Půjčka na mateřské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.7.14 23:45

@Virginia protože hned jak o práci přišel, dostal nabídku práce v cizině, jezdil by domu na víkendy. Kývl na to, takže nic nesháněl, úspory jsme měli. Jenže měl odjet začátkem dubna, ale nakonec to odložili o měsíc a v květnu se dozvěděl, že práce tam bude až v říjnu. Od května hledá, chodí na brigády, mel nastoupit do větší fabriky na výrobu autodílů, ale při vstupní prohlídce mu zjistily špatný barvocit, takže ho nakonec nepřijali.

• Citovat
  • Upravit
31672
28.7.14 00:22
@Anonymní píše:
@Virginia protože hned jak o práci přišel, dostal nabídku práce v cizině, jezdil by domu na víkendy. Kývl na to, takže nic nesháněl, úspory jsme měli. Jenže měl odjet začátkem dubna, ale nakonec to odložili o měsíc a v květnu se dozvěděl, že práce tam bude až v říjnu. Od května hledá, chodí na brigády, mel nastoupit do větší fabriky na výrobu autodílů, ale při vstupní prohlídce mu zjistily špatný barvocit, takže ho nakonec nepřijali.

no tak to bych se teda vůbec nespoléhala, že v říjnu odjede :?
jak už tu psali ostatní, zkusit si v bance domluvit odložení nebo úpravu splátek, a hlavně si urychleně najít práci, jeden z vás. aby teď bylo na jídlo, tak prodat třeba ten foťák, to mi přijde z uvedeného nejmíň potřebný, a na základní jídlo i těch pár set stačit bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
28.7.14 01:42

Pokud to chlapovi na podzim s prací neklapne, asi bude nutné prodat byt, předpokládám, že v těch 5000 mimo hypotéku bude i fond oprav, takže náklady na bydlení máte vysoké.

Ještě mě, zakladatelko, napadlo: Máte požádáno o rodičovskou dovolenou do 3 let věku dítěte? Nemohla byste se vrátit dříve? Jestli máte za týden 5000, může být doma na rodičovské manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.7.14 06:42

Nevim, jestli jsem to dobre pochopila, ale pokud potrebujete penize ted do toho 10.8. nez vam nejake prijdou, tak zkuste pujcku u Providentu, kdyz penize vratite do 14 dnu, tak vratite jen to, co jste si pujcili, nic navic, ale opravdu se ta lhuta musi dodrzet. A taky zalezi, kolik potrebujete pujcit, protoze s vasim prijmem to zadna velka castka nebude. Kdyz tak piste na SZ, jestli budete mit dotazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
28.7.14 06:50

No provident v žádném případě, to je cesta do pekla, nemáte nějaké karty? Kontokorent by Vám nedali? Nemyslím kreditky.
Okamžitě jít na sociálku pro dávky, jaké stydím se. Měla jsem tam praxi a vím kolik tam chodilo maminek, co nutně potřebovalo a hodně, hodně takových, co si to prostě umělo vyřvat. Vezměte s sebou všechny doklady co máte. Uvidíte, co Vám ta dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.7.14 06:57

@k.a.c.k.a.1 vsak pisu, ze v pripade, ze by to vratili do 14 dnu, jen aby preklenuli to obdobi nez jim prijdou penize. To co si pujci tak to same vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.7.14 07:01
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, prosím o anonym, hrozne se stydím, jak na tom jsme:-(teď jsme se dostali do situace, že nemám ani na jídlo pro malou, v peněžence asi 30korun:-(manžel přišel před půl rokem o práci, od té doby nemůže nic sehnat, žili jsme z úspor, chodí na brigády, já mám také brigádu, a mateřskou, ale jen hypotéka a poplatky za byt je skoro 12000:-/už nevím jak dál, peníze nám přijdou až 10.srpna. Je nějaká půjčka? Přemýšlím i ze prodám spotřebiče, kočárek atd, aby jsme měli aspoň na jídlo. Je mi hrozně:-(rodina nepomůže :-( přemýšlela jsem i nad sebevraždou:-(

Kdo si dneska koupí jetý spotřebič. :nevim:Nové jsou za pár korun. Abyste měli co do pusy, tak běžte dát krev, plazmu. A chlapa dokopat do jakékoli práce, brigády. Chlap má být v této situaci živitelem rodiny a ne sedět doma!!!Hypotéku jste si asi brali nadoraz, co? Rezervy k ní žádné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.7.14 07:04

