Pupínky na těle dítěte

119
10.8.21 12:13

Pupínky na těle dítěte

Zdravím, chci vás poprosit o radu, o co by se mohlo jednat. Jsme u babičky, daleko od domova. Synovi naskakali pupínky po celém těle. Teplotu nemá, neštovice už prodělal, šestou (či pátou, plete se mi to) nemoc též. Než se dostaneme k doktorovi, tak vás prosím o radu, jestli uz to někdo s dítětem řešil. Pupínky ho trochu svědi, které si skřábal, má už bez cepičky uprostred a je z toho vetší červený flek. Ty které rozškrábané nemá, jsou jako na fotce, lekce červené s pupínkem uprostřed.
Trochu mě znepokojuje, že dcera měla horecky 2 dny, ale kromě toho nic. To bylo asi před týdnem. Syn je bez teplot. Pupinku za víkend
mu naskákalo cca 30. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Barpro
10.8.21 12:17

To vypadá že je poštípaný, nemáte tam větší množství komárů?

• Citovat
  • Upravit
27705
10.8.21 12:22

Syn má naprosto to samý na nohách, je šíleně komárů takže je nejspíš poštípaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.8.21 12:31

Tohle bych tipla, že ho postipaly takové ty malé muchničky nebo komáři. Stačí pobíhat třeba večer venku, pohybovat se kolem vody, nedej bože když si člověk třeba večer udělá táborák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.21 13:06

@Barpro řekla bych, že množství komárů je obvyklé. Napadlo mě to, ale má to po celém těle, i na uchu třeba. Je možné, že za jeden den ho až takhle něco poštípe? Má pupínek o na zadku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.21 13:08

@Kriss Tina poslední dny pozoruju akorát více okridlenych mravenců, můžou takhle štípat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.8.21 13:15

@zyoma mravenci asi ne, to by dítě vědělo, kdyby ho stipnul, od mravence to dost bolí. Ale ty muchničky jsou prakticky neviditelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
10.8.21 13:21
@zyoma píše:
@Barpro řekla bych, že množství komárů je obvyklé. Napadlo mě to, ale má to po celém těle, i na uchu třeba. Je možné, že za jeden den ho až takhle něco poštípe? Má pupínek o na zadku…

Ja uz mela postipane i horni víčka. Pres obleceni vsude mozne uplne bezne. Žerou me komari neskutečným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.21 13:25

@Kriss Tina ja se blbě zeptám, ale je muchnicka podobná okridlenemu mravenci? Včera kdyz jsem je viděla, tak jsem si říkala, že je hodně mravenců, ale prislo mi, že byli takové pomalejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.8.21 13:29

@zyoma ne ta je malinká, skoro není vidět, jenom taková mini jemná potvora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.21 13:30

Dcera takhle poštípaná ( cca 50 -80 štípanců) přišla od otce po 14 denním pobytu a byli to štěnice.

• Citovat
  • Upravit
Barpro
10.8.21 13:40

Já jsem si teď nechala otevřené okno přes noc, a byla jsem takhle poštípaná, jsou přemnožení.. Jinak co by to ještě mohlo být, například blechy, jestli je tam nějaký pejsek, štěnice..
Nebo babička třeba pere v něčem ložní prádlo, co vadí kůži. Měli jsme něco podobného z prášku, byl nám nasazen fenistil.

• Citovat
  • Upravit
4221
10.8.21 13:54

Tohle fakt vypadá jako štípance. Ale kdyby se to rozmnožilo… Syn měl posetý celý ruce, nohy a zadeček, trošku kolem pusinky a byla to „ruka, noha, pusa“ nebo taky se tomu říká sedmá nemoc. Začalo to taky takhle jen pár pupínků a druhý den už byl vysetý mnohem víc. Kupodivu neměl puchýřky ani na chodidle, ani na dlaních, což je typický pro tuhle nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.21 14:01
@Anonymní píše:
Dcera takhle poštípaná ( cca 50 -80 štípanců) přišla od otce po 14 denním pobytu a byli to štěnice.

No to snad ne! Toho se hrozně děsím… a vypadalo to podobně na těle? Je pravda, že jsme se vratili z Mallorcy v půlce července. Může se to projevit z ničeho nic tolika stipanci za jednu noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
10.8.21 14:03

@Kriss Tina díky. Na internetu jak je fotka zvětšená, tak to připomínalo mravence 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí