Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cizinka1 já se asi pohybuju v okruhu přísných matek nebo nevím…
ale takový bordel jsem zažila jen u jedné…a tam to bylo matce dost jedno…
@cancerka píše:
jo taky v tom vidím logiku, že kdyby byli v tomto věku milí a poslušní, tak bychom ten odchod nesli mnohem hůřeten bordelismus to souhlasí, bohužel, doufám, že se to změní, už nevím, jak s tím bojovat
Starší dcera je už dospělá, má svoji domácnost a má uklizeno. Dost se směju, kdyz přijede k nám a říká té mladší, že má v pokoji bordel ![]()
@Monchichik píše:
@Cizinka1 já se asi pohybuju v okruhu přísných matek nebo nevím…ale takový bordel jsem zažila jen u jedné…a tam to bylo matce dost jedno…
Hele dcers si prosla depresi, ma soc. fobii, pro mnr tohle nejsou tak dulezite veci jako aby bylo dite v pohode.
@Cizinka1 píše:
U objeti by me obe vynesly v zubech
a kdy jsi to naposledy zkoušela? samozřejmě néééé na veřejnosti
@Monchichik píše:
@Lucy75 to mi řekni, co je nutí dělat takový bordel? proč? proč dávají misky od jídla nebo dokonce s jídlem do skříně? já tomu fakt nerozumím…to jim to nepřijde hnusný? mít plesnivý nádobí ve skříni? a brát si špinavý zmuchlaný oblečení z hromady na zemi?
Nevím, ale kdysi jsem četla, že obraz úklidu svého prostoru (pokojiku ditete) je obrazem jeho vnitřního nastavení. A když vezmu v úvahu, ze v pubertě je člověk uvnitř v chaosu, tak nejspíš má i tenchaos kolem sebe. Dokonce nějaký psycholog prohlásil (jméno si nepamatuji), ze chtít po pubertakovi udržet pokojik v uklizenem stavu je nereálné. Jo a časem se to prý má zlepšovat. ![]()
Takže já to beru tak, ze jednou týdne zavelim, ze co nebude v koupelně v kosi na prádlo, neperu a tudíž nabude čisté a také, ze stůl musí byt vidět, stejne jako zem. Vícekrát týdne na to nemám sílu a nervy.
@elen-ka Tak to jsem měla asi velký štěstí, že moje děti žádný chaos uvnitř neměly, protože tohle bych fakt nesnesla ani minutu
ale byly naučení to dělat odmala, takže to pak dělaly automaticky a ani nepřemýšlely nad tím, že by to třeba hodily na zem…pokud by nechávaly jídlo v pokoji, tak by tam už nesměly jíst vůbec…nebudu žít v chlívě…
nevím, proč by to mělo být nereálné..já teda zas tolik těch prasátek od kámošek vůbec neznám…vlastně jen jedno
já zase sílu a nervy mám, to jo ![]()
@Anonymní píše:
Jak přežít pubertu patnáctileté dcery a tím mít pohodu v rodině, v které manžel nic neřeší.
1. Modlit se
2. Chlastat
To 1. je výrazně levnější a není návykové, leč není tak účinné. 1 a 2 jde kdyžtak i kombinovat ![]()
@Monchichik píše:
@elen-ka Tak to jsem měla asi velký štěstí, že moje děti žádný chaos uvnitř neměly, protože tohle bych fakt nesnesla ani minutuale byly naučení to dělat odmala, takže to pak dělaly automaticky a ani nepřemýšlely nad tím, že by to třeba hodily na zem…pokud by nechávaly jídlo v pokoji, tak by tam už nesměly jíst vůbec…nebudu žít v chlívě…
nevím, proč by to mělo být nereálné..já teda zas tolik těch prasátek od kámošek vůbec neznám…vlastně jen jedno
![]()
já zase sílu a nervy mám, to jo
U nás jídlo v pokojikach ne, ale to obleceni je všude. To bych jinak byla v Bohnicich, kdybych to měla pořad řešit.
@elen-ka No já jsem přísná a klidně tu budu vřískat půl dne
ale uklizeno bude…takže než by mě poslouchali, raději uklízeli
ale jsem i schopná to dát do pytle a odnést do popelnice…a to věděli…ale tohle se fakt moc nedělo…na oblečení máme sluhy, tam je mi to jedno a věci na zemi prostě neexistujou…já to peru, žehlím a oni to hodí na zem? tak to fakt ne…
![]()
Jako matka 4 pubertaku mohu v klidu napsat, že je to hodně o samotném dítěti a ani ne tak o vřískajicí matce:) 3 mám za sebou 4.aktuálně jede
. Co dítě to jiná puberta.
@Kutil Tom píše:
1. Modlit se
2. ChlastatTo 1. je výrazně levnější a není návykové, leč není tak účinné. 1 a 2 jde kdyžtak i kombinovat :and
@Kutil Tom píše:
1. Modlit se
2. ChlastatTo 1. je výrazně levnější a není návykové, leč není tak účinné. 1 a 2 jde kdyžtak i kombinovat
Kamarádka (matka dvou pubertálních dcer) říká: “Radši budu alkoholik, než sedět za vraždu.” ![]()
Ne nebot ti druzi to maji podobne