Jinak na socialku samozrejme jit a vyridit si, co pujde, ale to je reseni na pozdeji, urednice jim penize na ruku neda, pokud nemaji ted na jidlo, tak nemuzou cekat, az jim vyridi davky. Samozrejme Provident neni zadna vyhra, pokud si nekdo regulerne pujcuje, strasne preplati, ale pokud opravdu potrebuji jen takhle na par dni a hned to vrati, tak to je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.7.14 07:56

Pro obnovitelku diskuse: jste z jižní Moravy? Jestli jo, práci manželovi můžu sehnat. Ale budou to jen pomocné práce - za 10 000 měsíčně.
V případě zájmu piš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.14 08:14

Kontokorent mě napadl taky. Ale máme účet u fio a tam se čekají 3týdny na schválení. Ale prý dává česká spořitelna k účtu, i když jsem na rodičáku. Tak jedině zkusit to? Odpoledne půjdu zkusit prodat ten foťák a DVD. Jinak už nevím. Manžel teď od srpna bude chodit pomáhat známému každý den. Takže si kolem 11tisíc vydělá. Jen téhle měsíc to je hrůza:-( potřebuju malé koupit sandálky:-(

• Citovat
  • Upravit
14210
28.7.14 08:23
@Anonymní píše:
Kontokorent mě napadl taky. Ale máme účet u fio a tam se čekají 3týdny na schválení. Ale prý dává česká spořitelna k účtu, i když jsem na rodičáku. Tak jedině zkusit to? Odpoledne půjdu zkusit prodat ten foťák a DVD. Jinak už nevím. Manžel teď od srpna bude chodit pomáhat známému každý den. Takže si kolem 11tisíc vydělá. Jen téhle měsíc to je hrůza:-( potřebuju malé koupit sandálky:-(

Sporka mi na rodicaku dala kontokorent 5 tisic, k rodicaku 7600. Daji jen tolik, co pokryje ta mesicni prichozi platba, aby se to tim vzdy zalepilo. Za jak dlouho to bylo aktivni, ale netusim, jelikoz ja ho stejne pak nikdy nevyuzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1007
28.7.14 08:23

Nezlobte se na me, ale me todle cele prijde dost zvlastni. Kdybych byla v takove situaci, tak mazu na socialku a pozjistuji na co mam narok, to by byl prvni krok, ne psat sem, ale budis. Zajdi si na socialku a res to. Kdyz tp budes resit, tak ti malou nevemou, ale ve chvili, kdy oni o nicem nebudou vedet a nekdo te nahlasi, tak je to jasny.
Pokud by jsi chtela mohu ti nabidnou, ze ti poslu nejake suroviny, co se daji poslat, ale penize bohuzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
28.7.14 08:31

Dvd prodáte tak za 200kč, protože nové stojí kolem 600 i níže. Ale pokud ho nepoužíváte, proč ne. Foťák záleží jaký máte, zastavárny vezmou za minimum, radeji dát inzerát na bazos, mimibazar apod.Tady na emimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
28.7.14 08:37

Já bych nahnala manžela, jak do zastavárny prodat věci, tak i na sociálku. Podle mě je tohle jeho obrovské selhání a to, že jste v takové situaci je především jeho chyba. Ty jsi na mateřské a ještě k tomu si přivyděláváš a on není schopný najít si za půl roku HPP. Nezlob se na mě, ale je to divný. A z brigády za 11.000,– které ani nemá jisté rodinu neuživí.. Můj otec byl něco podobného, taky měl takové několikaměsíční výpadky příjmů, skončilo to exekucemi, insolvencí, ztrátou bydlení a málem rozpadem rodiny..Já pocházím ze Severní Moravy, jeden z nejhorších regionů na práci a vím, že i tam si chlap práci do 2 měsíců najde..A to, že má v říjnu slíbeno zahraničí, které už dvakrát odložili bych vůbec nebrala vážně..Ty se nemáš za co stydět. Stydět se má on..

Příspěvek upraven 28.07.14 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.14 08:38

Na sociálku půjdu až se mi malá vzbudí. Foťák máme digitální..asi 3 roky ho máme a stal kolem 2tisíc. Je to značka samsung.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel