Psycholog se zaměřením na problémy s reprodukcí na pojišťovnu?

Anonymní
14.12.23 12:35

Psycholog se zaměřením na problémy s reprodukcí na pojišťovnu?

Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma. Jsem absolutně na hromadě z CARu… trvá to už dlouho, nedaří se, samé negativní zprávy. Jsem z toho vyčerpaná. Řekli jsme to jen rodině, ale nedokážu čelit pitomým dotazům okolí, nejde to zase vykvákat všude, jsou to soukromé problémy.

Zažila jste některá nebo jsem jen já taková citlivá plačka?

Každopádně k mému dotazu: nedoporučíte mi prosím některá nějakého psychologa, co se tímto zabývá, a byl by na pojišťovnu? V CARu už jsme nechali desetitisíce (asi ještě bohužel necháme), takže k tomu nechci mít další náklady, pochopte… :(

Předem díky! :kytka:

edit: misto: Praha!

Příspěvek upraven 19.12.23 v 17:44

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45
17.12.23 18:06

Ahoj, s psychologem asi bude problem, jsou obrovske cekaci lhuty. Do prispevku uved mesto, treba nekdo poradi.

Jinak ja si neplodnosti prochazel par let a naopak mi pomohlo na otazky ohledne deti odpovidat pravdive- chceme, ale nejde to. Tim se vyzvidanindost eliminovalo nebo naopak soucitne pritakali, ze si tim taky prosli. Nevim, proc bych to mela tajit. I v praci jsem rekla, chodim na ivf, budu hodne po doktorech a dockala jsem se obrovske podpory od vedeni.
Ale presny data transferu jsem moc nerikala, aby mi pak lidi nepsali, jak jsme dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.24 17:13

Ahoj,

naprosto chápu, je to náročný. Určitě nejsi citlivá plačka a myslim, že by ti pomohlo si o tom popovídat s odborníkem.

Nemusí to být psycholog, stačí terapeut. Máš vzp? Podívej se na jejich seznam terapeutů. Pak koukni na jejich stránky, často řeší i psychiku při neplodnosti. VZP proplácí 500 na sezení, takže když stojí například 900, budě tě to stát 400 atd. Snad najdeš i levnější. Každopádně jsou to velmi dobře utracené peníze.
 https://dusevnizdravi.vzp.cz/…m-terapeutu/

Já osobně bojuju s neplodností 7 let a pro svůj duševní klid bych dala radši peníze za terapii než umělý oplodnění, ale to je samozřejmě velmi subjektivní :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí