Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky,
potřebuji se s Vámi poradit.. Jsem na začátku 4.tého měsíce těhotenství a potřebuju si vzít půjčku na 640000.. Vlastně si přítel měl vzít 50000 (bylo to snažsí kvůli dokládání dokladů atd.) a já si vzala těch 14000.. Bohužel přítel je OSVČ a jemu tu půjčku neschválili, tak si to chci vzít celé na sebe. Mě to schválili, peníze mám na účtě (těch 14000) jenže teď si budu muset půjčit těch zbývajících 50000 a to už není 14000 že ano.. Předschválili mi půjčky až na 300000 tak si myslím, že mi to dají v pohodě, ale jak to je když nastoupím na mateřskou? Budou to vědit a řeší to potom nějak? Nebo jde o to tu půjčku získat a pak jen řádně splácet?? Že půjčku nebudem splácet se nebojím, peněz vyděláváme dost jenom nemáme v tý hotovosti 640000 kterých do pátku potřebujem… Plánujem to na 4 roky, aby to zas nebyl moc velký výdaj, když pak budu mít poloviční příjem, ale i tak se budeme mít všichni dobře… Moc děkuju
@Kessynkaa Resit to pak na RD nebudou, ale zvaz, ze pujcka bude psana na tebe a budes ji muset splacet i pri ev. rozchodu atd.
Podle mě banka vychází z aktuálních informací a také záleží, co chtějí za údaj v potvrzení. Pokud ale ještě normálně pracuješ a budete splácet půjčku v pohodě, tak v tom nevidím problém.
Jen bych to ošetřila nějak s přítelem, aby sis nevzala půjčku, on pak od ní dal ruce pryč a Ty jsi zůstala bez prostředků a s půjčkou na krku.
Příspěvek upraven 28.07.14 v 15:09
@Chocoloco píše:
@Kessynkaa Resit to pak na RD nebudou, ale zvaz, ze pujcka bude psana na tebe a budes ji muset splacet i pri ev. rozchodu atd.
Ano ano, to všechno zvažuju, co všechno by se mohlo stát vím jaké jsou rizika a nebojím se, že by mě v tom přítel nechal… takový není, popřípadě si můžem spolu udělat nějakou smlouvu.. Vůbec se mu to sice nelíbí, že si to musím vzít celé já, ale já jsem rozhodnutá… už jsme to rozjeli tak z toho nechci ani couvat…
@Meha
Ano pořád pracuju a ještě budu do konce listopdu..Půjčku na 14000 mám schválenou a už na účtě a teď chci ještě žádat o ten zbytek o těch 50000 a mám předschváleno nějakých 300.000… Mě jde o to, jeslti jak budu na mateřský tak o tom budou vědět a budou to nějak řešit, protože přeci jen kdybych už teď byla na mateřský tak mi tu půjčku ani nedají… ![]()
@Kessynkaa Jasne, neber to prosim ode me nejak zle
, je to samozrejme pouze vase vec.Jen ze je tu pak spousta zoufalych temat, kdy matky splaceji dluhy z RP a to samozrejme nikoho nezajima.
Ale pokud ti schvali pujcku, na RD se pravidla nemeni.
@Chocoloco
Super děkuju
to jsem chtěla vědět.. No zatím vše klape jak má a pokud budu cítit že začíná být něco špatně, tak si to pojistím nějakou smlouvičkou, protože je fakt že stát se může cokoli a nechci dopadnout jak tady píšeš o těch zoufalých tematech
je to smutný no
mateřká prd a zaplať nájem, jídlo, potřeby pro děti a ještě nějaké dluhy…
@Kessynkaa Tak to je úplně v pohodě, pokud jdeš až v listopadu, to vůbec řešit nebudou.
Když si někdo vezme půjčku a třeba za dva měsíce dostane výpověď, tak to banka také neřeší, podmínky zůstávají stejné. Pro banku je důležité, že budete splácet řádně a včas.
Tohoto se bát nemusíš
.
@Meha
Moc děkuju
tak nakonec to dopadne dobře, horší by bylo kdybych už byla na mateřské
@Kessynkaa píše:
@Meha
Moc děkujutak nakonec to dopadne dobře, horší by bylo kdybych už byla na mateřské
To určitě, na MD by Ti půjčku nedali.
@Kessynkaa pokud budeš řádně splácet, takto problém není. Spíš bych si nebrala půjčku pro někoho, protože Ti zůstane
Ale pokud teď splňuješ podmínky, půjčku Ti dali, problém to není.
@Kessynkaa píše:Že takový není, to bych neříkala, dopadá to totiž často blbě..
Ano ano, to všechno zvažuju, co všechno by se mohlo stát vím jaké jsou rizika a nebojím se, že by mě v tom přítel nechal… takový není, popřípadě si můžem spolu udělat nějakou smlouvu.. Vůbec se mu to sice nelíbí, že si to musím vzít celé já, ale já jsem rozhodnutá… už jsme to rozjeli tak z toho nechci ani couvat…
A nevím jestli blbě vidím, ale v úvodním příspěvku máš s nulama docela hokej, 640.000,– a 64.000,– je dost rozdíl.
Buď to neříkej a dolož normálně potvrzení o příjmu, jinak když to řekneš, tak počítej s tím, že mateřská se do příjmů vůbec nezapočítává a z rodičáku jen část. A jestli to potřebuješ jen na sebe, tak bohužel. Takže pokud to není vidět, tak to neříkej. Po poskytnutí už to nikdo řešit nebude, ale musíte pravidelně platit, aby se v tom nezačli rýpat.