Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
PerMaNentně - je to tu dvakrát, tak to berte jako osvětu a zastání jazyků; kdyby to byl útok, napsala bych to adresně a hned ![]()
@MisaHanuska píše:
Tak k nám přijít kontrola, tak to tady někdo pěkně schytá. Protože máme pernamentně dole zamknuté, i když je z venku koule![]()
![]()
prý kvůli bezdomovcům a feťákům…
ale kdyby se něco stalo, tak už vidím ty kretény, jak loví v zoufalství klíče, aby se dostali ven
![]()
![]()
Aspoň mají co vylovit, moje maminka v jedenáctipatrovém domě nemá klíče od spojovací chodby, která je zároveň únikovým východem. Asi si půjdu došlápnout na jejího domovníka
.
Přečetla jsem zatím jen začátek debaty (což je možná chyba
), bydlíme v domku, ale když jsme bydleli v bytě, tak jsem pytel na chodbu nedávala. Nejde jen o to, že to může smrdět kolemjdoucím pod nos a linout se po baráku - podle délky pobytu pytle v chodbě
, ale taky o to, že to není nic moc pohled, kdo na to má koukat? ![]()
S tím zamykáním je to zajímavá myšlenka. My máme jedny dveře z bytu (nezamykám se uvnitř), pak zamčené dveře mezi pavlačí a chodbou, pak další zamčené dveře dole na dvůr (nikdo to zamykat nechce, protože je tam bzučák, ale jeden starej komunista za to seřvává, takže večer už zamykám) a pak ještě v noci a o víkendech zamčená vrata do dvora.
To abych se bála vůbec usnout, šance na záchranu nulová. ![]()
@hanka.br. píše:
@Mišanila Já tě přece nesoudím. Napsala jsem, že jsi špatný člověk? Ne, nikdy. Neznám tě, nemůžu tě soudit, věřím, že jsi prima holka. Nejsem ředitelka zeměkoule, to je pravda.Jsou věci, o kterých polemizovat nemá cenu. Myslím si, že ani ty si ve skutečnosti nemyslíš, že odpadky patří za dveře bytu, když sama píšeš, že ti nepořádek vadí. Jestli ho tam dáváš nebo ne - to je jiná věc, já tě za to nesoudím. Ale neříkej mi, že pytle s odpadky před dveřmi bytů jsou v pořádku a patří tam. Každý nemusí tak jako ty dávat pozor, aby nevyhodil něco hnusnýho nebo nebezpečnýho, je to v pytlích z košů, co jsou samá bakterie, a kdykoli se může stát, že maminka s malým dítětem kolem těch odpadků projde a ten malej capart na něco z toho sáhne nebo se nedejbože o něco takového poraní? Vajgly, střepy, hnus? To přece lidi vyhazují - neříkám, že VY, ale LIDI? Chceš mi pořád tvrdit, že odpadky - jako celek, ne ty tvoje - jsou za dveřmi bytů v pořádku?
No takhle se snad dohodneme líp
Já nemám ráda ty negativní emoce ![]()
Nikde jsem nepsala a ani si to nemyslím, že odpadky za dveře patří, že je to všude v pořádku a že je tam mají dávat klidně všichni, protože to je bezva
. A nemluvím o všech panelácích a pytlech s odpadem v čr, jen o své konkrétní situaci.
Svět ale není černo-bílý, má i šedou a těch možností, jak je něco někde zařízené a lidé to vnímají, je přece tolik a nedá se vždycky jasně říct „tohle je špatně a tohle je v pořádku“. A každý na to může mít i jiný názor, to je normální. Bydlí tady u nás třeba stará hodná paní, která tam ty odpadky taky někdy dá, měl by jí člověk za to odsuzovat?
Jak už tu bylo 100× řečeno, tak není v pořádku pokud někdo dává za dveře smradlavý nebo nějak nebezpečný věci, má to tam několik dní nebo neustále, dělá to, i když to sousedům vadí, je to nedostatečně zabalený a utěsněný, nebo to někomu překáží v chůzi, nebo v mytí chodby.
Ale myslím si, že pokud nic z toho neplatí, nikoho to neomezuje a nechá si to tam někdo na pár hodin, tak to není žádný strašný přestupek a ničemu to neubližuje. A takový člověk nemusí být hned prase, šmudla nebo nevychovanec.
A mimochodem ty vajgly nebo střepy se nám neustále válí pod okny nebo okolo domu, to mi přijde jako horší záležitost, než semtam někde pytel. U nás je to tak ve frekvenci 1× za týden, takže se nám tu neválí pytle obden.
