Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lalaláček píše:
Anorexie to není, ale nějaká porucha jistě. Nic proti zdravé stravě a cvičení, ale syn to už přehání. Zkus si přečíst od Simony Monyové knihu Hra svalů…
Tak maminka si jistě může přečíst cokoliv, ale klukovi je 16… a má jiné informace od přítele, kterému asi bude věřit víc. Asi mu jde něco zakázat v době, kdy bere ty antibiotika, ale potom si zase bude dělat co chce… U takhle velkého kluka nejde už nic změnit a snad to má pod kontrolou.
To je stejné jako kdyby se rozhodl být třeba veganem.
@Netopirek píše:
Tak si to přečti pořádně. Bere antibiotika, má vysoké horečky, jí jen jídlo co si sám připraví. A protože dva dny necvičil, tak cítí jak kyneTo mi normální nepřijde. Normální člověk ví, že když má horečky musí ležet. Nebo tobě to přijde normální? To jako fakt?
sry, já jsem taky psal, že nesmí s antibiotiky cvičit a že má jíst, co mu maminka nechystá ![]()
Tak synův přítel se mu naopak snaží domluvit aby se trochu zklidnil, syn se ho prý snažil přemluvit aby ho včera odvezl do fitka a trošku se seštěkali, ale nakonec si syn od něj dal nějak říct…to protože mu jeho přítel řekl, a ať jde tedy na chodbu (manžel tam má posilovaciíí stroj) a zacvičí si. No, syn se sebraal a sebevědomě odešel, ale po patnácti minutách se táhl zpátky a jeho přítel se už jenom vítězně křenil.
Alespoň že syn dá na něj. Miloučký zrovna není, ale aspoň se spokojí s tím, že mi nahlásí kolik čeho do hrnce a bez řečí se nají. Taky mu klesla teplota. Je fakt, že je na cvičení dost závislý, ale on ani jeho přítel žádné steroidy neberou, jediné co jedí jsou proteiny (opravdu kvalitní- https://obchod.ronnie.cz/…ey-zero.html) a BCAA (https://obchod.ronnie.cz/…ey-zero.html), ani jedno z toho není pro jeho organismus nebezpečné, jak tady někdo psal.
@Tichošlápek píše:
Vzít k psychologovi, protože tohle není normální
vzít je k psychologovi oba, matka v tom syna podporuje a nevadí jí, stravování a přístup synáčka a jeho o dost staršího přítele, co si tak pamatuju z jiné diskuze.
@neumisa Proč bych mu měla zakazovat fitko a nutit mu např salámy, když vím že má svůj zaběhlý režim při kterém je mu dobře a je spokojený, v pohodě a šťastný a podle jeho lékařky má ukázkové krevní testy i ostatní aspekty? Prostě respektujeme jeho režim a jsme schopní mu hodně přizpůsobit plány všeho možného včetně lékařů, aby mu to s jeho plánem vycházelo. Nás to nijak neomezuje a on je spokojený.
@SisiYetti nemusíš mu nutit salám, ale posedlost postavou i v době nemoci je velký problém. Skutečně bys ho měla řešit s odborníkem a ne před tím zavírat oči
@SisiYetti Me by vazne zajimalo, proc jsi tuto diskuzi zakladala? syna vehementne branis, vse je v poradku, resit to nehodlas. Cesta do pekel, koukni na ty komentare tady-mimoradne se skoro vsechny shoduji.
@SisiYetti píše:Tak o co ti vlastně jde, když se vše vznáší na růžovém obláčku? Mě kdyby několik lidí upozornilo na to, že moje dítě má zřejmě nějaký problém, minimálně bych se zamyslela, jestli na tom něco není. Ale ty jsi vlastně spokojená, řešit nic nechceš, tak moc nechápu smysl této diskuze. Byla jsi upozorněna, že to vypadá na nějaký závažnější problém, rozhodla jsi se to ignorovat, tak následky v budoucnu můžeš přičíst jen a jen své pohodlnosti…ty jsi rodič, ty máš zodpovědnost, pokud je pro tebe tvoje pohodlí přednější, tak pak se v budoucnu, ale nebij v prsa, že jsi o žádných problémech u syna nevěděla…
@neumisa Proč bych mu měla zakazovat fitko a nutit mu např salámy, když vím že má svůj zaběhlý režim při kterém je mu dobře a je spokojený, v pohodě a šťastný a podle jeho lékařky má ukázkové krevní testy i ostatní aspekty? Prostě respektujeme jeho režim a jsme schopní mu hodně přizpůsobit plány všeho možného včetně lékařů, aby mu to s jeho plánem vycházelo. Nás to nijak neomezuje a on je spokojený.
Synův režim jsem řešit opravdu nechtěla tak jako to, že se vztekal jako malý kluk a už jsem nevěděla jak mu vysvětlit že cvičení s horečkou opravdu není ideální stejně jako to aby stál u plotny a vařil. Taky jsem chtěla vědět, jestli někdo neví co na takhle podrážděného kluka může platit.
@Marcam Na zprávu o případném obnovení vojny reagoval pozitivně, tudíž si nemyslím, že by se z toho potento. ![]()
@SisiYetti píše:
Synův režim jsem řešit opravdu nechtěla tak jako to, že se vztekal jako malý kluk a už jsem nevěděla jak mu vysvětlit že cvičení s horečkou opravdu není ideální stejně jako to aby stál u plotny a vařil. Taky jsem chtěla vědět, jestli někdo neví co na takhle podrážděného kluka může platit.
@Marcam Na zprávu o případném obnovení vojny reagoval pozitivně, tudíž si nemyslím, že by se z toho potento.
Jenomže všechno souvisí se vším. Podrážděný byl protože měl absťák.
Kdyby měl absťák z drog tak to řešíš, ne? Tak proč nechceš řešit absťák z cvičení?
Závislost jako závislost.
@SisiYetti a by mě zajímalo co by říkal na vojenskou stravu, tam má do toho co jí daleko. A tý soli co dávají do jídla ![]()
Promiň, ale Tvůj syn je naprostá kopie mojí neteře. Jen v chlapecké podobě. Neteř provádí úplně stejné věci, je také v pubertě, dokáže být velmi nepříjemná, co se týká narušení jídelníčku či pravidelného cvičení. A má velké problémy s příjmem potravy - konkrétně mentální anorexii. I chlapci trpí tímto problémem. Já bych se obrátila na psychiatra. Neteř s tím také bojuje už dlouho. Problém je v hlavě. Neteř teď má třeba docela dobrou váhu (i když měla období vychrtlosti), ale pořád je problém v hlavě, řeší neustále jen stravu a trpí strašným strachem, aby „nekynula“. Běhá venku i když padají trakaře a do fitka by šla snad i kdyby měla zdechnout (takhle již jednou zkolabovala při tělesné námaze naprostým vyčerpáním). Její stavy protivnosti otravují celou rodinu. Řešit, řešit, řešit, než bude pozdě.