Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dávám anonymně, protože je to takový choulostivý. Jela jsem z dovolený (dlouhá cesta autobusem) a cestou se mi udělal pupínek na zadku. Trpím na to, tak jsem jako obvykle používala Ichtoxyl, kt. mám od kožního. No ale už ji používám 5 dní a je to furt stejný. Pupínek sám je malý, ale je kolem něj asi průměrem 5 centimetrů červený flek a tvrdý na pohmat. Dost to bolí a příjde mi, že po té Ichtoxyl masti je to ješte víc zarudlý. Jsem už zoufalá, tak jestli někdo poradí, budu moc ráda.![]()
Nemá bílou čepičku? Nejde vymáčknout? Já na to jeden čas trpěla a buď Teda nechat uzrát a vymáčknout, nebo antibiotika, pokud mast nepomáhá…
A zkousela jsi to sama uvolnit, nahřát a propichnout? Jestli je uvnitř hnis a nemůže ven, tak se to bude horsit
Dcera měla na zadku také tvrdý pupínek s 5 cm červeným kolečkem, tvrdý na pohmat. Obvodní ji hned poslala na chirurgii, kde jí to ještě ten den pod narkózou vyčistili a už se jí to nikdy neudělalo. Pokud je kolem toho červený flek, znamená to, že se tam rozšiřuje zánět. Raději co nejdříve k lékaři!
Tohle jsem mela jednou v zivote taky. Bolelo to jako cert. Asi po 14ti dnech se mi podařilo to “prasknout.” Hrozne hnisu, cistila jsem to jeste dalších 14 dni. Ale úleva, jak blazen. Nekdo mi kdysi rekl, ze se takto cisti krev.
Zbyla mi tam pěkná jizva. ![]()
Kdybych sla k doktorovi, vyčistil by to, udelal malinký rez a jizva by nebyla.
Dávám anonymně, protože je to takový choulostivý. Jela jsem z dovolený (dlouhá cesta autobusem) a cestou se mi udělal pupínek na zadku. Trpím na to, tak jsem jako obvykle používala Ichtoxyl, kt. mám od kožního. No ale už ji používám 5 dní a je to furt stejný. Pupínek sám je malý, ale je kolem něj asi průměrem 5 centimetrů červený flek a tvrdý na pohmat. Dost to bolí a příjde mi, že po té Ichtoxyl masti je to ješte víc zarudlý. Jsem už zoufalá, tak jestli někdo poradí, budu moc ráda.