Půlroční dítě k moři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
25.4.13 21:47
Tinina a pod tou lípou chytnete klíšťata:-)) dělám si srandu, my se zapaříme v autě rádi, jsem divná ale v noci slunce nesvítí, my jeli k moři přes noc. vedro umí být i v česku a pořádné a k tomu taky smog :mrgreen:
@Linda RICCIONE píše:
Kdyz deti jezdi casto, jsou zvykly cestovat tak nedrzkujou :-D alespon takhle to vidim v okoli

souhlasím, většinou to tam je, čímm dřív si zvyknou tím je pak menší problém v budoucnu při cestách. hlavně moje zkušenost mamin kolem mě, když je mamina úzkostná s půlročním není to lepší ani za rok, dle mě překážky v cestách (kamkoli nejen k moři) jsou většinou o maminkách než dětech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
25.4.13 22:05
@martulkasloník píše:
@eetel však jo jak jsem psala jaký si to kdo udělá takový to má ;) je to na každé mamině, já mám ovšem kamarádku která s děckama fakt sedí doma, je ten typ co je na ní někdy moc zima, někdy moc horko, do lesa radši nezajde aby nedostali děcka klišťáky atd. nejde na koupaliště, nejde s děckama k vodě (máme tu přehradu, rybníky) všude vidí nástrahy(má roční a 4 letý). její děti průhledné, takové bledule, ten starší ten je pořád nemocný, celou zimu marodil až to nebylo možný že je snad nonstop na antibiotikách. moje už byla všude možně, nikdy jsem neřešila ani šestinedělí a malá kromě rým nikdy nic neměla a to už chodí půl roku do školky, nevím kde je pravda a co je zdravější ale na dceři vidím že jí náš životní styl rozhodně vyhovuje a nikdy z něho nebyla nemocná ba právě naopak je možná proto jako řípa@Lemuska v česku taky musíš občas na sluníčko :mrgreen: naopak to mimi mi přišlo jednodušší dát kočárek někam do stínu, v poledne malá spala na pokoji s manželem a já si lebedila u bazénu. večerní a ranní procházky kolem moře když už není horko a vlaje větřík byli báječné a malá naopak spala jako dudek

Samozrejme ze dite nelze pres leto zavrit do sklepa :lol: ale prece jen sila slunecniho zareni je u more jina nez ve stredni evrope ( ano i par takovych dni se vyskytne i u nas). Proste ja bych s mimcem nikam nekodrcala…a nerikam ze nase prvni leto s miminem bylo hrozny, lezlo mi to doma na mozek a to mame krasnou zahradu…ale udelala bych to stejne i podruhe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.4.13 09:08

Ja nevim, my se v aute neparime :think: Ale je blbost jezdit na jih k mori v lete, to bych neprezila ani ja, my treba byli s miminem v Benatkach mimo sezonu a v srpnu s rocakem pak na Rujane :)
Jinak nepodlehejte iluzim, ale leto v panelaku je daleko vetsi peklo. Tam pred tim neutecete nikam. U more je to parada, ne teda v tech vedrech v Chorvatsku, to s miminem da snad jen sebevrah…nebo ten, kterymu to nevadi :nevim: Ono neni more jako more :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
26.4.13 09:17

@asha souhlasím léto v paneláku je peklo, sama jsem panelákové dítě. my jezdíme k moři červen nebo září, nejen kvůli vedra ale cenám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.4.13 17:23
@asha píše:
Ja nevim, my se v aute neparime :think: Ale je blbost jezdit na jih k mori v lete, to bych neprezila ani ja, my treba byli s miminem v Benatkach mimo sezonu a v srpnu s rocakem pak na Rujane :)
Jinak nepodlehejte iluzim, ale leto v panelaku je daleko vetsi peklo. Tam pred tim neutecete nikam. U more je to parada, ne teda v tech vedrech v Chorvatsku, to s miminem da snad jen sebevrah…nebo ten, kterymu to nevadi :nevim: Ono neni more jako more :)

ta Rujána mě už dlouho láká. Jaký to tam bylo? Kde jste bydleli a tak. Prosím zahrň mě informacemi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.4.13 22:07
@Housa píše:
ta Rujána mě už dlouho láká. Jaký to tam bylo? Kde jste bydleli a tak. Prosím zahrň mě informacemi :-)
:) Byli jsme uplne na severu, kousek od nejsevernejsiho mista, kemp Nonnevitz, udajne ma nejcistejsi plaz. Kemp byl super, vsude cisto, my si vybrali misto pul roku dopredu a na miste zjistili, ze je to na nuda plazi, ale nevadilo nam to, muze se tam i v plavkach :D Je to tam vyborny na kolo, je to vicemene placka. Chytli jsme teda chladnejsi pocasi, takze do more vlezli vetsinou jen chlapi a nase trileta holcicka, ale meli jsme s sebou ty kola :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.13 23:30

@martulkasloník

:palec: presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
28.4.13 23:45
@martulkasloník píše:
Malé bylo 5měs když jela k moři poprvé, super dovča chorvatsko, jelo se přes noc stejně spala, tam zlatá, krásně jedla, spala, brali jsme jí i do hotel. bazénu na ocákání a super, řekla bych že to byla ta nej dovča kterou jsme kdy měli a v podstatě to bylo s mimčem jednodušší než jet se starším, nikam neutekla, krásně spinkala v kočárku ve stínu a já válečka na sluníčku, milovala jsem ty procházky pak večer kolem moře s kočárkem, nebyl jediný problém s ničím

