Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jak řešíte, když musíte k doktorovi a nemáte hlídání?
Jsem těhotná, mám roční dceru a ne vždy se mi povede někoho sehnat na hlídání.
Vzala bych ji sebou, ale je to molekula a udržet ji na místě je dost težké. Myslíte, že jsou sestřičky zvyklé, že si maminky sebou berou děti?
@Rive já jsem brala dítě všude s sebou. Nikomu to nevadí, ale zároveň se nikdo nebude ohlížet na to, že „dcera je molekula“, musíš ji trochu srovnat nebo zabavit, aby byla hodná, doktoři i sestry potřebují klid na práci. Určitě sestry nemají v popisu práce hlídat děti pacientů ![]()
@adam75 píše:
@Rive já jsem brala dítě všude s sebou. Nikomu to nevadí, ale zároveň se nikdo nebude ohlížet na to, že „dcera je molekula“, musíš ji trochu srovnat nebo zabavit, aby byla hodná, doktoři i sestry potřebují klid na práci.
Souhlasím. Zakladatelko, prcka s sebou klidně vezmi, ale připrav se v případě nouze dítě srovnat, protože u doktora jsou většinou nemocní lidé, kteří potřebují klid a rozjívené dítko je ruší. Vzala bych jí třeba omalovánky a pastelky, to moje dítě vždycky zabavilo. ![]()
@adam75 no tak to je mi jasné, nechci po nich, aby mi ji hlídali, spíš mě zajímalo, jestli ji můžu brát sebou, nikdy jsem maminkus dítětem neviděla a když ano, tak sebou měli i tatínka a čekali v čekárně.
Já bych byla strašně nerada, aby je dcera nějak obrěžovala.
@vlček66 tak já řeším hlavně těhotenskou poradnu a dceru omalovánky moc neberou, přece jen je jí jen rok, takže by vybarvila spíš celou ordinaci, než papír.
@Rive píše:
@vlček66 tak já řeším hlavně těhotenskou poradnu a dceru omalovánky moc neberou, přece jen je jí jen rok, takže by vybarvila spíš celou ordinaci, než papír.
Tak do těhu poradny ji s klidem vezmi, tam se děti berou běžně, aspoň u nás a nikomu neposedné dítě až tak nevadí. ![]()
@vlček66 píše:
Souhlasím. Zakladatelko, prcka s sebou klidně vezmi, ale připrav se v případě nouze dítě srovnat, protože u doktora jsou většinou nemocní lidé, kteří potřebují klid a rozjívené dítko je ruší. Vzala bych jí třeba omalovánky a pastelky, to moje dítě vždycky zabavilo.
Omalovanky rocnimu diteti? Mas doma asi genia
vzit hracky a nebo jet, kdyz ma cas spanku. Pastelkou se bud bude krmit, nebo si vypichne oko ![]()
Ročnímu dítěti bych dala lízátko, doporučuji z country life javorové, nedá se kousat
Lízátko vydat až v okamžiku tvého odchodu do ordinace, ať chvíli vydrží. Ke kočáru přikurtovat.
Už slyším ty námitky, mé první dítě samozřejmě dostalo lízo až ve třech ![]()
Běžně chodím se dvěma dětmi.14 m a 2,5 let. Vzít s sebou oblíbenou hračku, knížku a svačinku. Taky čekám další mimi, takže jsem s nimi už pobyla v mnoha čekárnách, včetně Utz, zubaře, na gyndě už s námi počítají běžně ![]()
Maly byl se mnou na gynde v necelych dvou letech nekolikrat, babicky mame pracujici a bud sla s nami kamaradka, ktera byla taky na materske (nekdo takovy by se v okoli nenasel, jestli zbytek rodiny pracuje?), nebo jednou,2× kdyz to bylo akutni a nebyl cas shanet hlidani ani chut babickam vysvetlovat, proc tam jdu podruhe behem tydne - krvaceni na zac.tehu, o kterem jsem nechtela hned babickam rikat- tak i bez doprovodu, zabavil ho dobre mobil s pohadkama (rocnimu bych dala detsky na hrani nebo jinou novou neokoukanou hracku, krupku do ruky apod.), u nas maji v cekarne i detsky koutek ale samo tam byt nemuze zejo. Takze treba u zubare, praktickeho musel byt v golfkach, to mi primo rekli ze bez hlidani jedine v kocarku. Coz na chvili jde ale zrovna u zubare by mi 3/4 hod. upoutanej nevydrzel a malokdy te objednaji aby zrovna spal, takze toho jsem nekolikrat odkladala kvuli hlidani az jsem skoncila na pohotovosti. Muz mel taky problem se uvolnit z prace na doprovod k dr., tam to brali ze jsem na materske tak co by s nami nekam chodil…ze potrebuju osetreni sama nezajem, leda kdybych byla v nemocnici. Ted to ma nastesti volnejsi, takze s 2.uz to asi nejak pujde, pokud nebude muset nekam jet.
Jedna známá je zdravotní sestra a říkala že tam přišla suverénní matka a dala ji vajíčko s dítětem na stůl ať se stará… Tak to sundala na zem a celou dobu vyšetření ho nechala řvát. U pokorných maminek, který se omluví, že nesehnali hlídání jim naopak ráda pomůže. Je to o komunikaci
Já teda s sebou nikdy dítě nebrala, přijde mi to blbé dát ho sestřičce ať se stará, většinou tam má další pacientku… není pro mě ale problém říct někomu z rodiny nebo některé kamarádce ať jdou se mnou, mám jich dost… ani jsem tam nikdy žádné dítě neviděla
Ja parkrat dite vzala. Ale jen na gyndu. Ono to jinam neni technicky mozne (schody).
Byl se mnou v ordinaci prikurtovany v kocare. Trochu rval, ale doktorka to vzala dobře. Jinak mam nastesti funkcni moji babicku. Pripadne obstarali moji rodice. Sem tam maji pokrokove detske koutky s hlidanim
Když nemám jinou možnost, beru děti všude, nikomu zatím nevadily, ale jsou oba hodní. Zabalila bych si nějakou svačinku, pár hraček, do telefonu pohádku a to by jí mělo na chvilku zabavit ![]()
Zalezi kam jdes, treba na gyndu malyho klidne vezmu, tam sestra ani neni v ordinaci a akorat papiruje vedle a malyho rada chvilku ohlida, je zvykla chodi jim tam hodne mamin s detma. Ale treba k zubari, kde sestra musi asistovat bych se radsi preobjednala, stejne tak k praktickymu, tam bych se zas bala, ze dite neco chytne v cekarne…