Půjčování výbavičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
13.3.18 19:23

Nejsi hamoun. Půjčila bych v případě, že chceš a jsi si jistá, že osoba, které půjčuješ je spolehlivá. Ale není to tvoje povinnost, dala jsi do věcí svoje finance a je jen na tobě, jak s věcmi naložíš.
Já, i když občas půjčuju, pokud někdo potřebuje, už si taky dám větší pozor, zrovna teď se mi to moc nevyplatilo. Před rokem a půl jsem půjčila nějaké těhotenské oblečení známé, která je taková velmi slušná, nějak jsem předpokládala, že bude spolehlivá. Rodila před rokem, další dítě zatím neplánuje. U nás se mezitím událo hodně velkých věcí - koupě bytu, rekonstrukce, stěhování, návrat do zaměstnání, nová školka pro děti no a nakonec třetí těhotenství nečekaně dřív, než bylo v plánu. Půjčovala jsem více lidem a s tou známou se nevídáme často, takže mi úplně vypadlo, že ty věci ode mě má půjčené. Že jsem těhotná ví od půlky prosince a vrátila mi je dnes, kdy začínám sedmý měsíc :zed:. Já je mezitím hledala po všech koutech jak blb.ec. No, je to částečně moje vina, že jsem na to zapomněla, ale jsem trochu naštvaná i na ni, mohla mi je vrátit dřív, když ví, že je má doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
7.1.19 13:54

Pujcovna/vymena obleceni

Ahoj holky, vyuzily byste sluzbu, ktera by zprostredkovavala kratkodobe i dlouhodobe pujcovani veci mezi maminkami? Proc ano a proc ne? Ja na tehle bazi funguju s kamradkama prakticky od narozeni prcka a prijde mi to prakticke :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
7.1.19 13:56

@bloesty ne nebudu řešit že mi někdo půjčil oblečení a je na něm o flek víc než bylo , oblečení stojí pár korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.1.19 14:03

Nevyužila. Nebudu pak řešit každý flíček nebo se dohadovat jestli jsem věc vrátila. To si to radši koupím v bazarku za pár korun. Jednou mi půjčila kamarádka pár oblečků, dostala jsem k nim přednášku že v každém případě vrátit (nevím co bych s nimi asi tak dělala) a hlavně bez újmy takže jsem věci uložila do tašky a absolutně nepoužité za 3 měsíce vrátila. Tahle zkušenost mi stačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.1.19 14:06

Ne, nevyužila bych to.Nemám ráda dohady o ničem,navíc věci na miminko se dají pořídit i levně, např. z druhé ruky, ale i mezi novými se dá sehnat levně.

• Citovat
  • Upravit
3115
7.1.19 14:08

@bloesty asi ne… Mezi kamarádkami je to jiné. U agentury nevíš, kdo to měl doma, co je to za lidi… Jen můj pocit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
7.1.19 14:10

ne nepůjčila nikdy, na miminko kupuji vše nové, později pak i z bazárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
7.1.19 14:11

Ne, nevyužila bych tuto službu. Dost věcí mám po dětech od švagrové a jinak nakupuju třeba v Lidlu za pár korun. Hodně peru a téměř všechno strkám do sušičky, takže já bych půjčené věci nechtěla, nejspíš bych je zničila a nebylo by co vracet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
7.1.19 14:11

Nevyuzila,teď je toho tolik,ze se to dá pořídit za pár korun,nebo za poštovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.1.19 14:12

Nevyužila, máloco uchováš přesně v původním stavu. Dejme tomu oblečení, to si s kamarádkou předáváme protože máme děti a jsou od sebe vždycky tak 8 měsíců, ale nečekáme top stav nebo že to budem muset vracet. Věci jako odsávačky, váhy, chuvicky, Monitory atd si netroufám, někdo s tím něco provede a pak ty dohady za to nestojí. Věci na hygienu nebo jídlo mam taky ráda nové, to mi přide nechutné mít třeba dětské nádobí, lahvičky, nocnik po někom, a pak věci jako postýlka, vanička jsou na dyl, tam mi nevadí investovat. Jako jsem pro si to mezi sebou předávat, popř prodávat za pár korun, ale nějakou půjčovnu bych nevyužila, když už někomu něco dávám nečekám že to budu chtít zpátky, stejně jako když si něco beru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.1.19 14:16

Rozhodně ně, tedy nápad jako takový není špatný, ale kdo bude schvalovat co už je moc použité a co málo, co někdo zničil moc a jaké zničení bude ještě v pořádku? Navíc některé matky jsou čuňata, nevyužila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.1.19 14:19

Nevyuzila, dětem kupuji vse nove. Sama taky nekupuju neco, co uz někdo nosil, necitila bych se dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15226
7.1.19 14:20

@bloesty S kamarádkou jsem takhle fungovala, ona mi půjčila věci po své dceři a já ji vracela, plus jsem přidala svoje na její další dítě které je o rok mladší než moje. Fungovalo to v pohodě, protože ani jedna na věcech moc nelpime, kamaradka si ani nepamatovala co mi pujcila.. Oficiální cestou, přes nějakou agenturu bych do toho nesla. Hadru je všude dost i zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
7.1.19 15:28
@bloesty píše:
Ahoj holky, vyuzily byste sluzbu, ktera by zprostredkovavala kratkodobe i dlouhodobe pujcovani veci mezi maminkami? Proc ano a proc ne? Ja na tehle bazi funguju s kamradkama prakticky od narozeni prcka a prijde mi to prakticke :) .

Nevyužila. Švagrová mi byla schopná nacpat dupačky s fusakem, které nosil manžel. Od nikoho jsem si nic nepůjčovala, vše jsem měla nové. Jenom od ségry jsem měla pár dupaček a bodyček po neteřích, protože jsem je kupovala v kamenném obchodě, kde jsem prodávala a s malým jsou od sebe 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
3682
7.1.19 15:36

Určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat