Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj,
moje osobní zkušenost s paní Švancarovou je upřímně nic moc. Cítila jsem se s ní velmi nepříjemně. Bylo znát, že témata, která přináším jí nejsou vůbec příjemná, ale nebyla to schopná nijak pojmenovat. Byla jsem u ní celkem třikrát, protože jsem si říkala, že tomu dám aspoň šanci, že na první dobrou si to sednout nemusí. Když jsem přišla po třetí, tak se mě zeptala na věc, kterou jsem zmiňovala jako úplně první, když jsem řekla, že se o tom teď nechci bavit, tak mi řekla, že teda neví, co chci řešit a jestli vůbec něco. Když jsem jí řekla, že mi s ní není moc dobře a asi bude lepší, když už se nebudeme vídat, tak mi v podstatě bez jakéhokoliv ošetření té situace řekla no tak teda nashledanou. To bylo cca 10 minut poté, co sezení začalo. Pak už se mnou v podstatě nepromluvila, jen seděla a čekala až odejdu. Bylo to opravdu celkem nepřátelské prostředí a dodnes si moc neumím vysvětlit, co se stalo, že se ke mě takto neprofesionálně chovala. Upozorňuji, že moje témata nebyla nijak šílená, řekla bych, že celkem průměrná. Taky pokud nejsi věřící, tak se nemusíte potkat. Ona věřící evidentně je a hodně se to v tom jak vede ty terapie promítá. To taky nemusí každému vyhovovat. No jak říkám, moje osobní zkušenost nic moc, ale třeba pro někoho jiného může být fajn.
Bohužel s paní Švancarovou také nemám zrovna nejlepší zkušenost. Měla jsem pocit, že nevytvořila příliš bezpečné prostředí a proto jsem se na sezení necítila dobře. Zároveň jsem měla i ze samotné paní psycholožky dojem, že jsem ji možná nesedla. Během setkání mi přišlo, že nedokázala ošetřit určité situace. Například, když jsem vyjádřila svůj špatný pocit z celého sezení, jelikož to pro mě bylo vyjití z komfortní zóny, tak jediné, co mi na to odpověděla bylo “ano”. Když jsem začala hovořit o problému, který mě velmi trápí a je jednou z podstaty mých návštěv, tak to jen bagatelizovala a na nic se dále nedoptávala. Na konci sezení se mě zeptala, zda bych si s ní chtěla dohodnout další termín schůzky, nebo jestli chci hledat jiného psychologa. Po té, co jsem vyjádřila svůj zájem se znovu vrátit, se ode mě odvrátila a třeba minutu jen koukala do zdi. Následně se “vrátila do reality” a šla k počítači domlouvat další termín. Během celé spolupráce mi bylo nepříjemných vícero momentů, tohle jsou však jedny pro mě z těch nejzásadnějších. Znovu bych se tedy k paní Švancarové již nevrátila.
@Elli583 teda i jako psychologa - skoro laika - mi tyhle zkušenosti znějí úplně děsivě
paní je evidentně panovačná, královna situace, klient je „až na druhém místě“, tak té bych pomyslně nakopala zadek už po prvním sezení a ještě ten zážitek s chutí popsala na stránky můjlékař. cz
protože člověk, co fakt vyhledá odborníka na psychiku, potřebuje vážně porozumění, klid a přátelské prostředí a pocit Bezpečí
nikoliv nějakou semetriku, která si tím akorát splácí hypošky na své super nemovitosti
hnus a naprosto přesný obrázek českého zdravotnictví, bohužel hlavně i toho z psycho-oblasti
@Anonymní píše: Více
Dobry den, bohuzel (take) spatna zkusenost r.2021. Z meho laickeho pohledu neco az celkem za hranou, hrube neprofesionalni. K mnou referovanym potizim velmi povrchni a naivni rady / reseni. Po cca 4 sezenich jsem prestal dochazet. Obcas jako nyni si na to vzpomenu jako celkem bizardni zazitek. Sveho casu jsem litoval zejm. mlade lidi, ktere jsem tam videl. Byt samozrejme nejsem profesi psycholog a moje hodnoceni krom subjektivni zkusenosti postrada validitu.
Prosím, chtěla bych se zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti s psycholožkou Švancarovou, jsem z Brna, chtěla bych si najít nějakou dobrou psycholožku/psychologa, slyšela jsem na ní pozitivní i negativní reference. Máte s ní někdo zkušenosti?