Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych celý smysl spatřovala v tom, že ty, které dávají pytle na chodbu a sousedům to nevadí, tak si je tam dávejte. Ovšem zakladatelka patří mezi ty, které to dělají a sousedům to vadí a tady je dle mého názoru kámen úrazu, tady je to o slušnosti a toleranci, snaze vyjít. Ať už je sousedka jakkoliv štouravá.
Jenže zakladatelce vadí, že s ní 90% přispívajících nesouhlasí, proto kolem sebe kope jako náctiletá. (promiň z duše to nesnáším, ale „svím“ se píše takto:„svým“)
Co se týče otázky tříděného odpadu neříkám, že jsem přeborník, ale základ třídím také, v dnešní době mi to opravdu přijde smysluplné pokud nechceme být za x let zavaleni odpadky a že si někdo myslí, že to dávají dokupy je jeho věc a omezenost. U nás to popeláři vozejí zvlášť a pak to ve firmě na pásech přebírají, aby tam skutečně bylo to, co tam má být.
Příspěvek upraven 06.06.13 v 20:29
@llinka píše:
TAK TOHLE UZ NEMA SMYSL KOMENTOVAT PSALA BYCH TO SAMI FURT DO KOLA, KAZDEJ TO CHAPE PO SVIM A JAK CHCE NE TAK JAK TO JE A MOZNA ZE SEM TO MELA VIC ROZEPSAT ABY BYLO VSE JASNY JAK TO S TIM DOMOVNIKEM BYLO TED UZ NA TO KASLU![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ty už řveš i tady?! ![]()
@Mišanila píše:
Neměla by jsi ten argument?Já zas tak přemýšklím, co vede některé lidi urážet druhé na diskuzích…
No, na ten argument čekám přece já
A nikoho neurážím, prase je zvíře, není to nijak sprosté slovo, jen přirovnání dle podobného chování
Jemu ty odpadky taky nevadí
Zato já jsem se dozvěděla, že jsem panička, dámička, pipina… a to jen proto, že se k sousedům chovám slušně, že odpadky nedávám do společných prostor domu atd. A že mě zajímá, proč se někteří chovají tak, jak se chovají - na tom není nic závadného ![]()
@bartsch píše:
No, na ten argument čekám přece jáA nikoho neurážím, prase je zvíře, není to nijak sprosté slovo, jen přirovnání dle podobného chování
Jemu ty odpadky taky nevadí
Zato já jsem se dozvěděla, že jsem panička, dámička, pipina… a to jen proto, že se k sousedům chovám slušně, že odpadky nedávám do společných prostor domu atd. A že mě zajímá, proč se někteří chovají tak, jak se chovají - na tom není nic závadného
Mně taky zajímá, jetsli takové více nebo méně nenápadné urážení druhých (a nazvat někoho prase nebo šmudla urážka je), je záležitostí povahy nebo výchovy… ![]()
Ale třeba tobě by to nevadilo, když ti někdo řekne že jseš prase
, ale většině lidí to vadí. Já tě neurážím nijak.
Já jsem ti svůj argument řekla, odpadky nesmrdí, nepřekáží, jsou tam jen občas a na malou chvilku, sousedům to nevadí, dělají to taky.
Takže chci slyšet od tebe argumet opačný, proč ty jsi myslíš, že je to v takovém případě neslušné, hnusné, šmudlovaté nebo prasoidní nebo nevím co…
@Mišanila Odpadky smrdí a překáží. Pokud někdo nenapíše, že ne, pak lže.
@llinka No četla jsem jen prvních pár příspěvků a stačilo mi to ![]()
Nic si z toho nedělej, přijdeš mi naprosto normální, na neúklid chodby máš nárok pokud je to vážný důvod, což podle mě je. A do toho, jestli si dáváš na chvíli pytel s odpadkama za dveře, je všem houbeles. U nás to dělá každej a i my a v životě jsem necítila ani od nás ani od sousedů, že by to smrdělo
Třeba jsou prasata ti, co jim odpadky smrdí
kdo ví, co tam hází. My tak max. obaly od něčeho a plast ani papír nesmrdí… Takže asi tak ![]()
@hanka.br. píše:
@Mišanila Odpadky smrdí a překáží. Pokud někdo nenapíše, že ne, pak lže.
no tady to houstne, další urážka. Řekla by si to někomu do očí, nebo jsi tak odvážná jenom na interetu? Ono od toho kompu je tak strašně jednoduchý něco takového říct…
Ty víš, jak máme velkou chodbu a jestli něco překáží nebo ne, jaké odpadky za dveře dáváme, jak často, do jakých pytlů, na jak dlouho, v kterou denní dobu, jak často pytle do koše vyměňujeme a další záležitosti? A čucháš k našim odpadkům, že jsi si 100% jistá, že smrdí?
Zajímavá diskuze na 23 stranách ![]()
Když jsme bydleli v paneláku, v posledním patře, dělali jsme to tak všichni na patře, jak tu někdo poznamenal, často se stalo, že sousedi vynesli nám, my zase jim, odpadky jsme tam tedy neměli pořád, ale když už byl koš plný, tak se dal za dveře, kdo šel první ven, tak ho vynesl. Vzhledem k tomu, že jsme měli psa, chodili jsme ven xkrát denně. Teď dát odpadky ven nemůžu, ani do chodby, bydlíme v domě, venku by mi pytel rozervali kočky a doma ta naše, když máme plnou popelnici, musím mít pytel doma a to mi vadí víc než zavázaný malý odpadkový pytel za dveřma v paneláku.
Mmch k tomu domovníkovi, i my jsme měli jednoho příšerného starého komunistu, co obtěžoval nájemníky, na mě například řval (byla jsem jediná doma), že ze střechy ulítnul při vichru kus plechu a protože se to stalo nad naším balkonem, tak že je naší povinností ten plech jít po sídlišti honit, aby nikoho nezranil. Vysloveně mi řekl, že ta část střechy je prostě naše a hotovo, tak jsem se ptala, jestli to není nefér vůči ostatním z pater pod námi, že oni tedy žádnou střechu „nevlastní“, prý každý tam kousek má…
nakonec mi řekl, že každý má i kousek chodníku před domem, to kdyby někdo zakopl o vybouleninu v asfaltu, tak že za to vždy má konkrétně někdo z domu odpovědnost…
![]()
Jinak koukám, že je to tu jako obvykle dřív či později v každé diskuzi - urážky, zešměšňování apod… nechápu, asi jsem jiná, díky bohu ![]()
@Mišanila Můžu tě uklidnit, souhlasím s tebou, nám odpadky taky nesmrdí, ani našim soudedům, tak třeba je tu šmudla uplně někdo jinej než zakladatelka ![]()
@Carolline1 píše:
@llinka No četla jsem jen prvních pár příspěvků a stačilo mi to
Nic si z toho nedělej, přijdeš mi naprosto normální, na neúklid chodby máš nárok pokud je to vážný důvod, což podle mě je. A do toho, jestli si dáváš na chvíli pytel s odpadkama za dveře, je všem houbeles. U nás to dělá každej a i my a v životě jsem necítila ani od nás ani od sousedů, že by to smrděloTřeba jsou prasata ti, co jim odpadky smrdí
kdo ví, co tam hází. My tak max. obaly od něčeho a plast ani papír nesmrdí… Takže asi tak
Tak to by mě vážně zajímalo, kam házíte odpad, který smrdí(slupky, zbytky jídla…) případně kam by měly mamky házet třeba plíny. Nedivila bych se, kdybyste to házela z okna.
Odpadky jsou již hygienicky závadné, do společných prostor domů nepatří a to z více důvodů, např. i požárních předpisů.
Pokud jde o prase, kdyby mě tak někdo nazval, zamyslela bych se nad tím, jestli nemá pravdu a nedělám něco špatně. Na druhou stranu, já se snažím jako toto zvíře nechovat, ačkoliv uznávám, že je to jinak zvíře i roztomilé.
No, mně zase přijde pokrytecké, že doma si ty odpadky nenechám (přitom jsou přece zcela nezávadné a neobtěžující, že?), ale dám je na odiv ostatním, hlavně mimo své hnízdečko, aby mi nepřekážely.
@Mišanila Nezaregistrovala jsem urážku. Na to, abych věděla, že odpadky smrdí, na to nemusím být odvážná u počítače. Řeknu to komukoli do očí ![]()
@hanka.br. píše:
Tak to by mě vážně zajímalo, kam házíte odpad, který smrdí(slupky, zbytky jídla…) případně kam by měly mamky házet třeba plíny. Nedivila bych se, kdybyste to házela z okna.
Proč jsi tak zbytečně hustá? Nejsi náhodou paní učitelka? Setkaly jsme se v jedné diskuzi a projevovala jsi se tam sympaticky…
![]()
Plíny jsme měli ve dvou pytlích v koupelně, za dveře jsme je nedávali, protože smrdí! ![]()
Zbytky jídla, slupky dáváme do jiných pytlíků, něco na kompost a něco pro zvířata, ne za dveře. Pokud mám v koši něco smradlavého, jako ryby, nebo cokoliv jiného a koš smrdí, tak to za dveře nedám, jsem totiž slušně vychovaná ![]()
ono není jen A nebo B, že dám za dveře cokoliv a je mi to fuk…