Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ještě musím dodat, že u homecreditu budu platit ještě cca 30 tisíc. Půjčka u Mbank, by šla z manželova účtu - jestli to má nějaký vliv
. Zakladatelka
Já tedy nevím jak je to u manželů, ale pokud žádají o půjčku 2 tak se vždycky ukáže v tom systému bank jaké půjčky má na sebe každý z nich a myslím si že v případě manželů to nebude jinak.
Já bych šla radeji s pravdou ven.. Říct mu v klidu co se stalo a proč zrovna jsi si tu půjčku brala.. Uvidíš, třeba Tě mile překvapí a pochopí to..
Co se týče půjček tak v tom se bohužel trošku orientuju protože jich mám několik
Za blbost se holt platí, tedy v mém případě ![]()
Jinak co se týče toho schálení či neschválění. V první řadě záleží na tom, zda jste čistí v registrech, to je první na co se dívají.
Pak také, zda máte dostatech tzv. volných finančních prostředků ke splácení.
Pokud oboje splňujete tak nějaká půjčka od Home Creditu si myslím že nebude hrát roli v tom, zda Vám půjčku dají či ne..
Tak to že máš půjčku u HC se určitě v bance ukáže. Pokud řádně splácíš, tak by to problém být neměl. Pokud si třeba někdy zaplatila se spožděním, tak to problém bude.
Já teda nechápu, jak se ti podařilo ututlat před manželem takovou sumu peněz
ale to už je jinam.
Možná taky bude záležet, jaká je Tvoje platební morálka u té první půjčky, jestli to splácíš řádně. Ale pokud máte z pohledu banky peněz dost, abyste utáhli obě, tak by problém být neměl, si myslím.
ano, problém to být může, bance se ukáže, že máte pohledávky jinde a pokud usoudí, že nemáte dostatečné pokrytí, může vám úvěr odmítnout
pokud řádně splácíš a nejsi v registru kvůli opožděnému placení, může to projít bez komentáře
lleennttiillkkaa píše:
Tak to že máš půjčku u HC se určitě v bance ukáže. Pokud řádně splácíš, tak by to problém být neměl. Pokud si třeba někdy zaplatila se spožděním, tak to problém bude.
Já teda nechápu, jak se ti podařilo ututlat před manželem takovou sumu penězale to už je jinam.
To mě taktéž zarazilo, jak v manželství utají takovou sumu + splátky
. Ale jinak- zakladatelko, je pravděpodobné, že z důvodu, že zatajíte splátku této půjčky manželovi půjčku zamítnou. Potom ti jen přeji, aby úřednice nebyla moc sdílná a neřekla mu důvod… ![]()
monikalysa píše:lleennttiillkkaa píše:To mě taktéž zarazilo, jak v manželství utají takovou sumu + splátky
Já teda nechápu, jak se ti podařilo ututlat před manželem takovou sumu penězale to už je jinam.
. Ale jinak- zakladatelko, je pravděpodobné, že z důvodu, že zatajíte splátku této půjčky manželovi půjčku zamítnou. Potom ti jen přeji, aby úřednice nebyla moc sdílná a neřekla mu důvod…
Vysvětlení je jednoduché. Půjčila jsem si 30 tisíc, šlo to do podnikání, do kterého se mi manžel neplete. Peněz vydělám dost, takže splátka 1600 měsíčně se dá ututlat celkem snadno
. Vím, že to byla blbost, ale vypadalo to jako dobrá příležitost na zviditelnění… No, to už je jedno. Půjčku jsem si vzala, doma zatajila a teď si jen vybrat rakev, protože manžel je na takové věci ras…
Ahoj, všechny tvé dluhy jsou zaznamenýny (Velký bratr tě vidí
) Můžeš si nechat i udělat výpis (www.cbcb.cz) Ne abys platila tisíce za Centrální registr dlužníků (www.cerd.cz), to jsou podvodníci.
