jste "jen "u navené, nebo máte ještě i jiné potíže, popř. jak tu únavu pociťujete? Já jsem taky dlouhodobě unavená, od ledna je únava hodně nepříjemna, musím si chodit během dne lehnout, mám pocit až chvění v rukách a nohách ( jak když vyjdu schody na rozhlednu), teď se mi už začali chvět i ruce např. při fénování nebo vaření ( míchání ). Jsem už z toho zoufalá a nevím, co s tím dělat. Te´d jsem objednaná na neurologii, ale už jsem obešla hodně doktorů a k únavě zatím vysvětlení nemají. Léčím se i se štítnou žlázou, ale tu mám už dlouhodobě stabilizovanou. Ještě dodám, že mimčo nemám ( bohužel - i když v takovém stavu nevím, jak bych ho zvládala, takže to je asi dobře:-()