Pytel s odpadkama za dveřma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
9.6.13 00:26

No špatně - jsou roztažený na schodišti a prochází se špatně. No - mně to nevadí - já jen bych vlastní dítě takto rozvalovat na společných prostorách nenechala. Tak jsem chtěla slyšet váš názor. Mně to přijde jako, že ty kamarády ani jedni rodiče doma nechtějí - tak je vypustí na chodbu :roll:.

@Kaculatko píše:
Tak to jsem jeste v zivote nevidela, aby si hrali decka na chodbe baraku. Vylozene i s vytazenou dekou… jak tam ty lidi chodi kolem nich? Co se clovek nedozvi vazne, to je jak kdybych pustila psa at se probehne :D My mame teda uzky chodby, takze kdybych vylozila dite s dekou pred dvere, tak po nem ostatni slapou, ale i tak mi to prijde jako extrem. Asi si dam pred dvere kreslo a budu si tam chodit pit ranni caj :-D
  • Citovat
  • Upravit
Larr
9.6.13 00:28

Za barák - ano - já psala o okupování společných prostor - konkrétně schodiště.

@elanaa píše:
Tak to mi přijde jak reminiscence na 80. léta :), já jsem typický panelákový dítě, ročník 78 a přesně takhle jsme si hrály my :think:, bylo to tehdy prostě běžný…přijít domů, prásknout taškou do rohu, vzít hračky, klíč na krk, zazvonit na kamarádku („dobrý dééén, půjde Verča vééén“?) a vytelit se za barák, kde děti postupně přibyly, v šest se začalo z oken ozývat maminčí volání, odpovídalo dětské smlouvání a nakonec se to postupně rozešlo, aby se situace druhý den opakovala :)v dnešní době už jsem to teda neviděla a i když to mělo své kouzlo, přišlo by mi to asi fakt nepatřičný, doba už je prostě jinde.
  • Citovat
  • Upravit
341
9.6.13 01:02

Odpadky za dveřmi nesnáším, ještě když z toho něco vyteče :poblion: Máme dole sousedy, k popelnici mají asi 15 kroků a stejně to tam mají furt. Paní jde ven za den asi 3× a stejně to nevezme. Asi to má za úkol její muž, on to někdy vyhodí večer, někdy až druhý, den. Celkově jsou otravní s hromaděním věcí na chodbě, jediní tady mají za dveřma assi 20 boty, hromadu, kterou někdy seřadí do zástupu, to víte, tři děti.. Mají tam skříň bez dveří, v ní plno krámů, smetí, co je jim líto vyhodit(půl friťáku třeba, baterie, noviny do sběru hromadí, třeba uschlou kytku i s vázou :roll:
Výtah nemáme, přesto i když bydlím ve čtvrtým, stejně se smetím seběhnu hned, ono se dětem za těch 45 vteřin nic nestane. Maximálně si to tam nechám hodinku za dveřmi, ale doma, když vím, že půjdem. Za dveře dám někdy třeba krabici od balíku, co mi dojde, ale taky jen na chvíli, máme malou předsíň.
Jo, ještě mě napadá, to, že vám nikdo neřekne, že mu vaše smetí vadí, neznamená, že jim to nevadí. Jen prostě někteří nejsou stěžovací typy, nechtějí prudit a tak. Tady má každý svůj byt, který furt předělávají a pulírují a chodbu nevytírá nikdo. Uklízecí firmu nechtějí, že je drahá. že to umyjou sami. To jo, alůe jednou za rok. Takže to tu myjeme dvě dokola a držíme hubu, protože po kotníky v blátě chodit nechci. Jo, někdo třeba odhrnuje sníh, někdo vytahuje popelnici, ale nějaká dohoda, rozpis a pravidelnost, to tady chybí. Nemáme ten domovní řád, to je ta smůla asi :mrgreen: Někdo se jen veze a ještě k tomu nechává pytle za dveřma, nechává ječet děcka na chodbě, i když ví, že malí po obědě spějí, nezamyká a tak. Tady je chodba uzoučká, kolikrát s malou na rukách a nákupem má člověk kolem těch jejich bebechů problém projít. Nechápu, proč má někdo na chodbě v červnu sněhule. Jo, protože je mu líno si je někam uskladnit na zimu, když se do bytu nevejdou, my to máme třeba ve sklepě v bednách, oni mají do sklepa 5 schodů a stejně nic. Všude jejich krámy, kola pod schodištěm, kočár, nábytek, co dosloužil a je jim líto vyhodit, míče, kdyby to tak dělal každý, nehneme se tady. No, trochu jsem se rozepsala, tak se zakladatelko omlouvám, ale ne, smetí za dveře nepatří a chodby se mýt musí. Máma třeba jezdí do lázní a k sestře, tak si to prohazují se sousedkou, nebo poprosí, dá jí kafe a ona to ráda udělá, těžko čekat, že někdo telepaticky vysonduje rizikové těhu a bude přehlížet cizí binec, nebydlíte tam sami, chodba je všech. Kupte si domek, tam můžete mít na chodbě, co chcete a neumývat chodbu vůbec :mrgreen: To se chystám říct těm našim bordelářům, ale zatím jsem se neodhodlala, nechci dělat dusno :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31382
9.6.13 11:18
Jasně, já to četla nějak letem světem a blbě jsem to pochopila. To bych je taky (slušně) vypráskala…už jen proto, že na chodbě v usmrazeným baráku jim to nic nepřináší, jen ať jdou hezky na vzduch. I to si pamatuju-když bylo venku hnusně a chtěli jsme se sejít, že jsme prolítávali sklepy, kočárkárny atd. a taky nás báby vyhazovaly…a měly pravdu samozřejmě.
@Larr píše:
Za barák - ano - já psala o okupování společných prostor - konkrétně schodiště.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
9.6.13 11:29

A co hasiči - a protipožární vyhláška :?: - cesty a únikové cesty musí být volné a průchodné. U nás v baráku takovéhle věci vůbec být nesmí, ani na chodbách sklepů - všechny schodiště a cesty máme prázdné a tudíž průchodné.

@ricki píše:
Odpadky za dveřmi nesnáším, ještě když z toho něco vyteče :poblion: Máme dole sousedy, k popelnici mají asi 15 kroků a stejně to tam mají furt. Paní jde ven za den asi 3× a stejně to nevezme. Asi to má za úkol její muž, on to někdy vyhodí večer, někdy až druhý, den. Celkově jsou otravní s hromaděním věcí na chodbě, jediní tady mají za dveřma assi 20 boty, hromadu, kterou někdy seřadí do zástupu, to víte, tři děti.. Mají tam skříň bez dveří, v ní plno krámů, smetí, co je jim líto vyhodit(půl friťáku třeba, baterie, noviny do sběru hromadí, třeba uschlou kytku i s vázou :roll:
Výtah nemáme, přesto i když bydlím ve čtvrtým, stejně se smetím seběhnu hned, ono se dětem za těch 45 vteřin nic nestane. Maximálně si to tam nechám hodinku za dveřmi, ale doma, když vím, že půjdem. Za dveře dám někdy třeba krabici od balíku, co mi dojde, ale taky jen na chvíli, máme malou předsíň.
Jo, ještě mě napadá, to, že vám nikdo neřekne, že mu vaše smetí vadí, neznamená, že jim to nevadí. Jen prostě někteří nejsou stěžovací typy, nechtějí prudit a tak. Tady má každý svůj byt, který furt předělávají a pulírují a chodbu nevytírá nikdo. Uklízecí firmu nechtějí, že je drahá. že to umyjou sami. To jo, alůe jednou za rok. Takže to tu myjeme dvě dokola a držíme hubu, protože po kotníky v blátě chodit nechci. Jo, někdo třeba odhrnuje sníh, někdo vytahuje popelnici, ale nějaká dohoda, rozpis a pravidelnost, to tady chybí. Nemáme ten domovní řád, to je ta smůla asi :mrgreen: Někdo se jen veze a ještě k tomu nechává pytle za dveřma, nechává ječet děcka na chodbě, i když ví, že malí po obědě spějí, nezamyká a tak. Tady je chodba uzoučká, kolikrát s malou na rukách a nákupem má člověk kolem těch jejich bebechů problém projít. Nechápu, proč má někdo na chodbě v červnu sněhule. Jo, protože je mu líno si je někam uskladnit na zimu, když se do bytu nevejdou, my to máme třeba ve sklepě v bednách, oni mají do sklepa 5 schodů a stejně nic. Všude jejich krámy, kola pod schodištěm, kočár, nábytek, co dosloužil a je jim líto vyhodit, míče, kdyby to tak dělal každý, nehneme se tady. No, trochu jsem se rozepsala, tak se zakladatelko omlouvám, ale ne, smetí za dveře nepatří a chodby se mýt musí. Máma třeba jezdí do lázní a k sestře, tak si to prohazují se sousedkou, nebo poprosí, dá jí kafe a ona to ráda udělá, těžko čekat, že někdo telepaticky vysonduje rizikové těhu a bude přehlížet cizí binec, nebydlíte tam sami, chodba je všech. Kupte si domek, tam můžete mít na chodbě, co chcete a neumývat chodbu vůbec :mrgreen: To se chystám říct těm našim bordelářům, ale zatím jsem se neodhodlala, nechci dělat dusno :oops:
  • Citovat
  • Upravit
2787
9.6.13 17:46

