Půjčování výbavičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
7.1.19 16:27

Ne nevyužila. Bála bych se poškození, skvrn… raději zničím své za pár korun a vyhodím. Ne pak vysvětlovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
7.1.19 17:21

Mě půjčuje kamarádka, sama kupuje nové. Zatím jsem vracela v perfektním stavu, ale kdybych to zničila, tak počítám s tím, že jí to nahradím. Co koupím já, tak zas půjčuju jinym, al jenom těm, kde vím, že pro ně oblečení není jenom kus hadru, co s musí bezpodmínečně znicit. Jasny, děcko to může upatlatba kdyby se to náhodou zničilo tak neřeším, ale znám i takové, co nepoužívají ani bryndak a těm teda fakt ne. Taky radši bazar než půjčovat od cizích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
7.1.19 17:24

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
7.1.19 18:01
@hospodki píše:
Mě půjčuje kamarádka, sama kupuje nové. Zatím jsem vracela v perfektním stavu, ale kdybych to zničila, tak počítám s tím, že jí to nahradím. Co koupím já, tak zas půjčuju jinym, al jenom těm, kde vím, že pro ně oblečení není jenom kus hadru, co s musí bezpodmínečně znicit. Jasny, děcko to může upatlatba kdyby se to náhodou zničilo tak neřeším, ale znám i takové, co nepoužívají ani bryndak a těm teda fakt ne. Taky radši bazar než půjčovat od cizích.

a právě proto bych si nikdy nic nepůjčila, upřímně naše dítě by muselo nosit bryndák až do dospělosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
7.1.19 18:10
@ka2ka píše:
a právě proto bych si nikdy nic nepůjčila, upřímně naše dítě by muselo nosit bryndák až do dospělosti :mrgreen:

Zas je rozdíl, když sebou řízne a udělá díru na koleni, to fakt neřeším. Ale pokud posílám děcko hrát si do kupy smolného dřeva v novém půjčeném obleceni… Nejsem úzkostlivá na každý kousek, děti nejsou sterilní, ale je to jako u dospělých. Když má někdo každý měsíc nový telefon protože ho rozbil nebo mu ho někdo ukradl, tak mu rozhodně nebudu půjčovat svůj. Některé děti jsou už od přírody prasata a někdo je holt opatrný, já mám radši ty opatrné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.1.19 18:13
@bloesty píše:
Ahoj holky, vyuzily byste sluzbu, ktera by zprostredkovavala kratkodobe i dlouhodobe pujcovani veci mezi maminkami? Proc ano a proc ne? Ja na tehle bazi funguju s kamradkama prakticky od narozeni prcka a prijde mi to prakticke :) .

Půjčila bych si vaničku, hrazdičku nebo třeba zimní fusak. Ale bodýčka a dupačky ne. Hodně věcí jsem měla z druhé ruky od kamarádky v top stavu. Některé šly ještě dál dalšímu miminkum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.1.19 18:42
@hospodki píše:

Přesně kvůli takovému typu zápůjčky od nikoho nic nechci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
7.1.19 21:02

@terien proč :roll: ? Že nezlikviduju vše ostatnim a to samé očekávám od ostatních? Holt mám i kamarády co jsou schopni krájet nožem klidně na kameni a pak špinavý svycarak zavřít. Těm bych rovnou dala to co nechci a nemusí to ani vracet, ale rozhodně ne bundu za litr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.1.19 21:12
@hospodki píše:
@terien proč :roll: ? Že nezlikviduju vše ostatnim a to samé očekávám od ostatních? Holt mám i kamarády co jsou schopni krájet nožem klidně na kameni a pak špinavý svycarak zavřít. Těm bych rovnou dala to co nechci a nemusí to ani vracet, ale rozhodně ne bundu za litr…

No právě proto, že nehodlám nikomu vysvětlovat každý flek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
7.1.19 21:17

@bloesty ne, absolutne mě nebaví oblečení třídit a přemýšlet, co bylo od koho. Proto si již od nikoho nic nepůjčuji a neschovám ani po prvním dítěti pro druhé, vše letí pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
7.1.19 21:25

Půjčila jsem sestrenici choditko, lehatko, postylku, spoustu dalsich věcí.....s tim, ze když se to nerozbije, da potom mojí sestře,ktera zatim mimčo nečeká. Ale u oblečení me nenapadlo rikat, aby schovavala, všechno stojí pár korun, jasně to co se nesepere, nemá fleky pošle dál, ale chtít oblečení zpátky mi přijde divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
8.1.19 00:03

@rozmaryna1234 tak pár korun, podle toho co kupuješ. Je rozdíl Next a Lidl. Hlavně pak kvalitou, když pak ty větší velikosti nosí delší dobu. Lidl body je po pár vypranich dost vytahane, ale Lindex a Next, na tom to skoro nepoznáš a vypadá pořád dobře. Zas do toho investuju s tím, že něco vydrží i na druhé a je mi líto aby to zas dva roky ladem leželo v pytli. @terien Taky se mi pár věcí nevrátilo, protože holt mrkev je mrcha, ale vědu jsem z toho nedělala a rozhodně nechtěla náhradu. Počítám s tím, že něco zařve, ale holt jsou lidi co je jim vše jedno.a já mezi ně nepatřím, protože prachy netisknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
8.1.19 00:17

Ne. Půjčuju si jen s lidma, se kterýma si zcela věříme a neřešíme prkotiny (nebo naopak u drahých věcí jsme automaticky opatrní a ochotní případně nahradit). Ale daleko spíš jsem darovala/prodala a mně bylo darováno/prodáno, protože tam nemusím nic úzkostlivě řešit. A pokud nutně potřebuju na měsíc nošení bodýčko, co stojí tři stovky za kus (což obvykle nepotřebuju), radši ho koupím v sekáči za třicet korun a úzkostlivě neřeším, že ho nevrátím ve stejném top stavu, jako mi bylo půjčeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí