Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně to přijde jako pokousaní nejakým hmyze. Pokud by to do tří dnů nemizelo, zašla bych na kožní. Nebo při obtížích i dřív. Vypadá, že ho to asi svědí? Dala bych Fenistyl nebo to jím namazala.
Není to moc kvalitní záběr, tipla bych neštovice, pokousání od blechy nebo od štěnic, svrab, s trochou nadsázky divně rozlezlý pásový opar… V každém případě s tím zajděte k lékaři. Kdy ty pupínky naskákaly? Jsou suché nebo mokvající?
Me napadly stenice…nemohli jste si je odnekud privezt? Nespal u kamarada? Neprijeli jste z dovolene?…Kolega z prace takhle vypadal….
Já si myslela, že blechy. Když je loni měla mamka od kocoura, tak sem tam doma na matraci nějakou viděla. Já nenašla. Tak nevím. Některý pupínky jsou červený a některý vypadají, že je na nich bílá čepička. Obrátila jsem doma všechno vzhůru nohama a nic jsem nenašla. Ráno pupínky neměl. Až odpoledne když jsme se vrátili. Do 3 byl ve školce a do 6 jsme byli venku na kolech. Ale nevím, jestli už to měl když přišel ze školky nebo až z venku.
Ahojte, prosím o radu než se popřípadě vydáme k doktorovi.
Dceři 8 let se na noze udělali tyhle pupínky, 2 jdou vidět dobře, další dva mi přijdou, že se dělají.
Minulý týden byla v bazéně, a jednou už jako malá měla Impetigo, tak se bojím, aby to nebylo opět ono.
Chci se proto zeptat, jestli dokáže někdo říct, zda je to jen neškodný pupínek a nebo něco s čím jít k doktorovi.
Děkuji ![]()
@Tajemnadama Nevím, prý jí to ani nesvědí a jinde to nemá. Každopádně neštovice ještě neměla
@Tajemna856 píše:
@Tajemnadama Nevím, prý jí to ani nesvědí a jinde to nemá. Každopádně neštovice ještě neměla
Vsadím se ze to jsou neštovice, ty začínají vodnatymi pupinky.
@Tajemnadama Tak už je osypaná, takže jsou to neštovice. Děkuji ![]()