Jé, k tomu hraní na chodbě, my byli v 7.patře, kamarádka v 1.patře, vždy jsme se scházeli u nás nahoře a hráli si „na půdě“ u výtahové strojovny, byly tam dveře - zamčené na střechu, takový malý plácek, schody, měli jsme tam „klubovnu“, se sousdkou naproti si moje máma natáhla prádelní šňůry a věšelo se tam prádlo, vždy se domluvily a prostřídaly, scházel se tam i soused s kamarády nebo moje ségra jako malá. Bylo to super dětství. Toť moje OT :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
10.6.13 08:35

@ricki A domovníka nemáte? Že bys to nemusela řešit sama, když se ti do toho nechce. Mohli byste se jako nájemníci na nějakém domovním řádu dohodnout.
Navíc domovník by s nimi měl řešit průchod chodby s ohledem na hasiče. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
10.6.13 08:57

Hustý, že to tady pořád jede, to by člověk nevěřil, že je odpadkové téma tak výživné, že vydá na několik dlouhých upršených večerů:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
10.6.13 08:58
@me2dova píše:
Hustý, že to tady pořád jede, to by člověk nevěřil, že je odpadkové téma tak výživné, že vydá na několik dlouhých upršených večerů:-)
:potlesk: :lol: :lol: :lol: V zimě to tu taky jede víc jak v létě. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
10.6.13 12:47
@Drovers píše:
@ricki A domovníka nemáte? Že bys to nemusela řešit sama, když se ti do toho nechce. Mohli byste se jako nájemníci na nějakém domovním řádu dohodnout.
Navíc domovník by s nimi měl řešit průchod chodby s ohledem na hasiče. :think:

Zatím ne, jsme jen 7 bytů, máme demokracii, ;) skoro všichni si tykají, chodí spolu na pivo a tak. My jsme nejnovější a já na to kamarádění, že bych musela mít neustále sousedy v bytě nejsem, pracuju a jsem s malou a jsem ráda za klid. Myslela jsem, že to předhodím na schůzi majitelů, ale tam se řešily ceny piva v okolí a ptákoviny, tak jsem si to nedovolila, přece jen, taky máme „něco“, hlučné a divoké dítě. Ti bordeláři jsou oblíbění, holt dokud nezačne hořet, tak to asi zůstane tak jak to je. Už jsem přemýšlela, že jim něco provedu :oops:, tak jak tady někdo psal, naříznu jim ten tekoucí pytel nebo posunu tu skříň doprostřed nebo za jejich dveře nebo tak něco, ale vybodla jsem se na to. Jinak jsou hodní, tak proč jim ubližovat, co kdyby se mi to vrátilo :P
Ale vadí mi to, to jo a překvapuje mě, že někdo to cítí tak, jakože proč by si nemohl kolem bytu hromadit svoje věci, když je to přece společná chodba :think: Přítel říká, že jsou rozpínaví jak H. itler, pomalu zabírají okolí. Ten typ, co když bude mít někdy domek, bude kolem hromada harampádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.6.13 12:55
@Larr píše:
No špatně - jsou roztažený na schodišti a prochází se špatně. No - mně to nevadí - já jen bych vlastní dítě takto rozvalovat na společných prostorách nenechala. Tak jsem chtěla slyšet váš názor. Mně to přijde jako, že ty kamarády ani jedni rodiče doma nechtějí - tak je vypustí na chodbu :roll:.

Já bych to tak nebrala, podle mě je to pro děcka zajímavé, v pokojíku je to nuda, tam to znají. Navíc nejsou jakoby tak pod dohledem. Ony ty „pohodlné“ varianty nebývají pro děti tak atraktivní. Např. já jsem jako dítě hrlzně ráda sledovala televizi ze země, děda to vždycky těžce nesl, proč nechci na gauč. Taky by si nějaká náhodná návštěva mohla říct, že chuděrku vnučku nechává ležet na studené zemi :mrgreen:

Tady bych řešila jenom to, jestli to nevadí ostatním nájemníkům (v tomto případě hlavně hluk, na chodbě se to nese).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
10.6.13 13:14

@ricki No jo, tak to je jiná, pokud jsou tam tak dobré vztahy a vy jste úplně noví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
15.12.14 20:07

Ja dávám taky odpadky za dveře. Jedna se o hodinku nez pujdu ven, co jsem bydlela v bytech taky to lidi dělali a ja s tim problem nemela i ldyz to smrdelo tak co, v baráku jenom projdu do bytu nic víc nejsem puntickar a mam na starost plno jiných veci nez řešit odpadky za dveřma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný