Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy, slyšela jsem o tom, že existují jakési „sběráčky“ (nevím, zda je to přesný název, asi ne) mateřského mléka, které se používají místo vložek do podprsenky a zárověň umožňují další využití sebraného mlíčka. To mě zaujalo. Nevíte prosím někdo, kde se to dá sehnat, jak se to přesně jmenuje a zda se to vyplatí??? Díky.
Něco, co by odpovídalo Tvému popisu, jsem kdysi viděla od firmy AVENT.
Jsou to tyto silikonové sběrače:
http://www.probaby.cz/detailPage.asp?…
Snad jsem se trefila do toho, co sháníš. Sama jsem to nikdy nekupovala, proto nemohu referovat, jestli se to vyplatí nebo ne. Píší tam, že se používají spíš při kojení nebo při odsávání - z jednoho prsa se kojí/odsává, z druhého se zachytává unikající mléko. Na nějaké dlouhodobější nošení to asi nebude, protože bych se bála, že zachycené mléko bude dlouho v teple …
Ahoj,
podobnou vec ma i firma Medela, viz zde:
http://www.medela.cz/…ni-mleka.php
Znam maminky, ktere je mely nasazeny pri kojeni na druhem prsu a odchycene mlicko pak zamrazovaly napr. na horsi casy. Pozor, potece ti ale predni mliko, ktere je obecne sladsi a „prdlavejsi“. ![]()
já je mám,ale moc jsem je při kojení nepoužívala.prsa jsem měla pod tím silikonem spocená a otlačená a tak jsem to nepoužívala,ale znám holky které je mají a jsou s tím spokojené
Ahoj, ja je pouzivala cely pulrok u kojeni, mam ty od Aventu. Ted kdyz prikrmujeme, tak to mleko uz neteklo.
Jinak jsou tam dve silikonove muslicky - jedna s dirkama (kdyz chces ochranit bolave bradavky) a druha bez direk na sbirani toho mleka. Je fakt, ze vytece to predni, ale zase ho muzes pak davat do kasi, zamrazit apod. Ja jsem tech sklenicek v mrazaku prave z techto sberacu mela hodne!
Nevyhoda je, ze jsou drahe a uz je potom neprodas - z hygienickeho hlediska ![]()
Já je měla asi do 4 měsíců věku Sáry. Celý den, já to nesbírala, já to vylívala, mlíka jsem měla, že bych to měla v mrazáku na měsíce a měsíce
a hlavně, mě by se v noci nechtělo s tím lítat do ledničky, měla jsem vedle na nočním stolku takovou tu velkou sklenici z Ikey a ta byla za celou noc plná, tak to dostávala naše labradorka, která po tom mlíku měla nádhernou srst
Jo a měla jsem od Medely. Pro mě ty papírový vložky neměli smysl. Jednu mušli jsem měla hned po kojení plnou a i přes den jsem vylívala…to bylo hrozný, jen si na to vzpomenu ![]()
Ahoj,
doporučila bych Ti raději ty od Medely, protože:
1/ jsou levnější
2/ na povrchu jsou hladké a tudíž nejsou vidět pod podprdou - ty avenťácký mají přesně uprostřed takové dva výstupky, což vypadá dost blbě pod trikem, asi jako dvě mini bradavky navíc ![]()
3/ ta vnitřní gumová vložka má uprostřed ten otvor hodně zakulacený ven, takže třeba konkrétně mně vyteklo vždycky mlíko částečně i před tu vložku do podprsenky. Jenom když jsem si při kojení ten sběrač držela hodně přimáčknutý k prsu, tak to teklo dobře, jinak mi to stékalo po prsu do podprsenky. Doufám, že jsem to dobře popsala.
Já nakonec sběrače nepoužívám a při kojení na druhé prso strčím malou utěrku (super jsou ty z Ikey po deseti kusech - takový miniručníček, prodává se v dětském) a ta to mlíko nasaje. Mám jich dost, tak se vždycky stačí vyprat. Na sbírání to sice není
, ale jinak je to naprosto skvělá věc, dělala jsem to tak i u prvního a je to bezva. Utěrka se vypere a je to.
Toť má praktická zkušenost.
M.
Díky moc za všechny zkušenosti a tipy. Ještě budu přemýšlet, jestli to má cenu pořizovat. Taky mi obyč vložky do podprsenky někdy nestačí ![]()
Jano,
radily Ti tady všechny, taky přidám. Značka Chicco je sice v mírné nelibosti, ale je cenově snesitelná a kvalita je léty prověřená.
takže Chicco má tyto odkapávače MM taky a cena 278 Kč
je pravda, že mě stačili jen tampony, protože se mi množství mléka docela srovnalo, ale kamarádka má nyní druhé mimčo a tampony nestačí a mléko teče a teče. ![]()
tady je odkaz
chiccoshop
Prosím o radu, jak ty sběráčky upevnit, aby neprotíkaly spodem..
Když je dám do podprsenky, nedrží pevně a fakt to teče a držet je u kojení druhou rukou je dost na prd..