Půjčka 50tis na 1rok?

202
28.8.15 08:19

Půjčka 50tis na 1rok?

Ahojte, nemáte někdo zkušenosti s půjčkou na 1r s tím, že by se to splatilo po 3 větších splátkách do 1roku? Máme si s manželem kupovat auto, máme našetřených 100tis, ale chci mít ještě 50tis rezervu, protože auto, které chceme se pohybuje mezi 100-150tis. Přemýšlela jsem nad kontokorentem, co myslíte? Nebo při obyč. úvěru splátky max.2tis měsíčně. Máte s něčím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
28.8.15 08:23

Chces si pujcit 50 000 na rok a splacet max 2 000 mesicne? Nejak mi to nevychazi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
28.8.15 08:27
@Moucharda píše:
Chces si pujcit 50 000 na rok a splacet max 2 000 mesicne? Nejak mi to nevychazi… ;)

nééé :lol: :lol: :lol: i když by to bylo hezké :lol:
Půjčka na 1rok buď se dvěmi-třemi většími splátkami (kontokorent), nebo u běžného úvěru s měsíční splátkou max 2tis ale po dobu asi cca přibližně 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
28.8.15 08:29

@MonaM1 Rozhodovat se musíš podle celkových nákladů, tj. kolik v důsledku přeplatíš. Kontokorent a úvěr na kreditku patří k nejdražším úvěrům, co banky poskytují. Doporučuju podívat se na normální bankovní úvěry. Pokud byste kupovali přes bazar, dejte si pozor na jejich nabídky financování, bývají dost drazí - slevu si nechají pořádně zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
28.8.15 08:32

Jednoduchá matematika, splátky po 2000,– jsou na 3 roky, kontokorent není na tohle vhodný. Tak mám 100litrů na auto, koupím auto za 100tisíc ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
28.8.15 08:36
@Pedro 00 píše:
@MonaM1 Rozhodovat se musíš podle celkových nákladů, tj. kolik v důsledku přeplatíš. Kontokorent a úvěr na kreditku patří k nejdražším úvěrům, co banky poskytují. Doporučuju podívat se na normální bankovní úvěry. Pokud byste kupovali přes bazar, dejte si pozor na jejich nabídky financování, bývají dost drazí - slevu si nechají pořádně zaplatit.

já právě s tou konokorent kartou nemám zkušenosti a koukala jsem na diskuze a taky o tom píší, že je to jedno z nejdražších…tak mě taky napadl ten běžný účet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
28.8.15 09:01

Tak my si na auto půjčili 400, se splatností čtyři roky. Ale od tatky. Nemáte někoho v rodině, kdo by byl ochotný vám na rok půjčit? Ta částka není velká a měli byste to bez úroků. Nám teda bohatě stačí super obří hypotéka, ty bankovní ústavy jsou vydridusi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
28.8.15 09:05

Kontokorent, kreditku fakt nebrat. Je to výhodné pouze v případě, že to vrátíš do měsíce celé zpět. Takhle jsme jednou nutně potřebovali větší hotovost a takhle využili. Kreditky jsou zlo, moc lidí kvůli tomu upadá do dluhove pasti, vidím to v práci dnes a denně. Sjednejte si klasický úvěr s možností kdykoli bez sankcí doplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
28.8.15 09:15

Já bych to umořila co nejdříve, jenže kontokorent musíš splatit jednou za půl roku, alespoň třeba u čsob to je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.8.15 10:20

@MonaM1
Nedávno měla třeba Raiffeisenbank akci, že pokud splatíte (asi do půl roku, roku) celou částku, tak to máte bez úroku.. Zkuste se mrknout po různých bankách, jestli něco takového nenabízí (předčasné splacení a tak). Jinak bych se to taky pokusila zajistit půjčkou např. v rodině. My si brali půjčku 110 tis. od zaměstnavatele - vyjde nám to lépe a kdykoli můžeme doplatit celou částku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.8.15 11:25
@MonaM1 píše:
Ahojte, nemáte někdo zkušenosti s půjčkou na 1r s tím, že by se to splatilo po 3 větších splátkách do 1roku? Máme si s manželem kupovat auto, máme našetřených 100tis, ale chci mít ještě 50tis rezervu, protože auto, které chceme se pohybuje mezi 100-150tis. Přemýšlela jsem nad kontokorentem, co myslíte? Nebo při obyč. úvěru splátky max.2tis měsíčně. Máte s něčím zkušenosti?

s bankou. normálně lze splátky rozložit na 12 měsíců. když máte rezervu, nebude splátka 5t is problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
30.4.22 08:57

@terka_novicka prestan uz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5494
30.4.22 08:57
@terka_novicka píše:
Těch rad je tady spousta. Já přidám ještě jednu trošku do mlýna. Nám se hodně líbila půjčka ihned od LICHVÁŘŮ. Je to nebankovní společnost, takže všechno jde rychle a bez zbytečné byrokracie. Navíc ty podmínky jsou hodně férové a stejně tak jednání. Samozřejmě platit musíte, bez toho to nejde. Ale dá se to zvládnout i když je nějaká větší nouze. Tak snad jsem trochu pomohla při rozhodování :)

Ty jedeš, takový hodný nováček…
@admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel