Psychopat - otec dítěte

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5664
25.12.23 09:58

Jak jsi přišla na to, že je psychopat? Že chce být se svým dítětem? Hlavně se prosím tě nevytas ještě se sexuálním zneužíváním. Měla by ses v prvé řadě uklidnit, přestat jednat hystericky a hledat způsob, jak vy oba můžete být dobrými rodiči. Pokud otec není alkoholik, narkoman nebo násilník, je dobré ho dítěti dopřát. Pokud jste v rozchodu a v těžkém konfliktu, tak z toho dítěte si děláte jenom prostředek pro vyřizování účtů a na to bacha. Měli byste se zklidnit oba dva.

• načítám...
42910
25.12.23 10:12
@VP44 píše:
V diskuzích padají různé osobní zkušenosti s tím, že otec je psychopat a jak se mu postavit, když ani lidi v oboru psychologie nepomáhají a řeší se chudák dítě, které musí trpět nepříjemné návštěvy otce. Máte někdo zkušenosti s tím, co by třeba mohlo zabrat, když je vidět, že otec o dítě neměl nikdy zájem, až do té doby, co od něj žena odešla a až po té se o dítě začal nesmírně zajímat a je vidět, že je to hlavně z důvodu, aby matku utrápil a zřejmě si ji k sobě opět přitáhl (aby mu dělala služku). Krátké stručné odpovědi případně ignorování nezabírají. Mohlo by třeba do budoucna pomoct, kdyby se matka přestěhovala hodně daleko a našla si třeba jiného muže? Máte s tím nějaké zkušenosti? Dokázalo by to toho nenasytného psychopata, který akorát zneužívá dítě odradit nebo alespoň zmírnit?

No, moc ti to nevěřím. Výběr otce by měl být natolik uvážený, aby psychopat sítem neprošel. Ale protože žijeme ve světě, kde ne vše je ideální, budiž. Jen mi to přijde, a asi nejsem jediná, že se mu snažíš mstít přes dítě, ale jaksi si neuvědomuješ, že i „špatný“ otec má rodičovská práva a na to jsi měla myslet dřív.

• načítám...
22081
25.12.23 10:16
@VP44 píše:
A další věc co jsem zapomněla zmínit je to, že v tom hrajou zřejmě i roli jeho rodiče, kterými je naváděný.

No to víš, že jo :mrgreen:

Házíš planými řečičkami a působíš opravdu hooodně nedůvěryhodně - budeš to muset zkusit nějak jinak :mrgreen:

• načítám...
34285
25.12.23 10:21
@VP44 píše:
V diskuzích padají různé osobní zkušenosti s tím, že otec je psychopat a jak se mu postavit, když ani lidi v oboru psychologie nepomáhají a řeší se chudák dítě, které musí trpět nepříjemné návštěvy otce. Máte někdo zkušenosti s tím, co by třeba mohlo zabrat, když je vidět, že otec o dítě neměl nikdy zájem, až do té doby, co od něj žena odešla a až po té se o dítě začal nesmírně zajímat a je vidět, že je to hlavně z důvodu, aby matku utrápil a zřejmě si ji k sobě opět přitáhl (aby mu dělala služku).Krátké stručné odpovědi případně ignorování nezabírají. Mohlo by třeba do budoucna pomoct, kdyby se matka přestěhovala hodně daleko a našla si třeba jiného muže? Máte s tím nějaké zkušenosti? Dokázalo by to toho nenasytného psychopata, který akorát zneužívá dítě odradit nebo alespoň zmírnit?

Tak se s ním nevybavuj a šmitec. On dítěti nějak ubližuje? Odstěhovat se můžeš, najít si někoho jiného taky, ale když nebude otec souhlasit, tak máš s tím stěhováním hodně daleko smůlu :nevim:

• načítám...
34322
25.12.23 10:54

Nejvic by zabralo, kdyby ho sbalila nejaka semetrika, co rekne „zadny deti“.

Ale fakt je rozdil, jestli si jenom z niceho nic bere dite nebo opravdu vsem zucastnenym ublizuje.

• načítám...
bobinablbina
25.12.23 11:10
@VP44 píše:
V diskuzích padají různé osobní zkušenosti s tím, že otec je psychopat a jak se mu postavit, když ani lidi v oboru psychologie nepomáhají a řeší se chudák dítě, které musí trpět nepříjemné návštěvy otce. Máte někdo zkušenosti s tím, co by třeba mohlo zabrat, když je vidět, že otec o dítě neměl nikdy zájem, až do té doby, co od něj žena odešla a až po té se o dítě začal nesmírně zajímat a je vidět, že je to hlavně z důvodu, aby matku utrápil a zřejmě si ji k sobě opět přitáhl (aby mu dělala služku). Krátké stručné odpovědi případně ignorování nezabírají. Mohlo by třeba do budoucna pomoct, kdyby se matka přestěhovala hodně daleko a našla si třeba jiného muže? Máte s tím nějaké zkušenosti? Dokázalo by to toho nenasytného psychopata, který akorát zneužívá dítě odradit nebo alespoň zmírnit?

Těžko říct, neznáme jeho povahu do detailu..ale všeobecně..u takových lidí nikdy nevíš, co je napadne :zed:

• Upravit
VP44
25.12.23 12:11
@Tala20 píše:
Toto vidění světa je mimo hranice normality. Paranoidní bludy?
Tipuju u Tebe hysterii, nebo toto píšeš v opilosti, nebo se rozjíždí duševní choroba. Vyhledej odbornou pomoc. Máš někoho blízkého, kdo Ti může být oporou?
Příspěvek upraven 25.12.23 v 09:27

Vaše poslední odpověď mi přijde nejvíce směšná. Nejsem matka jsem přihlížející osoba, která vidí situaci z více úhlu a snaží se zjistit, co by mohlo pomoci. Kdybych byla v roli matky, Vaše odpověď by mě v její situaci mohla rozhodit a spíše mi ublížit, než pomoci a to na této webové stránce vážně člověk nehledá. Takže Vás prosím o smazání komentáře, než si to přečte některá další nešťastná maminka, kterou zlákal psychopat, který se projevil až v situaci, kdy začne být nová maminka zranitelná. Předem děkuji.

• Upravit
2902
25.12.23 12:16
@BohunkaP píše:
No to víš, že jo :mrgreen:Házíš planými řečičkami a působíš opravdu hooodně nedůvěryhodně - budeš to muset zkusit nějak jinak :mrgreen:

No, já jsem něco podobného viděla v mém okolí. A můžu ti říct, že jsem ty lidí znala a viděla jim, jak se říká, až do kuchyně, takže vím, že svého synáčka ještě ve 35 letech měli za dítě, pro které není nic dost dobré, partnerku nevyjímaje. Svatbu obrečeli, ale rozhodně ne štěstím a pomlouvali ji kudy chodili, i u cizích lidí. Do kluka vrtali tak dlouho, až se rozvedl. A maminka byla spokojená, že ho má zpátky doma. Takže i když se to může zdát přehnané, tak i takové případy se stávají. Tolik k těm rodičům. A jasně, psychopat, jako takový, s diagnózou, to určitě nebude, ale rapl to může být dost dobrý v každém směru. Anebo to taky může být, samozřejmě, všechno jinak, ale to ostatně může být kterýkoliv příspěvek tady.

• načítám...
VP44
25.12.23 12:18
@Lucie_Sx píše:
Nejvic by zabralo, kdyby ho sbalila nejaka semetrika, co rekne „zadny deti“.Ale fakt je rozdil, jestli si jenom z niceho nic bere dite nebo opravdu vsem zucastnenym ublizuje.

Ubližuje. Ne jenom matce. Matka se snaží starat o zdraví dítě ve všech směrech. U otce je vidět soutezivost. Mít dítě v určitý čas narizeny soudem OK, ale vrátit ho se zmrzlymi prsty, bolavym břichem, atd. Těch věcí bylo. Člověk který to nezažije, neví o čem mluvím.

• Upravit
22081
25.12.23 12:19

@Buba mara, podívej, já naprosto nepochybuji o tom, že se může stát ledacos.

Ale tady se autorka evidentně inspirovala nebo přiživuje na příběhu Báry a Bertíka – celý příběh má podobný skrytý podtext a osobně si myslím, že buď trollí (Vánoce jsou taková okurková sezóna) nebo chce prostě jen rozdmýchat vášně.

• načítám...
VP44
25.12.23 12:26
@Veveří píše:
Jak jsi přišla na to, že je psychopat? Že chce být se svým dítětem? Hlavně se prosím tě nevytas ještě se sexuálním zneužíváním. Měla by ses v prvé řadě uklidnit, přestat jednat hystericky a hledat způsob, jak vy oba můžete být dobrými rodiči. Pokud otec není alkoholik, narkoman nebo násilník, je dobré ho dítěti dopřát. Pokud jste v rozchodu a v těžkém konfliktu, tak z toho dítěte si děláte jenom prostředek pro vyřizování účtů a na to bacha. Měli byste se zklidnit oba dva.

Váš komentář mi přijde směšný. Nemluvím o vlastním dítěti. Vidím to jen jako přihlížející osoba, která lituje dítě, které se muselo připlést do situace, kdy se otec projevil v situaci až po tom, kdy matka byla nejzranitelnější - po porodu. Vidím, co otec dělá a pokud si toto chování vyhledate na internetu, přesně sedí na psychopata. Sama vidim, jak se k dítěti choval a chová. Toto chování není „normální“. Pokud otci jde vážně o dítě, měl by matku podporovat ve zdraví dítěte a ne ho pro svoje potěšení a výhru držet co nejdéle v prostředí, které mu je proti srsti. Komentář, který jste napsala Vy, mě přijde bez rozmyšlení napsaný a je znát, že jste v podobné situaci nebyla a píšete jen to, co se Vám zdá správné.

• Upravit
VP44
25.12.23 12:29
@JenedaLinda píše:
Ne nepomohlo by, kdyby si matka někoho našla. S odstěhováním nemám zkušenosti, ale nový chlap na psychopata nezabere. Máme to v rodině, všude rozhlašuje hnusné věci o novém příteli, jezdí kolem a řve na něj nadávky, nabádá dítě proti němu a matce, která ho v jeho očích zradila.
Je mi opravdu líto všech dětí, kterým matka vybrala takového otce :(

Bohužel matka za to v některých případech nemůže. Tento muž se bohužel projevil až ve chvíli, kdy matka byla nejzranitelnejsi - po porodu. Některé maminky pochopí.

• Upravit
VP44
25.12.23 12:31
@Labužník mirabelka02 píše:
Nějak nerozumím, té jeho „diagnóze“, slovo psychopat není diagnóza, to máš odkud? A co je myšleno tím „zneužíváním“…nějaké podezření, nebo snad něco horšího??? Nebo jen tvoje zášť vůči jemu?

Podezření? Ne, jen několika leté vidění faktů, které nejsou příjemné dítěti, ani matce ani jeho okolí.

• Upravit
5664
25.12.23 12:38
@VP44 píše:
Váš komentář mi přijde směšný. Nemluvím o vlastním dítěti. Vidím to jen jako přihlížející osoba, která lituje dítě, které se muselo připlést do situace, kdy se otec projevil v situaci až po tom, kdy matka byla nejzranitelnější - po porodu. Vidím, co otec dělá a pokud si toto chování vyhledate na internetu, přesně sedí na psychopata. Sama vidim, jak se k dítěti choval a chová. Toto chování není „normální“. Pokud otci jde vážně o dítě, měl by matku podporovat ve zdraví dítěte a ne ho pro svoje potěšení a výhru držet co nejdéle v prostředí, které mu je proti srsti. Komentář, který jste napsala Vy, mě přijde bez rozmyšlení napsaný a je znát, že jste v podobné situaci nebyla a píšete jen to, co se Vám zdá správné.

Dala jsi poměrně málo indicií, aby si člověk domyslel, že nejde o tebe. V tom případě, nemontuj se do toho a nechej si své diagnózy, nebo ti někdo nějakou taky přišije. Buď kamarádce nebo komu oporou a vrbou a víc neřeš.

• načítám...
VP44
25.12.23 12:44
@Labužník mirabelka02 píše:
Jinak nemůžeš mluvit za něho - že tě chce týrat…jak můžeš poznat, že má takové úmysly, to ti to řekl? A že začal zajímat „nesmírně“ o své dítě - no, však to je dobře ne?! Rodiče se mají zajímat o své děti.

Přihlížim na to jako člověk, který vidí všechny strany. Matku, otce i dítě. Nejsem matka o které mluvím.

Mají o své děti starost. To je samozřejmé. Ale otec, který své dítě přehlíží a ani ho nepozdravi, nehodlá si s ním hrát atd a najednou když se stane situace, kdy je rozvod, tak si začne poroučet, jak s ním chce trávit čas, přitom vlastně ani neví, co s ním má dělat při tom setkání…tak je až napadne vidět, že za tím není otcovská láska.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Poradna očního lékaře