No tak nikdy jsem netušila, že napíšu takový pojednání o odpadcích za dveřma ![]()
Zamykání aktuálně řeším taktéž, prostě se vchodové dveře zamykat nesmí a hotovo (požární předpisy), v minulém domě to bylo vysloveně zakázáno. V současném je to taky (dveře jsou bezpečnostní a zvenku koule), nicméně baba z přízemí má strach, že ji vykradou, takže veškerá domluva nemožná
Kromě toho, že mi nefunguje bzučák a kvůli každýmu lítám jak magor nahoru dolů s dítětem na ruce, už živě vidím, kdyby začalo hořet, jak s dítětem na ruce přiletím k zamčeným vchodovým dveřím a moje poslední myšlenky patří té paní. Ale „tak aspoň, že ji nevykradli“ to rozhodně nebude ![]()
Paradoxně je dům vrchem propojen se třemi dalšími vchody, které se nezamykají.
Jinak jsem právě otevřela odpadkový koš a hned navrchu vidno - pecka a slupka od avokáda, nať od ředkviček, tři promočené sáčky z čaje, mokrý ubrousek, kterým jsem dítěti utřela pusu od kaše, a ořezané kosti od masa, co jsem dávala kočce. Minulý týden mi dítě hodilo mobila do odpadkového koše
, já ho musela přehrabávat holýma rukama a teda ač vynesen ten den ráno, tak smrděl
Asi jo, asi jsem hrozný prase, když mi smrdí koš, já vím ![]()
Z náhodné diskuse na netu:
„Nasledne jsme instalovali samozamykaci zamek klika-klika, ktery se sam zamkne, ale tou klikou zevnitr jde otevrit. Elektricky vratny funguje.“
To mi připadá geniální, kéž by to byl standard…
Tak u nás v případě požáru uhoření nehrozí, neb nám „mylovaní“ sousedi očesali ze dveří veškeré kovové kousky, takže klika sice drží, ale zámek jaksi chybí…
@Mišanila Víš - jenže jde o princip. Když může dávat pytel za dveře paní Kropáčková, proč by nemohli i Novákovi. Oni sice hulí, rádi se napijí, občas si i něco šlehnou. Pak to hodí do igelťáku a šup s tím za dveře. Jestli se o něco z toho malý Kubíček Vodrážků pořeže a bude mít žloutenku, protože běhá okolo mamky a je neposeda - čí to bude problém? Nováků? Nebo obecně našeho přístupu k tomu, že dávat odpadky za dveře není nic tak hrozného? Já nevím. Myslím, že z principu by odpadky na chodbě být neměly. A vůbec tím nechci říct, že je někdo šmudla.
@hanka.br. píše:
@Mišanila Víš - jenže jde o princip. Když může dávat pytel za dveře paní Kropáčková, proč by nemohli i Novákovi. Oni sice hulí, rádi se napijí, občas si i něco šlehnou. Pak to hodí do igelťáku a šup s tím za dveře. Jestli se o něco z toho malý Kubíček Vodrážků pořeže a bude mít žloutenku, protože běhá okolo mamky a je neposeda - čí to bude problém? Nováků? Nebo obecně našeho přístupu k tomu, že dávat odpadky za dveře není nic tak hrozného? Já nevím. Myslím, že z principu by odpadky na chodbě být neměly. A vůbec tím nechci říct, že je někdo šmudla.
Tak v tom se asi neshodneme, že by to tak nemělo být z principu, to si nemyslím. Třeba u nás to „z principu“ neplatí.
A vždycky se někde mohou lidé dohodnout, pokud s tím mají špatnou zkušenost, nebo si to u nich nepřejí a dát si zákaz do domovního řádu a vyžadovat to. jsou různá řešení.
Mě je to fuk, já si je tam holt je dnou za čas na pár minut dám a hotovka…a sousedi taky a je mi to úplně fuk ![]()
Proboha co jsem to zplodila za větu
Ale určitě všichni pochopili, co jsem tím chtěla říct ![]()
@Carolline1 píše:
„mylovaní“??![]()
Narážka na gramotnost, tipuji. ![]()
Tak já tomu moc nerozumím, ale třeba mi to někdo vysvětlí. Koš nevynáším denně, ale tak dvakrát týdně a přesto mi nesmrdí. A teď si marně lámu hlavu, jestli jsem prase, že ho nevynáším denně a přesto mi nesmrdí, nebo nejsem prase, když mi nesmrdí. Mám v tom hokej. ![]()