Jak zabavit extrémně náročnou cácorku?

Silky123
26.6.12 10:04

Rada nerada...

Tak jsem se ptala psychologa, jak na tu naší extrémně náročnou cácorku, které se věnuju třináct hodině denně a to každou minutu. Já jsem po roce unavená, otrávená, a to nemluvím o jejích 12ti kilech, které denně tahám aspoň tři čtyři hodiny.

No, řekl mi, že čas rychle běží a že mám vydržet, dobrý… Jenže člověk potřebuje občas spát, což při mimince, která se budí alespoň 2-3× za noc, někdy i mnohem víc, je dost náročné.

Kdysi mi jedna maminka napsala, že jsem interaktivní máma, a měla pravdu. Připadám si tak. Nejhorší je, že kromě toho, že se lituju, tak si myslím, že nejsem vhodný matroš na maminkovství.

Malou nebaví, říkanky, pohádky, zpívání, hraní, lezení, krámování. Dělám s ní všechno. Moje kolena by o tom mohla vyprávět.

Jsem na „rozcupování“, to já vím. Ach jo.

Teď maličká aspoň chvilinku spinká, tak se připravuju, jak to zase bude za pár okamžiků vysilující.

Tááák, jsem vypsaná, tak jsem maličko klidnější.

Mějte se fajn a já jdu vymýšlet už nevím co, aby jsme se zabavily.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1618
26.6.12 10:09

A je něco co by jí bavilo? Ani venku ji nic nebaví? Na písku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
26.6.12 10:10

Já vím že je to těžký. Měla jsem to samí. Ted ve třech si začal hrát sám. Jinak taky mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.6.12 10:12

@Magnificata

Venku leda škube trávu a jí ji…

• Citovat
  • Upravit
Silky123
26.6.12 10:13

@lynč

Šmarjá!!! Ve TŘECH??? To se asi položím… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1618
26.6.12 10:13

A kolik jí je? Když jste na hřišti, tak si nechce hrát? Na klouzačku, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
26.6.12 10:16

To znám, no která maminka ne…
Hele, jestli Tě to potěší, tak v roce se budit jen 3× za noc - co bych za to tehdy dala… :mrgreen: U nás i 10×… no masakr, pak se to ze dne na den zlomilo… asi ve 14ti měsících. Jinak takhle staré dítě si samo nevyhraje, ale to nejhorší máš za sebou a už bude jen líp, neboj. A jinak - strč ji maželovi nebo babičkám a běž pryč… sport, kosmetika, masáž, kafíčko s kamarádkou - to jsou vzpruhy! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.6.12 10:17

@Magnificata

Bude jí rok, není chodící, takže nosím, což při té váze je docela fuška. Občas malou nosím v nosítku, ale taky to vydržím tak hodinu a pak mám dost.

Zkoušela jsem písek, ale legulérně ho jí, dudlík vyplivne.

Budu to muset vydržet, ale bude to zuby nehty. Vybrečet nechci nechat…

Příspěvek upraven 26.06.12 v 10:20

• Citovat
  • Upravit
2926
26.6.12 10:18

Mně hodně pomohlo, když jsem přestala řešit primárně dítě, ale začala jsem se řídit podle sebe. Od roka jsem pracovala a prostě měla jsem svoje závazky, které jsem musela splnit a podle toho se řídilo i dítě. Samozřejmě jsem jí uzpůsobovala spaní, chodila s ní ven, ale neměla jsem psycho z toho, že s ní polezu po zemi a za hodinu nebudu vědět, co dál… Pamatuju si ty stavy, kdy jsem večer padla únavou a bála se dalšího dne, ale od té doby, co jsem měla práci se to vše srovnalo a hlavně jsem si už nepřišla tak marná. Ono být s dítětem 13 hodin denně a každou minutu se řídit podle něj také není moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.6.12 10:20

@BellinkaX

Já vím, že si samo nevyhraje, ale třeba vydrží 10 minutek něco zkoumat, krámovat. Uzpůsobili jsme s manžou tomu celý byt. Jakmile s ní nejsem, sedne si, natahuje ruce, začne bečet a hotovo.

JInak mám rekord 23× za noc, je to asi dva měsíce, nebo tak nějak. Jen jsem ležela a čekala, kdy TO zase přijde… Opravdu vím, o čem mluvíš ;) Standard jsou ta dvě tři vzbuzení, pak často kolem 10×…

• Citovat
  • Upravit
8435
26.6.12 10:20

@Silky123 A jak se jí líbí v kočárku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.6.12 10:21

@Loll

Děkuju, přesně to samé cítím. Bojím se každýho dne…

• Citovat
  • Upravit
1618
26.6.12 10:22

A když jste v nějaké herně s dětma s hračkama, tak si hraček a dětí nevšímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.6.12 10:23

@brisco

Myslela jsem, že se to konečně zlomilo, ale vůbec ne. Když v něm je, tak na ni musíme mluvit, „hrát si“, šaškovat. Sama ani náhodou.

Manžel s námi absolvoval takový jeden obyčejný den. V jednu odpoledne odpadl a spal dvě hodiny…

On je bezva a se vším pomáhá, ale je 12 hodin v práci, tak malou vidí tak hoďku denně…

• Citovat
  • Upravit
Silky123
26.6.12 10:24

@Magnificata
Zkusila jsem to 2×, vadí ji, když na ni děti dorážejí. Otočila se a hups do náruče. Ukazovala jsem hračky, byl tam takový milý klučina a hrál si s námi, ale musela jsem sedět s nima a povídat si.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML