Půst, něco kolem

31
19.2.24 09:38

Půst , něco kolem

Dobrý den, chci držet půst už to bude po druhé ale před tím jsem držela půst na džusech, chci zase zeptat. Jak zahájit půst když ho držím jen na vodě a čajích? Je to pro mě horozné peklo, jsem milovník jídla. Mohu při týdenním půstu chodit na jumping a do posilovny jak jsem zvykla? Ve fitku chodím schody moc váhy už nezvedám. Mate zkušenost s týdenním půstem? Podělíte se semnou o vaše zkušenosti? Děkuji :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35797
19.2.24 09:40

A co teda konkrétně znamená ten tvůj půst? Jíst někdy, nebo nehodláš jíst vůbec? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.24 09:42
@Majky 123 píše:
Dobrý den, chci držet půst už to bude po druhé ale před tím jsem držela půst na džusech, chci zase zeptat. Jak zahájit půst když ho držím jen na vodě a čajích? Je to pro mě horozné peklo, jsem milovník jídla. Mohu při týdenním půstuchodit na jumping a do posilovny jak jsem zvykla? Ve fitku chodím schody moc váhy už nezvedám. Mate zkušenost s týdenním půstem? Podělíte se semnou o vaše zkušenosti? Děkuji :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Ty chceš být týden na vodě a čaji? Úplně? Proč? Takhle dlouhé půsty obvykle nedrží ani lidé, co s tím mají bohaté zkušenosti, obvykle se končí na cca 48 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
19.2.24 10:03
@Majky 123 píše:
Dobrý den, chci držet půst už to bude po druhé ale před tím jsem držela půst na džusech, chci zase zeptat. Jak zahájit půst když ho držím jen na vodě a čajích? Je to pro mě horozné peklo, jsem milovník jídla. Mohu při týdenním půstu chodit na jumping a do posilovny jak jsem zvykla? Ve fitku chodím schody moc váhy už nezvedám. Mate zkušenost s týdenním půstem? Podělíte se semnou o vaše zkušenosti? Děkuji :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Vymýšlíš blbosti, u kterých stejně nevydržíš. Co budeš mít z toho, že se budeš týden týrat hladem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.2.24 10:26

@arinecka
Nejíst vůbec nic, o tom půst je snad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.2.24 10:27

@unuděná chci redukovat váhu a prý je to pro tělo zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.2.24 10:27

@arinecka redukce váhy a jsou k tomu další benefity o kterých jsem četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.24 10:29
@Majky 123 píše:

Týdenní hladovkou váhu nezredukuješ, akorát to tělo vyšokuješ a vše, co potom sníš, si uloží. Hladovka je super na detox organismu, ale stačí ti na to 24-48 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
19.2.24 10:35
@Majky 123 píše:
@arinecka
Nejíst vůbec nic, o tom půst je snad ne?

Ano, je. Ale ne týden bez jídla. Když půst, tak třeba dva dny, a pít vodu. Třeba když je novoluní. To ale není přímo na hubnutí, ale na očistu těla. Ty chceš hubnout, tak na to musíš prostě jinak. Stáhni si kalorické tabulky. Fajn je i přerušovaný půst. To funguje tak, že jíš 8 hod za den, a 16 hodin půst. To znamená, že začneš jíst třeba ráno v 9 a skončíš s jídlem v 17 hod. Od těch 17 -9 piješ jen vodu, když držíšpůst kvůli benefitům, když hubneš, tak můžeš kávu, čaj. Samozřejmě bez cukru a mléka. Jako začátečník můžeš začít třeba 12/12 a postupně natahovat. Ideál pro ženy je 14/10 ale každý to má jinak. Během jídelního okna se ale nesmíš cpát jak blázen, to je pak k ničemu. Zkus si o tom něco načíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
19.2.24 10:35

@Majky 123 Být týden o vodě je holý nesmysl a zdravé to už opravdu není.
Jestli to potřebuješ zkusit, tak začni pravidelně jedním dnem v týdnu a pak můžeš rozmýšlet co dál, pokud to budeš zvládat.
Chápala bych, kdybys to chtěla jako nadstavbu nějakého způsobu stravovaní a životního stylu co už máš, ale pokud jde o to, že jíš bez konceptu páté přes deváté a tímhle by sis to rádá „vymazala“, tak akorát narazíš :nevim:
Jestli je v pořádku jít cvičit, když nic nejíš asi sama tušíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
19.2.24 10:37
@Majky 123 píše:

týdenní úplný půst? :think: a můžeš dát odkaz, kde toto nějaký odborník tvrdí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35797
19.2.24 10:50
@Majky 123 píše:
@arinecka
Nejíst vůbec nic, o tom půst je snad ne?

A že týden jsi si vymyslela sama? To není reálné vydržet. Včera jsi tady něco psala o měsíci a dneska zase jinak :nevim: Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.2.24 10:59

@pikola nic jsem o měsíci nepsala a už vůbec né včera, dnes se o tom bavím po prvé :D :D :D :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
19.2.24 12:39

Půst slouží k pročištění organismu, určitě ho nedrž kvůli redukci váhy.
Jednodenní půst můžeš zahájit kdykoliv. Mně vyhovuje večer přestat jíst, následující den piju jen vodu a neslazený čaj. Velký hlad zažene horký zelený čaj. Najím se až další den ráno. Fyzickou námahu nechávám na jindy. :D
Týdenní půst zkoušela jedna holčina, začala v pondělí a už ve středu jí bylo neskutečně zle, jak se jí organismus odkyseloval. Po týdnu půstu je i velmi problematický návrat k normální stravě. Za mně je ideální odstávka kolem 40 hodin a ukazuje se, že i kratší přestávky mezi jídly, třeba jen 6 - 8 hodin, jsou velmi prospěšné pro tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.2.24 13:48

@Blondiena moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie