Punkce cysty na vaječníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23
26.4.15 10:31

Ahoj, já byla na punkci cysty minulý týden ve Fertimedu, provedeno ambulantně. Měla jsem zrovna menstruaci, ale to výkonu nevadilo. Největší rozměr cysty byl skoro 7 cm a odsáli 105 ml. Dali mi analgosedaci, chvilku jsem cítila místo kde píchli jehlou ale po asi půl hodině už nic. V nemocnici mi tu cystu chtěli odstranit laparoskopií, jsem ráda že jsem našla jiné, šetrnější řešení, a na operaci u pak nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.8.15 07:16

@katuska77 Ahoj, já právě ležím třetí den po punkci. Jak probíhala následná léčba u Tebe? Mě to stále bolí v místě vpichu a v místě cysty. Říkám si, ze je to asi podrážděný? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.9.15 15:35

@EvaKol Ahojky, tak to u mě to bylo jen ten den zákroku, ani to nebyla vyloženě bolest, spíš jsem jen cítila to místo vpichu. Místo po cystě bylo naopak klidné, asi mě tam dřív tlačila, když byla plná. Jinak musím napsat, že od toho odsátí uplynuly už 4 měsíce, a byla jsem několikrát na gynekologickém vyšetření, a po cystě není památky. Znovu se nenaplnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.12.15 02:38

punkce nebo laparoskopie

Zdravim,
muj prvni prispevek:

puknce se provadi v pouze kdyz je cysta mekka, z mekkych tkani, plna vzduchem nebo tekutinou. Mam zatim zkusenost bohuzel s tou druhou, derma…neco, je proste trvala co nezmizi ani nahodou, jsou v ni vlasy, dokonce i nekdy zub. Ta se operuje pod narkouzou lapiroskopicky. Rekla bych ze nejhorsi je prijmout, ze clovek musi do nemocnice a ten strach nez vas uspi. Ale opravdu to nic neni krome par vcelicek potom, aby vam nekde nestuhla krev v tele. Prvni den je horsi, ale opravdu to jde a to jsem velka citlivka. Kazdy den se lepsi a doporucuji byt 4 az 5 dnu v nemocnici a pak tyden nejmin doma. Ja byla dva aby se vsechno zahojilo jak ma. Ted me ceka punkce, tak hledam kdo ma zkusenost. jdu do asistovane kliniky na IVF uz nemam nervy na prirodu:(

Quentinka - jmeno nadherne kocicky mejte se a hodne stesti vsem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
15.11.16 23:05

Ahoj
laparku mám taky už za sebou a ikdyž jsem se bála hodně tak můžu říct že to co vám udělaji pod narkouzou tak necítíte, narkoza funguje rychle, jediný co tak člověk je trochu pak zmatenej a vstáváte hodně opatrně jak vpichy jsou v místech slabin. V nemocnici jsem byla 3dny a doma 14dní, nesmí se zvedat těžké věci. A kdyby vás to bolelo stačí říct sestře a ona vám píchne léky co předem předepsal doktor a je to v pohodě. Jediný co mi nebylo příjemné je vyndání drenu ( hadička zavedena na odvedení krve co by tam zbyla ), musíte kašlat aby se vám uvolnilo svalstvo, zvláštní pocit ale dá se to. ;)

Teď mi dr řekla že mi chce za týden odsát cystu tak uvidim jaké to bude a pak snad konečně stimulace na ivf at se to už pohne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
17.5.18 19:26

@potvurka89 Ahoj, můžu se zeptat, jak dlouho po odsátí cysty, si začala se stimulací? A bolí to pak po tom odsátí? No horší, než teď to snad nebude. Protože od doby, co se mi po Clostiku cysty vytvořily, mě bolí každy den podbříšek :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
17.5.18 19:47

@Lasislava1 snad nebude vadit když odpovím s vlastní zkušeností. Punkce trvala na sále max 10minut. Potom jsem šla normálně domů a druhý den už do práce. Bolest jsem po punkci necítila. Se stimulaci nepomohu. Já po punkci naopak musela do přechodu, kvůli tomu že cysta byla endometrioza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
17.5.18 20:24

Ahoj. Vím, že ses ptala potvurky89, ale napíšu Ti také svou zkušenost.

Na punkci cysty jsem byla dvakrát. Samotná procedura trvá tak, jak popsala lachtanice86. Na sále cca 10 min. Nebolelo mě to. Po punkci jsem normálně fungovala - domácnost i zaměstnání.

Po první punkci se se stimulací čekalo měsíc. Jenže… cysta se během měsíce vytvořila znovu. Takže jsem musela na odsátí zase. Poté už v CARu na nic nečekali a se stimulací začali prakticky hned. V pátek punkce a v pondělí začala stimulace.

PS. Stimulace byla úspěšná. :) I Tobě to přeju.  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
17.5.18 21:11

Prosím, jak dlouho po punkci není možný sex? Nikde jsem se to nedočetla a k doktorovi teprve půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
19.5.18 19:25

@Lasislava1 ahoj ja mam endometriozni cysty, v Podolí mi je odsaly, příjemné to neni, vydržet se to dá ale už bych do toho nešla, druhy den jsem mohla fungovat normálně, první den jsem odpočívala protoze dr. mi řekl „to budete jen špinit“ ale tak 3h to docela krvacelo dost.
Se stimulaci jsme začali hned další cyklus, v Podolí mi řekli že když když se neodsaji tak Ivf mi neudelaji.
Ale přišla jsem na to že pokud jsou to normální cysty tak ano s temi se dr. boji dělat ivf atd ale při endometrioznich neni na co čekat ty nikdy nezmizí a s dobrou stimulaci se dá otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
19.5.18 19:27

@josslyn.n dala bych týden, protože jak se tak propichuje stěna dělohy tak při orgasmu ty stahy dělohy nejsou nejpříjemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
11.9.18 13:25

Odsátí cysty

Ahoj holky, já musím uklidnit ty, které to čeká, že to nic není. Samotný zákrok trval asi půl minuty a skoro to nebylo cítit (a to jsem velký plašan). Pak jsem ještě pro jistotu ležela na lůžku a třikrát mi změřili tlak. Stimulace hned druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
13.5.25 11:07

Ahojte, čeká mě punkce cysty na vaječníku 5×4cm bez umrtvení, prý do pár minut hotové a 20 minut si poležet na pokoji. Dá se to zvládnout? Jakou bolest jste cítily a jak dlouho trvala? Děkuji. Jsem velký stresař..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.5.25 11:23

@panda82 Byla jsem na punkci už čtyřikrát, vůbec nic to není, jedině budete trošku cítit to místo vpichu, po zbytek dne zákroku, ale tomu se ani nedá říct bolest. Naopak, pokud vás ta cysta v podbřišku tlačí, tak prakticky ihned pocítíte úlevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
13.5.25 11:25

Děkuji za odpověď. Někdo totiž píše, že to byla ukrutná bolest až brečely, tak mě to trochu vylekalo..Lékařka říkala, že si mám dát před zákrokem něco na bolest, takže to asi nepříjemné bude, ale snad ne tak moc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí