Půjčka u Providentu pro OZ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
21.9.18 17:40
@Ivulabambula píše:
Ano to me napadlo ze to takhle muze skoncit ale az o neco pozdeji. No zatim se to resi s policii takhle to udelala 10lidem. Takze nejsem jedina. Je to hromadna zaloba na tu dotycnou

Trestný čin úvěrového podvodu jste spáchali společně a poškozenému (firmě Provident) ručíte za škodu „rukou společnou a nerozdílnou“, jak se v takových případech říká.

Pachatelé, kteří spolupracovali na spáchání trestného činu, poškozenému ručí za škodu společně a nerozdílně.

Což znamená, že poškozený může celou škodu vymáhat po kterémkoliv z nich, v praxi ji vymáhá po tom, o kom si myslí, že ji snadněji vymůže (např. proto, že má majetek, příjmy,…)

Ty jsi se podílela na jednotlivém podvodu, ne na všech, takže poškozená (Provident) může škodu z toho konkrétního podvodu vymáhat po tobě, nebo po ní, jak uzná za vhodné.

A jak se poté vyrovnáte mezi sebou, to je už vaše věc. Například až zaplatíš celou škodu z podvodu, na kterém ses podílela (usoudí-li Provident, že na tobě ji vymůže snadněji), můžeš tu škodu nebo její část vymáhat po spolupachatelce.

Co se týče hromadné žaloby: https://www.epravo.cz/…u-95906.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 17:44
@eumedon píše:
Co si nemůžeš přečíst, to nepodepisuj. Ber to tak, že sis zaplatila kurs obezřetnosti.

Hooodne drahy kurz ale hodne uzitecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
21.9.18 17:51

@Ivulabambula tě k tomu společnému a nerozdílnému ručení za škodu spolupachateli: Tady máš podrobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.18 18:06

@Ivulabambula no mám velmi podobnou historku (naštěstí v tom nefiguruji, ale mám velmi podrobné informace). Moje bývalá spolužačka udělala něco podobného, ale ještě topila splátky/části splátek svým klientům a neodevzdávala je. Dělala to tak téměř rok, nyní na ni ta společnost podává TO. Je i spousta lidí, co si vzali půjčku na své jméno pro ni. Bohužel se nechala zavřít do blázince (zcela účelově). Věřím v to, že bude odsouzená a být já jí, tak už se těm lidem v životě nepodívám do očí a odstěhuji se na druhou stranu republiky. Anonym ponechat nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
21.9.18 18:08
@Anonymní píše:
@Ivulabambula no mám velmi podobnou historku (naštěstí v tom nefiguruji, ale mám velmi podrobné informace). Moje bývalá spolužačka udělala něco podobného, ale ještě topila splátky/části splátek svým klientům a neodevzdávala je. Dělala to tak téměř rok, nyní na ni ta společnost podává TO. Je i spousta lidí, co si vzali půjčku na své jméno pro ni. Bohužel se nechala zavřít do blázince (zcela účelově). Věřím v to, že bude odsouzená a být já jí, tak už se těm lidem v životě nepodívám do očí a odstěhuji se na druhou stranu republiky. Anonym ponechat nebo smazat.

Ja mam strach ze jak ji uvidim tak nebudu mit potahovacky jen s uverovym podvodem ale i napadenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 18:14

Jen ted premyslim co ti ostatni co ji taky pomohly a upsali se pro ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!