Banky při schvalování půjčky berou v potaz veškeré příjmy a výdaje dané domácnosti (ty dluhy vidí prívě v tom CBCB), takže i ten tvůj dluh bys měla bance přiznat (což neznamená, že by vám kvůli němu půjčku nedali). Hele, jestli chceš zjistit, co ta Mbank vlastně všechno k půjčce chce, tak tam normálně zajdi s tím, že si chceš zřídit účet a pak si půjčit, měli by ti to vysvětlit a uvidíš.
Nezabije tě, ale pokud Vám to zkomplikuje půjčku novou, nebo přímo zamítne, tak asi bude hodně špatná nálada. Jinak pokud splásíš poctivě, bez nějakého omezení, je to v pohodě. Jen bude asi ukřivděnej, že jsi se mu o tom nezmínila.
pokud platis tak jak mas tak si myslim, ze problem nebude.
Pani v bance tusim nesmi rict duvod proc to zamitla, takze i kdyz vam to nedaji, ona nemuze rict ze je to proto ze mate dluh jinde…
Neboj dopadne to dobre
No banka to zjistit nemusí pokud si se u hc nedostala nikdy do prodlení. Jsou dva druhy registru jeden je bankovní (cbcb) a tam mají přístup jen banky a ukládá se tam jakákoli půjčka od BANKY. Další registry jsou i pro ostatní subjekty které poskytuji půjčky se zapsanim do takového registru musíš dat souhlas a zapisuje se do nich jen pokud nesplacis, takže pokud si splacela u hc bez zpoždění v zadnem registru nejsi. To je vše co vím
hele neblázni, přece tě manžel nezabije pro 30 táců.. kdyby sis pujčila pul mega neřeknu, ale 30 tisíc mi dneska přijde v poho suma, zvlášt, když si to splácíš sama.. neblázni… normálně mu to řekni a je to..
Anonymní píše:
Ahojky všichni, omlouvám se za anonym, ale nerada bych, aby manžel nahlížel dříve, než je to nutné. Před nějakou dobou jsem si bohužel brala půjčku u homecreditu - bez manželova vědomí (zabil by mě
) a ještě není splacená. Jenže, teď jsme se dostali do situace, kdy musíme vyplatit spoluvlastníka domu a jelikož nemáme celou částku, musíme si vzít půjčku. Účet má manžel u Mbank. Jelikož je to přes 200 tisíc korun, tak je potřeba i můj souhlas. Peněz na splácení máme dost, jenže já mám strach, že bude problém s mou „ututlanou“ půjčkou
![]()
![]()
. Je možné, že nám půjčku neschválí právě kvůli homecreditu? Až se manžel dozví, že něco splácím, tak mě zabije
![]()
![]()
(do této situace jsem se dostala kvůli nesprávné investici). Chjoooo
Pokud manželův příjem dosahuje na povolení hypotéky, tak se bát nemusíš, stačí příjem jednoho, není nutné dokládat příjmy obou.
Splácení tvé půjčky se ukáže tehdy, požaduje-li banka nemít záznam v registru dlužníků.
Shrnuto, velmi pravděpodobně se přijde na to, že tu půjčku máš, protože pokud mě pamět neklame, tak i solidní nebankovní půjčky požadují právě ten čistý registr dlužníků. ![]()
Ahojky všichni, omlouvám se za anonym, ale nerada bych, aby manžel nahlížel dříve, než je to nutné
. Před nějakou dobou jsem si bohužel brala půjčku u homecreditu - bez manželova vědomí (zabil by mě
) a ještě není splacená. Jenže, teď jsme se dostali do situace, kdy musíme vyplatit spoluvlastníka domu a jelikož nemáme celou částku, musíme si vzít půjčku. Účet má manžel u Mbank. Jelikož je to přes 200 tisíc korun, tak je potřeba i můj souhlas. Peněz na splácení máme dost, jenže já mám strach, že bude problém s mou „ututlanou“ půjčkou
. Je možné, že nám půjčku neschválí právě kvůli homecreditu? Až se manžel dozví, že něco splácím, tak mě zabije
(do této situace jsem se dostala kvůli nesprávné investici). Chjoooo