Ano my to měli úplně stejně. S půlročním mimčem je to OK, pokud je to pohodové dítě co dobře zvládá změny. A navíc jsme si to ulehčili ještě tím, že jsme jeli s rodiči a měli hlídací babičku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
29.4.13 08:32

@Mooonki tak babičku bych sebou nebrala, my tam jezdíme hlavně kvůli tomu klidu že máme jen tam opravdu na sebe s manžou čas. hlídání nebylo potřeba ani když byla mimi ani teď když má 3 roky, večery trávíme stejně na terase a nebo jsme šli do baru k bazénu s chůvičkou, malá je vždycky na dovolené zlatá, hodnější než doma. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
29.4.13 10:04

Nevím, co je to dneska za módu tahat mimino k moři. Nejde o to, že si to tam neužije, ale u moře jsou jiné mikroby, jiné bacily a dítě je na to hrozně náchylné. Ani pediatři minimálně do roka (spíše do dvou) nedoporučují vyjíždět s dítětem mimo naše pásmo a podmínky. Dlouhé přejezdy, teplotní šok, klimatizace letadla apod. Stále se tu řeší, co dítěti dát a nedat k jídlu, ale vystavit ho mikrobum to klidně. Takže za mě k moři neeeeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.4.13 10:21
@alena36 píše:
Nevím, co je to dneska za módu tahat mimino k moři. Nejde o to, že si to tam neužije, ale u moře jsou jiné mikroby, jiné bacily a dítě je na to hrozně náchylné. Ani pediatři minimálně do roka (spíše do dvou) nedoporučují vyjíždět s dítětem mimo naše pásmo a podmínky. Dlouhé přejezdy, teplotní šok, klimatizace letadla apod. Stále se tu řeší, co dítěti dát a nedat k jídlu, ale vystavit ho mikrobum to klidně. Takže za mě k moři neeeeee

tohle je prispevek, jak kdyby ho psala moje matka a nazory jak z minuleho stoleti.. :mrgreen:
To ze lekari nedoporucuji cestu k mori jsou takovi, kterym je 50 a vic a kteri v zivote jeli maximalne na vyjezdni dolozku do Jugoslavie 8o
Zadny mladsi doktor mi more a mimino nezakazoval, pediatricka naopak doporucovala vrele a ORL doktorka a alergolozka taktez… ;)

• Citovat
  • Upravit
12262
29.4.13 10:53
@Hanka1 píše:
tohle je prispevek, jak kdyby ho psala moje matka a nazory jak z minuleho stoleti.. :mrgreen:
To ze lekari nedoporucuji cestu k mori jsou takovi, kterym je 50 a vic a kteri v zivote jeli maximalne na vyjezdni dolozku do Jugoslavie 8o
Zadny mladsi doktor mi more a mimino nezakazoval, pediatricka naopak doporucovala vrele a ORL doktorka a alergolozka taktez… ;)

přesně, nepsala to moje máti?:-))taky nám to dr. doporučila, nebo spíš nic neřekla a ještě popřála šťastnou cestu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.4.13 11:32
@martulkasloník píše:
přesně, nepsala to moje máti?:-))taky nám to dr. doporučila, nebo spíš nic neřekla a ještě popřála šťastnou cestu :mrgreen:

presne - moje alergolozka je v mem veku, takze 40tka :mrgreen: a ta mi poprala stastnou cestu s dovetkem, ze lepe jet s kojenym miminem a jeho petiletym sourozencem nez behajicim rocakem a vzteklym dvouletakem (jeji pripad, ma deti rok po sobe a prvne vyrazili, kdy byl mladsimu rok)

Pediatricka nam poprala stastnou cestu a jen pri kontrole mne chvalila, kde jsem v rijnu dostala tak peknou barvu, ze mi to nemohlo vydrzet z leta a ORL doktorka mi dokonce naridila, at si svoje ucho macim co nejvic to jde ve slane vode, takze jsem poslechla :P

No matka moje na to, ze jedem k mori opacila proc jako nejedeme koncem zari radsi do jiznich Cech, ze holt my se nevykoupeme, ale miminko bude v kocare a jedno kde :zed:, dalsi rok jsme na tajno leteli na Baleary s tim, ze jsme autem v Bibione :P a to nam mezitim dva tydny stalo na prazskem letisti :D

• Citovat
  • Upravit
12262
29.4.13 12:14

@Hanka1 moje matka mě ani nepřekvapila, ta nám neschvaluje moře i bez dítěte:-)) ona totiž celý život jezdí po česku a slovensku tak proč my chceme k moři!!! :mrgreen: teda ta vaše akce s Baleáry super, a řekli jste jim to pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.4.13 12:30
@martulkasloník píše:
@Hanka1 moje matka mě ani nepřekvapila, ta nám neschvaluje moře i bez dítěte:-)) ona totiž celý život jezdí po česku a slovensku tak proč my chceme k moři!!! :mrgreen: teda ta vaše akce s Baleáry super, a řekli jste jim to pak?

no psali jsme jim, ze jsme doleteli v poradku, tak jim to doslo, akorat jsme pak napsali kam jsme doleteli a kupodivu se i smala, ona mama byla u more jednou kdysi prave v Jugosce a kdyz ji chtel tata po revoluci vzit zas do Chorvatska tak nechce, ji fakt staci jednou za tri roky vyrazit do J. Cech :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix