Půjčování výbavičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
28.4.16 22:53

Řekla bych jí na rovinu, že nepůjčíš, že si to schováváš třeba na druhé a nechceš to mít zničené…já bych teda nepůjčila, vůbec bych nepůjčila. Já jsem na oblečení pintlich, až na pár vyjímek mám po dvou klukách stále hezký věci vhodné k prodeji. Ani já od nikoho nic půjčovat nechci, když už, tak koupím. Člověk nikdy neví, co s půjčeným provede a vracet zničený věci, to by mě musela hanba fackovat. A aby mi někdo vrátil poničený mou opečovávané oblečení, tak bych pěkně pěnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.4.16 22:54

To je vyčůranost. Řekla bych že si ty věcičky schovávám na další mimi a nebo že je rovnou prodávám na bazárku. Jako nejlepší by bylo poslat jí na tvrdo do oněch míst, ale tak to by bylo zbytečný zlo v rodině a sama vím jak to chodí - za špatnou bys byla ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
28.4.16 22:58

Nepujcila bych. Rekla bych, ze si to setrim pro druhe :jazyk: Švagrova je teda vych.cana jak díra do snehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
28.4.16 23:01

@Adinka_2012 Tak dopadla kamarádka - půjčila své velmi dobré kamarádce výbavičku, samé značkové dražší oblečení, vše kupované nové. Ona ji vrátila většinu zničenou, flekatou a sepranou. Kamarádka nechápala, jak vůbec jde miminkovské oblečení tak zničit, když po jejím dítěti bylo stále jak nové, no obrečela to. Jsem na oblečení stejný pinktlich jako ty, takže já bych to taky nepřežila.
Má odpověď by byla, jak už zaznělo - Šetřím si to pro druhé dítě, vše jsem kupovala, stálo mě to dost peněz a nechci aby mé druhé potom chodilo v opraném. Říct, že jsem to slíbila kamarádce moc nedoporučuji, by ses mohla dozvědět, že dáváš přednost nějaké kamarádce před rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
28.4.16 23:09

Toto téma je mi cizí. Protože u vás se půjčuje a u nás bylo rovnou dej. Na synka nám nikdo nic nedal, ale, když si někdo přišel říct o něco pro své děti, nikdy jsem neměla srdce říct ne. Ovšem tvoje švagrová s bratrem jsou pěkně vyčůraní a to by se mi taky moc nelíbilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.4.16 00:10
@Adrasteia píše: Řekla bych jí, ať s tí nepočítá, že si chceš půjčovat věci jen se svou rodinou. Třeba se chytí za nos. :mrgreen: Takové vyčurané typy lidí fakt miluju. :zed:

Presne tak. Zcela jasne. Nechces svoje veci pujcovat. konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
29.4.16 07:06

@Adrasteia přesně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.16 07:23

Taky jsem to tak mela. Me nechtel nikdo pujcit, navic moje mamka jeste po brachovi (ted 10 let) pujcila kdysi fusak a par kombinezek nekomu z rodiny, kdyz jsem to chtela vratit ted pro maleho, byl to problem, porad nemohli najit apod. Nakonec se mi veci vratily v hroznem stavu. A dostala jsem krabici krasnych veci od uplne cizi pani… Takze tak, rodina vycurana, cizi pujci.. Taky se me ted ptala z rodiny, cekaji take chlapecka. Rekla jsem ze ne, ze jsem si take musela vse poridit sama a ze si to nechavam pro druhe… Je to na tobe, ty veci staly spoustu penez, nenech se do toho ukecat :andel: Ja budu mit veci radsi nevyuzite v krabici na pude, nez aby se mi vratily v takovem stavu jako predtim.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
29.4.16 07:29
@Anonymní píše:
Maminky, poraďte mi. Píšu jako anonym, aby mě tu někdo nepoznal. Nevím, co dělat. Moje švagrová s bratrem mají 2 děti - chlapečka a holčičku, já mám zatím jen holčičku. Prvně se jim narodil chlapeček, mě holčička a teď mají taky holčičku. Mě na miminko (nevěděla jsem, co to bude) nic nepůjčili a švagrová mi dala najevo (sama od sebe), ať s ničím nepočítám, že si chce půjčovat věci jen se svou rodinou. Řekla jsem si fajn, vím na čem jsem i do budoucna. Jenže teď se jim narodila zmíněná holčička a moje věci (oblečení) se jim začínají hodit a začínají se ptát, na to či ono a já nevím, jak se zachovat. Švagrová má spoustu věcí na kluka i holku po své sestře (i velké velikosti), mě nenabídla vůbec nic, všechno si musím kupovat a teď mám dilema jak se zachovat. Na jednu stranu nechci být jak oni, na stranu druhou nechci aby mě takhle využívali (najednou jsem jim dobrá). Co byste udělali vy?

Rekla bych ji, ze mne mrzelo, ze nam nic nepujcili oni, kdyz tvrdila, ze si chce pujcovat veci jen se svou rodinou. Tak at se toho nadele drzi, nebyli jsme rodina po jejich prvnim diteti, proc bychom meli byt rodina po nasem prvnim diteti.

A nepujcila bych nic. Zadne vymluvy na kamaradky, proste cistou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaniee
29.4.16 07:55

@Adrasteia Presne tohle bych rekla! :mrgreen: :mrgreen: At vidi, jake to je ;)

• Citovat
  • Upravit
24162
29.4.16 08:13

Zakladatelko, udělej to jak chceš ty a ještě to projistotu prober s partnerem/manželem. Ale nenech se dotlačit k tomu co nechceš. Já jsem už z toho mít v rodině klid vyléčená, takže já bych švagrové řekla, že ne, že jsem si vše koupila a nepůjčím, schovávám si to pro druhé (pokud bych druhé plánovala), nebo že jsem to dám do své rodiny. Že ona si přece také nic nepůjčuje.

U nás bylo to dost podobné, na dcerku jsem hodně věcí koupila já, nyní dost nakupuje tchýně i přes naši nevoli a přání ať nekupuje tolik oblečení dětem. Pak to oblečení chce vrátit. Takže já vracím jen oblečení, které koupí ona, to co koupím já nebo moje rodina nevracím. Pokud se mi něco líbí od ní, tak také nevracím. Pokud chci něco nechat dětem na památku, nevracím i za cenu, že jsem ta špatná, nevychovaná apod. Dost mě z toho vyléčily hádky o hračky, které jsem prodala a oni automaticky počítali, že jim je dovezeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
29.4.16 13:08
@elen-ka píše:
Zakladatelko, udělej to jak chceš ty a ještě to projistotu prober s partnerem/manželem. Ale nenech se dotlačit k tomu co nechceš. Já jsem už z toho mít v rodině klid vyléčená, takže já bych švagrové řekla, že ne, že jsem si vše koupila a nepůjčím, schovávám si to pro druhé (pokud bych druhé plánovala), nebo že jsem to dám do své rodiny. Že ona si přece také nic nepůjčuje.U nás bylo to dost podobné, na dcerku jsem hodně věcí koupila já, nyní dost nakupuje tchýně i přes naši nevoli a přání ať nekupuje tolik oblečení dětem. Pak to oblečení chce vrátit. Takže já vracím jen oblečení, které koupí ona, to co koupím já nebo moje rodina nevracím. Pokud se mi něco líbí od ní, tak také nevracím. Pokud chci něco nechat dětem na památku, nevracím i za cenu, že jsem ta špatná, nevychovaná apod. Dost mě z toho vyléčily hádky o hračky, které jsem prodala a oni automaticky počítali, že jim je dovezeme.

Tak to je taky docela síla. Ale já jsem nikdy nepochopila, jak je možný, že to těm lidem není blbý? Že jim huba neupadne… :zed:
Zakladatelko, já bych to asi řekla na rovinu. Třeba: „Podívej se, ty jsi mi sama řekla, ať s ničím nepočítám, že mi nic nepůjčíš. A teď ti není blblé si půjčit ode mě, aniž bych ti něco nabídla? Nezlob se, ale zdá se mi to od tebe docela drzé.“ A byl by svatý klid. Kdyby do toho mluvil manžel, tak mu pěkně popiš, jak se švagrová zachovala a jsem si jistá, že to pochopí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
29.4.16 17:13

@ThinkPositively nám se nevrátily zavinovačky :zed: :zed: taky rodina. Byly to ty staré :zed:. Sama je teď mám půjčené když svoje nemám a mrzí mě to :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.16 19:11

Všem vám moc děkuju za příspěvky :hug:! Otevřely jste mi oči a máte pravdu - je to od nich pěkná vyčůranost. Vnitřně cítím, že jim nic půjčovat nechci. Všechno jsem si musela kupovat a shánět sama a další miminko plánujeme. Spíš jsem si říkala, že když jim něco půjčím, tak jim ukážu, že nejsem jako oni, ale bojím se toho, že by to neocenili a jen toho zneužívali :(.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.16 19:13

Díky, díky, díky :*!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení