Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ne nevyužila. Bála bych se poškození, skvrn… raději zničím své za pár korun a vyhodím. Ne pak vysvětlovat…
Mě půjčuje kamarádka, sama kupuje nové. Zatím jsem vracela v perfektním stavu, ale kdybych to zničila, tak počítám s tím, že jí to nahradím. Co koupím já, tak zas půjčuju jinym, al jenom těm, kde vím, že pro ně oblečení není jenom kus hadru, co s musí bezpodmínečně znicit. Jasny, děcko to může upatlatba kdyby se to náhodou zničilo tak neřeším, ale znám i takové, co nepoužívají ani bryndak a těm teda fakt ne. Taky radši bazar než půjčovat od cizích.
@hospodki píše:
Mě půjčuje kamarádka, sama kupuje nové. Zatím jsem vracela v perfektním stavu, ale kdybych to zničila, tak počítám s tím, že jí to nahradím. Co koupím já, tak zas půjčuju jinym, al jenom těm, kde vím, že pro ně oblečení není jenom kus hadru, co s musí bezpodmínečně znicit. Jasny, děcko to může upatlatba kdyby se to náhodou zničilo tak neřeším, ale znám i takové, co nepoužívají ani bryndak a těm teda fakt ne. Taky radši bazar než půjčovat od cizích.
a právě proto bych si nikdy nic nepůjčila, upřímně naše dítě by muselo nosit bryndák až do dospělosti ![]()
@ka2ka píše:
a právě proto bych si nikdy nic nepůjčila, upřímně naše dítě by muselo nosit bryndák až do dospělosti
Zas je rozdíl, když sebou řízne a udělá díru na koleni, to fakt neřeším. Ale pokud posílám děcko hrát si do kupy smolného dřeva v novém půjčeném obleceni… Nejsem úzkostlivá na každý kousek, děti nejsou sterilní, ale je to jako u dospělých. Když má někdo každý měsíc nový telefon protože ho rozbil nebo mu ho někdo ukradl, tak mu rozhodně nebudu půjčovat svůj. Některé děti jsou už od přírody prasata a někdo je holt opatrný, já mám radši ty opatrné ![]()
@bloesty píše:
Ahoj holky, vyuzily byste sluzbu, ktera by zprostredkovavala kratkodobe i dlouhodobe pujcovani veci mezi maminkami? Proc ano a proc ne? Ja na tehle bazi funguju s kamradkama prakticky od narozeni prcka a prijde mi to prakticke.
Půjčila bych si vaničku, hrazdičku nebo třeba zimní fusak. Ale bodýčka a dupačky ne. Hodně věcí jsem měla z druhé ruky od kamarádky v top stavu. Některé šly ještě dál dalšímu miminkum
@hospodki píše:
Přesně kvůli takovému typu zápůjčky od nikoho nic nechci ![]()
@terien proč
? Že nezlikviduju vše ostatnim a to samé očekávám od ostatních? Holt mám i kamarády co jsou schopni krájet nožem klidně na kameni a pak špinavý svycarak zavřít. Těm bych rovnou dala to co nechci a nemusí to ani vracet, ale rozhodně ne bundu za litr…
@hospodki píše:
@terien proč? Že nezlikviduju vše ostatnim a to samé očekávám od ostatních? Holt mám i kamarády co jsou schopni krájet nožem klidně na kameni a pak špinavý svycarak zavřít. Těm bych rovnou dala to co nechci a nemusí to ani vracet, ale rozhodně ne bundu za litr…
No právě proto, že nehodlám nikomu vysvětlovat každý flek
@bloesty ne, absolutne mě nebaví oblečení třídit a přemýšlet, co bylo od koho. Proto si již od nikoho nic nepůjčuji a neschovám ani po prvním dítěti pro druhé, vše letí pryč.
Půjčila jsem sestrenici choditko, lehatko, postylku, spoustu dalsich věcí.....s tim, ze když se to nerozbije, da potom mojí sestře,ktera zatim mimčo nečeká. Ale u oblečení me nenapadlo rikat, aby schovavala, všechno stojí pár korun, jasně to co se nesepere, nemá fleky pošle dál, ale chtít oblečení zpátky mi přijde divný.
@rozmaryna1234 tak pár korun, podle toho co kupuješ. Je rozdíl Next a Lidl. Hlavně pak kvalitou, když pak ty větší velikosti nosí delší dobu. Lidl body je po pár vypranich dost vytahane, ale Lindex a Next, na tom to skoro nepoznáš a vypadá pořád dobře. Zas do toho investuju s tím, že něco vydrží i na druhé a je mi líto aby to zas dva roky ladem leželo v pytli. @terien Taky se mi pár věcí nevrátilo, protože holt mrkev je mrcha, ale vědu jsem z toho nedělala a rozhodně nechtěla náhradu. Počítám s tím, že něco zařve, ale holt jsou lidi co je jim vše jedno.a já mezi ně nepatřím, protože prachy netisknu
Ne. Půjčuju si jen s lidma, se kterýma si zcela věříme a neřešíme prkotiny (nebo naopak u drahých věcí jsme automaticky opatrní a ochotní případně nahradit). Ale daleko spíš jsem darovala/prodala a mně bylo darováno/prodáno, protože tam nemusím nic úzkostlivě řešit. A pokud nutně potřebuju na měsíc nošení bodýčko, co stojí tři stovky za kus (což obvykle nepotřebuju), radši ho koupím v sekáči za třicet korun a úzkostlivě neřeším, že ho nevrátím ve stejném top stavu, jako mi bylo půjčeno.