Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@martulkasloník ano, v brichu je zkrouceny, tak ho rovnou pojdme svazat hned po porodu, co kdyby se chtelo narovnat
me je jedno co delaji jine mamimky, at si vozi ve vajicku, moje dite to neni..napsala jsem jen svuj nazor zakladatelce, ale kdyz vidim ty jine nazory, tak z nich tady padam
@Peppa Pig píše:
No pro mě ano, pro dítě už horší. Když si k těm dvěma hodinám připočteš min. 2 hodiny strávené na letišti plus přesun z letiště do hotelu! Taky jsem zažila 6 hodinové zpoždění letadla, a to rodiče s dětmi tedy neměli zrovna úsměvy na tváři.
kdyby kdyby a co když poletí přesně, vidíš nějaký rozdíl v tom že si matka sedne s kámoškama do herny nebo že sedíš v restauraci na letišti a ty 2 hodinky tam počkáš? přesun na hotel? tak to je na matce že je blbá a vybere si noční let s dojezdem na hotel další 4 hodiny, my přímo podle toho dovolenou vybírali, letělo se přes den tam i zpět kolem poledne, malá to prospala, cesta na hotel byla 45 min. když jedu ke tchýni jedu déle ![]()
@Berousik jo je gumovy
vajicka se prodavaji v kazdem obchode, jsou tedy zcela zdrave pro detskou pater, takze smele dal do 15hodinove cesty ![]()
Určitě to jde-když jsem byla na dovče balo tam hodně turistů s mimči(i mladšíma) jen teda nevím jestli bych tuhle cestu pak mohla nazvat jako dovolená
U vody spíš hlídáš aby nebylo přehřáté, nesvítilo slunko, mažeš. Jiné prostředí může taky udělat své-to samé horko-takže se třeba nevyspíte. Určitě to možné je ale jen já bych do toho nešla
s dětma jsem jěla na dovču k moři než dcera šla do první třídy. To už byla dovča pro všechny, ona už uměla poslechnout, každá vlna ji netopila takže jsem mohla být v klidu na karimatce a ona se ráchala na mělčině.
S druhou jsem řekla, že pojedem taky až bude větší, trochu se udrží nad vodou a bude trochu samostatnější.
@Peppa Pig píše:
No pro mě ano, pro dítě už horší. Když si k těm dvěma hodinám připočteš min. 2 hodiny strávené na letišti plus přesun z letiště do hotelu! Taky jsem zažila 6 hodinové zpoždění letadla, a to rodiče s dětmi tedy neměli zrovna úsměvy na tváři.
Jo, ja zazila i delsi. Usmev na tvari jsem nemela, detem to byla putna
Obzvlast kojenec tohle vetsinou moc neproziva, to spis ty starsi. A ty presuny…prosimte, ty fakt nikam nejezdis, to jsi porad doma a kolem baraku?
Na letisti mi mimino vetsinou chrnelo, pak se vzbudilo pri vyndani ze sedacky v letadle, dostalo prso, pak chvili koukalo, usnulo, dostalo prso a slo se ven. Nasledoval bezny presun, jako treba v Praze. Tam jsem taky netrcela cely dny doma, ale byla treba i vetsinu dne venku, presouvala se MHD… ![]()
A vubec bych s tema detma nikam nelezla, jenom doma bych byla ![]()
@alsem já zase padám z tvého názoru, zajímavý že matky kupují kyblíky aby tam ty děcka narvali a okoupali(já ho rozhodně neměla ani bych si to nikdy nepořídila) nosí šátky, nosítka atd. a to je v poho? já nenosím šátky, nosítka a nekoupu v lavoru a hold pár hodin ve vajíčku dcera přežila. jinak náš kočár jane slalom má atest i na vození v korbě, je tam přímo funkce že mimi leží ve své korbě a je připoutáno pásy, švagrovka takto jela na dovču (taktéž do chorvatska)
je to tvoje dítě a moje dítě je moje dítě, já nechápu tvé názory ty mé, ty budeš v létě sedět doma a já ne
jestli budeme mít druhé pojedeme na dovču hned jak to bude možné ![]()
@Peppa Pig No, to je přesně jak jsem psala. Když budeš ty dvě hodiny sedět na letišti, v hale nebo v restauraci - tak jaký je pro dítě rozdíl, když stejně tak s ním budeš sedět doma nebo jinde? Vůbec žádný. Pro dítě. A o tom to je
A letadlo může mít zpoždění. Stejně tak se můžeš dostat do zácpy cestou k doktorce.
@alsem píše:
@martulkasloník ano, v brichu je zkrouceny, tak ho rovnou pojdme svazat hned po porodu, co kdyby se chtelo narovnatme je jedno co delaji jine mamimky, at si vozi ve vajicku, moje dite to neni..napsala jsem jen svuj nazor zakladatelce, ale kdyz vidim ty jine nazory, tak z nich tady padam
No ono se to dite nenarovna okamzite po porodu, vzprimovaci faze trva cely rok ![]()
@pikola píše:
A vubec bych s tema detma nikam nelezla, jenom doma bych byla
Je to kazdopadne jednodussi ![]()
@asha píše:
Jo, ja zazila i delsi. Usmev na tvari jsem nemela, detem to byla putnaObzvlast kojenec tohle vetsinou moc neproziva, to spis ty starsi. A ty presuny…prosimte, ty fakt nikam nejezdis, to jsi porad doma a kolem baraku?
Na letisti mi mimino vetsinou chrnelo, pak se vzbudilo pri vyndani ze sedacky v letadle, dostalo prso, pak chvili koukalo, usnulo, dostalo prso a slo se ven. Nasledoval bezny presun, jako treba v Praze. Tam jsem taky netrcela cely dny doma, ale byla treba i vetsinu dne venku, presouvala se MHD…
Přesně tak ![]()
@martulkasloník proc bych mela sedet doma
ja taky zadne nositko, satek nemela a ani v lavoru jsem nekoupala
jen mi prijde, ze tve cestovani omlouvas tim, ze jine mamimky maji satky, jezdi ve vajickach misto kocarku
ja nic z toho nedelala a mam alespon ciste svedomi ![]()
@martulkasloník Vy si dělejte se svými dětmi, co chcete. My zastáváme názor, že dítě do 1 roku potřebuje svůj klid a své prostředí. Pořizovali jsme si dítě s vědomím, že pro něj budeme něco muset obětovat a určité věci načas oželet. Dovolená u moře s kojencem nám nepřišla jako nejlepší nápad, tak jsme ji prostě vynechali. Možná jsme úzkostní rodiče, ale ono to co kdyby? se může zrovna jako naschvál stát ![]()
@alsem píše:
@martulkasloník proc bych mela sedet doma![]()
ja taky zadne nositko, satek nemela a ani v lavoru jsem nekoupala
jen mi prijde, ze tve cestovani omlouvas tim, ze jine mamimky maji satky, jezdi ve vajickach misto kocarku
ja nic z toho nedelala a mam alespon ciste svedomi